Størrelser på en tenåringsseng

Det voksende barnet tilbringer mye tid i barnehagen. Det er derfor det må være behagelig og koselig. Hvert møbel i barnerommet har sitt eget funksjonelle formål, med tanke på sikkerheten. Et eget sted i det er gitt til et sovende sted. I ungdomsårene, når barnet vokser aktivt, dannelsen av skjelettet og muskelvevet, bør soveplassen være ideelt tilpasset.

Dette betyr at størrelsen på tenåringssengen må være passende for barnets alder og høyde.. En god madrass er også nødvendig, og produksjonen av selve sovestrukturen må være av høy kvalitet. Parametrene til sengen for en tenåring blir tatt i betraktning i henhold til hans alder og vekt. For gutter og jenter kan utformingen av sengen være helt annerledes, avhengig av deres ønsker og preferanser..

Riktig valg

Fra 11 -årsalderen begynner barna å oppfatte seg selv som voksne og krever samme holdning fra foreldrene. De har alt å si når det gjelder å gjøre større kjøp for dem. Sengen for en tenåring vil ikke være et unntak. Barnet kan like sofaen eller en og en halv seng. Uansett bør valget hans tas i betraktning.

Foreldre, som diskuterer det kommende kjøpet med barnet sitt, satser på fremtiden og vurderer et alternativ for voksne, det vil si en seng for vekst. Og selv om standarden for en tenåringsseng er 170×80 centimeter, stopper valget oftest ved dimensjonene 190×90. Dette er allerede en fullverdig voksen seng, den skal vare lenger enn en tenåring.

Sengen kan lages i den mest originale designretningen – med rygger, med eller uten dekorative ornamenter, med innebygde skuffer for sengetøy og nattbord. I dag er mulighetene for møbelindustrien nesten uendelige. Og å velge riktig alternativ vil ikke være et problem.

Skjenker, nattkasser er nødvendig – de kan brukes til å lagre klær, sko eller sengetøy, bøker, skoletøy.

Til tross for at en tenåringsseng er forskjellig fra en barnehage, er sikkerhetskrav til møbler for barn i alderen 10 til 14 år fortsatt relevante. Det vil være et stort pluss hvis møblene til soverommet ikke har skarpe hjørner eller fremspring som du kan bli skadet av.

Dimensjoner

Dimensjonene til en tenåringsseng tilsvarer praktisk talt parameterne for et soveplass for en voksen. Standard lengden på dette alternativet er 190 centimeter, og denne parameteren er ganske i samsvar med størrelsen på en universell sofa som kan installeres i stuen. I tilfeller hvor høyden overstiger 180 cm, blir sengene bestilt. I dette tilfellet når en tenåringsseng to meter i lengde og 80 centimeter i bredden..

Samtidig kan bredden på køyen være liten – 75 centimeter, eller en og en halv og en standard – opptil 90 centimeter. I noen tilfeller kan du finne på salg eller bestille en soveplass for en tenåring med dimensjoner av en privat bestilling – opptil 120 centimeter.

For et oppvoksende barn er det viktig å ha funksjonelle tillegg på soverommet – bokser under sengebunnen, hvor du kan lagre sengetøy, klær, skokasser, bøker, plater med plater, en personlig dagbok. Størrelsen på en slik boks er fra 40×70, avhengig av modell av sengen, høyden og bredden.

Den enkleste tenåringsmodellen har en beskjeden størrelse. For det første er selve designet veldig konservativt – en seng på bena, uten skuffer. Høyden på en slik seng er fra 45 centimeter. Bredde – 80 eller 90 centimeter. Den sofistikerte modellen har innebygde skuffer i bunnen, men samtidig er høyden på sengen standard, og bredden endres heller ikke..

Materialer

Tre anses som det optimale materialet for en seng – både for barn og tenåringer. De fleste produsenter bruker sponplater eller trefiberplater for å lage møbelsamlinger til barnerom. Men for en køye bruker de eik, aske, bøk. Det er naturlig treverk etter nøye bearbeiding og polering som ikke vil forårsake splinter og skader..

Tremøbler serverer mye lengre, det ser estetisk tiltalende ut på soverommet til en tenåring, skaper kos og en harmonisk atmosfære.

7 bilder

Køyeseng

Nye motetrender har fylt standard tenåringssenger med tilleggsfunksjoner. For eksempel ødelegger en moderne køyeseng alle eksisterende stereotyper. Dette er et så kompakt og mobilt møbelalternativ at det kan være ekstremt vanskelig å nekte valget til fordel for det..

Den første delen av dette designet er opptatt av et skrivebord med skuffer, et datastativ, et prosessorrom, hyller for bøker og forskjellige småting, en romslig garderobe for klær, skoleartikler.

Skapet er vanligvis så stort at hele garderoben til barnet kan plasseres i det, og det vil fortsatt være ledig plass..

En slik struktur er forbundet med andre etasje med en spesiell trapp som ligner en svensk vegg. Trinnene er laget av glatt metall i form av rør. Praktiske sideholdere lar deg raskt og enkelt klatre opp i sengen. Det opptar helt det øvre nivået. Sengen har en dyp bunn og høye sider som ikke lar deg falle ut av sengen.

Størrelsene på køyesenger varierer etter modell. Hver produsent med utformingen av de produserte modellene fokuserer på standarden, men avviker noen ganger fra den for å forbedre designen, forbedre den, legge til nye detaljer.

Vanligvis er høyden på en køyeseng 180,5 centimeter. Bredden på modellen er fra 205 centimeter, og dybden er fra 101 centimeter. Køyen har en lengde på 200 centimeter og en bredde på 80 cm. Skrivebordet, hvor eieren av et slikt møbelsett kan gjøre lekser, har en standard høyde og bredde..

For gutter og jenter

Ungdomsperioden er kanskje den vanskeligste, funksjonene bekymrer ikke bare foreldre, men også barna som vokser selv.. Når du velger seng, bør barnets ønsker tas i betraktning.. Hvis en tenåringspike ber om en seng med sider, er det bedre å gi etter for hennes ønsker for ikke å provosere en konflikt. Sengen kan dekoreres med vakre broderte og trykte sengetepper.

Gutter er lettere å glede. I ungdomsårene streber de etter funksjonaliteten til rommet sitt. Sengen kan ta en liten plass i den, og tenåringen vil dele ut den ledige plassen for treningsutstyr, sportsutstyr, skap med bøker eller skap for gadgets og mobile enheter.