Romerske persienner i barnehagen

Foreldre behandler utformingen av barnerommet med spesiell beven, og tar hensyn til hver minste detalj. Tross alt former miljøet der babyen vokser, sin indre verden og påvirker barnets fysiske og mentale tilstand i fremtiden. Valget av gardiner til barnehagen er intet unntak. Det er viktig å gi mange punkter her: farge, materiale, stil, gardintype..

I mange tilfeller faller valget på romerske persienner. En romersk persienne er et stoffark som er festet og strukket på en tre-, plast- eller metallbånd. Den er utstyrt med en mekanisme som lar deg senke eller heve lerretet til ønsket høyde. Den tilsynelatende enkle designen kombinerer praktisk og estetisk appell, takket være at romerske persienner lenge har vunnet den jevne kjærligheten til kjøpere.

Fordeler

Hva er fordelene med en romersk persienne?

  • praktisk. Som regel er gardinene laget av støvavvisende stoffer, noe som vil redusere risikoen for allergi hos barnet. Og stell av slike gardiner er også enkel og sjelden nødvendig;

  • rikdom av farger. Romerske nyanser kan sys av stoffer av enhver tetthet og tekstur. Mønsteret eller mønsteret på stoffet vil ikke bli draperet, men vil bli presentert på en romersk persienne i all sin prakt. For å spre dagslys kan du sy romerske organzagardiner, og for nattgardiner – blendingsgardiner laget av gardinstoff;

  • allsidighet av stil. Romerske persienner vil lykkes med å passe inn i nesten hvilken som helst barnehagestil: moderne eller fabelaktig, skandinavisk eller tenåring. Hun kan til og med understreke barnehagens stilretning med et spesielt trykk eller grunnfarge;

  • lav pris. I motsetning til gardiner, som krever rik draperi og som et resultat av et stort stoffforbruk, strekkes romerske persienner og tar opp litt mer vindusareal. I tillegg når de aldri gulvet. Derfor, for romerske persienner, vil forbruket av stoff være mye mindre;

  • enkel å installere og bytte. Ofte krever en romersk persienne ikke gardin, men er installert på en vindusramme. For å demontere den romerske nyansen når du bytter eller vasker, fjerner du bare hele bjelken som den er festet på. Det er like enkelt å justere høyden på gardinen, selv et barn kan klare det.

Takket være disse fordelene vil romerske persienner passe veldig godt inn i barnehagen i enhver stil..

Vi velger materialet

For gardiner i et barnerom er følgende kriterier viktigst:

  • naturligheten til materialer. For gardiner er det bedre å velge naturlige stoffer (lin, bomull, silke). Ubehandlede naturmaterialer fremhever fantastisk den marine, rustikke eller provençalske barnehagen. Imidlertid er et lite tillegg av syntetiske stoffer til naturlige stoffer i mange tilfeller hensiktsmessig: stoffene blir mer slitesterke, støvavvisende, falmer ikke eller endrer farge fra sollys. Derfor bør du ikke være redd for å legge til elastan, polyester eller andre syntetiske tilsetningsstoffer opp til 20%;

  • materialtetthet. Før du velger, må du bestemme deg for hovedformålet med gardinene. For solrike rom som vender mot vest- eller østsiden, bør gardiner være laget av tykke stoffer. De vil beskytte barnet mot den blendende morgen- eller kveldssolen. Og for rom med utilstrekkelig naturlig lys vil et lysgardin av gjennomsiktig materiale være tilstrekkelig;

  • praktisk materialet. Avhengig av stoffvalg for gardinen, vil omsorgen være annerledes. Ikke glem at gardinene er valgt i barnerommet, hvor barn kan flekke det med fargestifter og maling, etterlate fettmerker eller gjenstridige flekker fra sjokolade og bær. Du kan til og med finne tyggegummi på gardinet! Derfor, jo lettere det er å ta vare på gardinstoffet, desto bedre..

Farger til barnehagen

Når du velger fargen på gardiner til en barnehage, bør du ta hensyn til lyse pastellfarger av tekstiler. For lyse farger kan begeistre eller tvert imot undertrykke et barn. Dette betyr ikke at alt må gjøres i en lys beige farge..

Fargeaksenter vil bidra til å fylle barnehagen med lyse farger – for eksempel en lys stripe eller en blomst på et gardin i sand eller lysegrønn.

For jenter er den dominerende fargen i barnehagen vanligvis rosa. Men det er viktig å ikke overdrive det med ham. I tillegg til rosa nyanser vil fargen på bakt melk, sandfarge, gul, lysegrønn, syrin og til og med grå se flott ut i barnehagen til en jente. Levende mønstre på gardinene (for eksempel små prikker) vil gjøre dem mer lekne. Ikke glem at en stor tegning visuelt reduserer rommet..

Romerske persienner er gode fordi mønsteret på dem ikke vil draperes og gå seg vill i brettene. Derfor kan du beundre bildet fullt ut på gardinene. For jenter er tegninger av heltinner fra Disney -tegneserier, dyr (spesielt ugler og kantareller), samt blomstermotiver og blomstermotiver relevante for jenter. Selvfølgelig vil klassiske prikker og striper alltid være relevante og passende selv i barnehagen..

