Seng for en jente-prinsesse fra 3 år

For en jente er rommet hennes det viktigste stedet i huset, hvor hun skal være komfortabel og som skal passe til hennes smak og preferanser. Fargevalg, møbler, harmonisk overlappende med hverandre – alt bør kombineres. Mesteparten av plassen i rommet vil selvfølgelig bli okkupert av sengen, så du må nærme deg det på en ansvarlig måte.

Funksjoner og fordeler

En seng for en prinsessejente 3 år og eldre burde være behagelig, fordi barnet vil sove på den hver natt. En god og avslappet søvn er en garanti for godt humør for et barn hele dagen. Derfor må du velge en seng for en jente nøye og nærme deg dette problemet fra alle sider..

Barneseng bør være optimal når det gjelder mykhet.

I intet tilfelle skal det være for mykt for barnet å falle gjennom, fordi dette er dårlig for holdningen. Men den skal heller ikke være for stiv, slik at det var umulig å sovne på den. Størrelsen på sengen, og spesielt lengden, er veldig viktig. Prøv å velge en slik at barnet ditt får plass i full høyde og ingenting hindrer bevegelse. Ellers er det lite sannsynlig at søvnen er fullstendig..

Varianter av modeller

Valget av barneseng for en jente i alderen 3 år og eldre er ikke en lett oppgave, siden alle funksjonene til en voksende organisme må tas i betraktning og samtidig velge et design som ville være så behagelig som mulig.

Mange jenter, spesielt i veldig ung alder, ønsker å ha en ekte prinsesseseng med volanger og gardiner, som i et eventyr. Hvis du velger en lignende design, kan du prøve å få den til å passe riktig inn i det omkringliggende interiøret..

7 bilder

Enkelt

Det er et standardalternativ for et barnerom, som er lett nok til å passe inn i enhver setting og stil. Vanligvis er slike alternativer umerkelige. Designet deres består av en ramme, ofte festet på ben og to rygger, som mønstrede utskjæringer kan flagre i form av upretensiøse figurer: hjerter eller blomster.

7 bilder

Designfunksjoner:

 • Universell sokkel – bred nok til å passe ett barn på sengen, men tar ikke mye plass i barnehagen.
 • Lengden er ca 170-180 cm, så sengen kan tas for vekst.
 • Ytterligere elementer på sidene av sengen i form av skap eller nattbord, der du kan brette sengetøy, klær eller leker.

Køye

Den siste tiden har køyesenger vært spesielt glad i barn og foreldre, fordi de er så enkle å passe inn i interiøret og sparer plass i lekerommet.

Denne designen har flere fordeler:

 • Multifunksjonalitet – i mange modeller av køyesenger kan det nedre nivået omdannes til en sofa eller øke bredden på grunn av uttrekksenheten på siden.
 • På andre nivå er det nødvendigvis sider for å beskytte barnet mot å falle i en drøm.
 • Tilpasset design. Slike senger kan suppleres med interessante elementer, og til slutt vil de se ut som palasser, vogner og andre uvanlige design..
 • Farge. Fargeskjemaet til køyesenger kan være enten monotont eller kombinert, det vil si at det første nivået er malt i en farge, og det andre nivået i et annet.

Baldakin

En himmelseng vil garantert vinne hjertet til hver prinsesse. Vektløst stoff som henger ovenfra kan både gi beskyttelse mot trekk, og visuelt legge pomp til et soveplass og gjøre det kongelig. Slike elegante senger er spesielt relevante for jenter fra 3 til 10 år, siden de i denne alderen elsker eventyr om prinsesser, feer og tror på magi. Denne atmosfæriske sengen kan også brukes til spill..

For eldre jenter kan du bruke tettere og tyngre stoffer, hovedsakelig i hvite eller røde nyanser. Baldakinen kan festes enten på hodet av sengen eller vikle den rundt hele omkretsen, og beskytte den fullstendig mot solens stråler. Denne designen vil gi kos til hele rommet og bli høydepunktet..

Loftseng

Den grunnleggende forskjellen mellom en slik seng og en køyeseng er at selv om den er to-etasjers, er den designet for én person. Det vil si at den ene etasjen er utstyrt direkte med en seng og er beregnet for å sove, mens den andre er utstyrt med et bord, en kantstein og forskjellige hyller. Ved å kjøpe et slikt design, frigjør du deg fra å kjøpe flere møbler som vil oppta den ledige plassen på barnerommet..

Særegenheter:

 • Dette designet er egnet for jenter fra 7 år, når de starter et skolepar og det er behov for et skrivebord og en fullverdig arbeidsflate generelt..
 • Siden sengen ligger på andre etasje, er strukturen utstyrt med en solid trapp. Trapper med uvanlige former brukes ofte for å diversifisere designet..

Design

Utformingen av et soveplass for en jente er viktig og bør dekke behovene til barnet selv, ikke foreldrene..

Det finnes en rekke interessante modeller på markedet:

 • Sengegavlene og sengegavlene er dekorert med forskjellige utskårne figurer. For jenter brukes vanligvis silhuetter av hjerter, fugler, blomster, dyr og eventyrfigurer..
 • Sengens hodegjerder kan være omfangsrike og dekorert i form av et kongeslott eller et eventyrhus.