For guttens rom er fargene valgt mer behersket: blå og blå, nyanser av brunt og grått, grønt. Mye avhenger av interiøret og den generelle stilen på rommet. Det er ønskelig at fargen og mønsteret på gardinene ekko tekstilene som allerede er i rommet (puter, sengetepper, møbeltrekk). Hovedmotivene til tegningene for gardinene på gutterommet er biler, sport, helter av dine favoritttegneserier. Gutter er også interessert i rom, marine og naturlige temaer..

Vi velger gardiner basert på alder

Hvis barnet er nyfødt eller for ungt til å tilby sin egen versjon av gardiner, velger foreldrene fargen i henhold til deres preferanser. Men hvis valget av gardiner for rommet til et voksen barn eller tenåring antas, må dette spørsmålet diskuteres med ham. Først vil han føle seg involvert i valget og føle sin vekt i beslutningsprosessen. For det andre er det barnet som vil tilbringe mye tid i rommet, og det er viktig at han føler seg komfortabel..

Ikke bekymre deg og ikke bli motløs hvis barnet insisterer på farger som er ville fra ditt synspunkt. Romerske persienner kan byttes så ofte du vil, og når barnet har nye interesser, kan du oppdatere interiøret i samsvar med dem. Hvis du anser kjøp av slike gardiner helt uakseptabelt, se etter et kompromiss.

For små barn kan du velge gardiner i solide eller rolige farger. Når barnet vokser opp, kan du leke i design av gardiner med favorittfigurene dine fra filmer eller tegneserier. Hvis du ikke finner en passende utskrift i butikkene, lar fotoutskriftstjenester deg bruke et hvilket som helst bilde på stoffet.

For en tenåring kan du hente gardiner med en grov tekstur, med et trykt mønster av murstein eller graffiti. Rå lin gardiner vil være et vinn-vinn-alternativ, ettersom de vil smelte inn med vinduet, samtidig som de fungerer som beskyttelse mot gatelys..

Kombinerte modeller

Flere og flere designprosjekter kombinerer gardinstenger med tyll og persienner. I dette tilfellet er to grunnleggende alternativer mulige.

gardin under romerske persienner

I dette tilfellet utfører det gjennomsiktige gardinet funksjonen av å spre sollys, noe som skaper en solrik luftig atmosfære i barnehagen. Den kan være laget av organza, tyll eller gjennomsiktig lin. Romersk persienne, festet på gesimsen over gardinet, er laget av et tettere stoff og er designet for tette gardiner om natten eller om kvelden. Dette alternativet ser spesielt fordelaktig ut i lyse, romslige barnerom..

romersk blind under gardinet

Her bæres hele den funksjonelle lasten av den romerske persiennen, og gardinene er mer dekorative. I dette tilfellet er fargen på den romerske nyansen spesielt viktig – den skal ikke være for lys eller mørk, for ikke å forhindre at sollys kommer inn i rommet. Gardiner kan enten være av lett stoff eller fra et tyngre gardin.

Designer anbefalinger

Ikke bruk for mye ekstra tilbehør – lambrequins, anheng og lignende. For det første kan det redusere gardinets funksjonalitet – anhengene vil sette seg fast i gardinet når det er i konstant bevegelse. For det andre overbelaster det ofte utseendet på gardinene, noe som får rommet til å virke rotete..

I stedet for en romersk nyanse vil det noen ganger være aktuelt å bruke rullegardiner. De er veldig like og skiller seg bare i måten de brettes. Hvis romerske persienner danner bretter når de er hevet, ruller rullegardiner, som navnet antyder, opp. De kan være tekstil eller laget av naturlige materialer – for eksempel bambus, og er enda lettere å ta vare på..

Romerske nyanser i seg selv sparer betydelig plass i rommet. For å få dem til å ta enda mindre plass, kan du henge dem direkte på plastvinduer uten å bruke hengende gardiner eller gardiner. For å gjøre dette, kjøper du bare en borrelåsbånd fra en stoffbutikk, sy den ene enden til gardinen og fest den andre over vinduet.

Når du velger fargen på gardinene, må du huske på at under kunstig lys endres fargene litt. En dypblå farge, vakker i sollyset, om kvelden blir den mørkere og til og med svart i lys av lamper. Under belysning i rommet mister gul-oransje nyanser sin rikdom og lysstyrke, og røde toner lysner. For å unngå skuffelse når du velger en farge, er det lurt å spørre eller kjøpe en stoffprøve og se hvordan den vil se ut innen 24 timer.

Hvis barnehagen din har en bred vinduskarme, kan du henge den romerske persiennen direkte på vinduet. Dette vil bidra til å gjøre det til et fullverdig bord eller plass til spill..

Omsorgsregler

Rullegardiner er upretensiøse i omsorgen. Siden de ofte blir behandlet med en støvavvisende forbindelse, er det ikke nødvendig med hyppig vask. Det beste alternativet for å friske opp gardiner er periodisk renseri eller skånsom vask uten sentrifugering.

Når du vasker, er det nødvendig å ta hensyn til temperaturregimet som anbefales for gardinmaterialet. Vask dem med samme vaskemiddel som klærne. For tynne gardiner, bruk en delikat stoffrens. Lokale rengjøringsmidler (blyanter og flekkfjernere) kan bidra til å fjerne flekker..