Sikkerhet

Sikkerhet er også ansett som et av de viktige kriteriene du bør vurdere når du velger en seng til en prinsessejente..

Det er viktig å huske at uansett hvilken modell du vil ha, uansett hvordan den passer inn i det indre av hele rommet, bør sengen ikke ha skarpe hjørner. For de minste jentene er det bedre å finne en seng som har en ramme med et polstret hodegjerde..

Sengen må være utstyrt med støtfangere for å unngå utilsiktet fall.

Når du velger madrass, bør du også være oppmerksom på at madrassens høyde ikke går utover de beskyttende sidene, og dermed mister de ikke hovedfunksjonen..

Når du kjøper en køyeseng, må du være oppmerksom på trinnene. De skal ikke være for smale. Det beste alternativet vil være tilstedeværelsen av rekkverk og belysning..

Hvis du har kjøpt en køyeseng eller en hems, ikke vær lat og forklar sikkerhetsreglene for barna: du kan ikke leke på andre etasje, henge på sidene, knytte ledninger til dem, hoppe ut av sengen og ignorere trappene.

Materialer

Det beste materialet for å lage barnemøbler er tre eller MDF. Hvis vi snakker om tre, må det absolutt være vanskelig, siden det har et nesten evig levetid, miljøvennlighet, estetikk og holdbarhet. Men på grunn av det faktum at barn vokser raskt, blir barnemøbler vanligvis kjøpt for en kort tid, og utgifter til møbler av tre blir urimelige. Derfor er det verdt å velge møbler av furu, bjørk, sponplater av høy kvalitet eller MDF med formaldehydutslippsklasse E1.

Størrelsen

Når du velger en seng til en jentes barnehage, må du passe på størrelsen. Det er ikke nødvendig å kjøpe en stor seng og “voksen” design for et 3 år gammelt barn.

For at valget av sengens størrelse ikke skal forårsake problemer, må du huske følgende parametere:

 • For barn under 3 år er den optimale sengestørrelsen omtrent 120×60 cm eller 120×65 cm.
 • For jenter i alderen 3 til 5 år tilsvarer størrelsene følgende parametere: 140×70 cm, 160×70 cm, 80×190 cm eller 195 cm.
 • For tenåringsjenter fra 10 år, størrelse 80-190 cm, ID 90×200 cm er egnet.

Madrass

Madrassen er et veldig viktig element i sengen, og du må bruke nok tid på å velge den. Det skal verken være for mykt eller for hardt..

Når du velger madrass, må du ta hensyn til følgende krav:

 • Ortopediske modeller er å foretrekke. Selv om de er myke, påvirker de ikke ryggraden og holdningen til barnet negativt. Tvert imot bidrar de til den riktige utviklingen..
 • Når det gjelder mykhet, bør den være middels. Det er best å velge direkte ved berøring. Barnet skal føle seg komfortabel, madrassen skal ikke hindre bevegelsene hans og forårsake ubehag.
 • Plasteret på produktet må være tett.
 • Av fyllstoffene til madrassen er skumgummi og bomullsull de mest foretrukne..

Fargeløsninger

Når det gjelder sengens fargevalg, er det lett å bestemme seg for det – du må finne ut preferansene til barnet og prøve å passe sengen inn i det viktigste interiøret i rommet. Mye viktigere og mer interessant er utvalget av fargene på sengetøyet. Først av alt må du huske hvilke tegneserier og hvilke eventyrfigurer jenta elsker. Bedre, selvfølgelig, å la henne velge minst ett sett med sengetøy. La henne være ansvarlig for fargepaletten, illustrasjonene osv., Og du er ansvarlig for kvaliteten på materialet..

Hvordan velge

Når du velger en seng til en prinsessejente, bør du vurdere følgende:

 • Rammemateriale. Selv om sengen er kjøpt for et miniatyrbarn, må bunnen være sterk av sikkerhetshensyn. Det mest passende materialet er tre.
 • Størrelsen. Vær oppmerksom ikke bare på bredden på sengen, men også på lengden. Du bør ikke ta en seng med maksimal lengde for vekst. Hvis barnet ditt fortsatt er lite, kan du kjøpe et design direkte for veksten, slik at det er behagelig.
 • Design. Vi må ikke glemme at sengen er kjøpt for en jente, så design er nesten det viktigste aspektet når du velger. I utseende, design og farge, bør det tilsvare barnets preferanser, slik at prinsessen gjerne vil slappe av og leke på det..

Interessante løsninger innen interiørdesign

Hvis barnehagen er laget i en klassisk palassstil, er en himmelseng med et luksuriøst utskåret hodegjerde for større autentisitet egnet..

For en barnehage laget i stil med Provence eller shabby chic, er det bedre å velge en stålseng med smidde elementer. Hvis dette alternativet virker for “tungt” for deg, kan du erstatte det med en tradisjonell tremodell.

For et rom i en moderne stil, for eksempel skandinavisk, er det bedre å velge en lakonisk ramme i hvit eller hvilken som helst lys farge.