Mykt gulv for barnerom

Små barn trenger spesielle betingelser for deres eksistens. Det er ikke bare komfortable klær og sko, en komfortabel seng eller en barnestol. I de fleste tilfeller er det verdt å bli forundret over arrangementet av gulvene i barnerommet, med tanke på alle behovene i babyer..

Funksjoner og fordeler

Huset er ikke en statisk skapelse; det kan og bør tilpasses for alle beboernes bekvemmelighet. Derfor, når det dukker opp en baby i familien, er det ganske normalt at barnehagen skal renoveres før fødselen, med tanke på komfort og sikkerhet. Spesielt bør gulvet i barnehagen være forskjellig fra det som er tilstede i resten av rommene i huset..

Fra omtrent 6 måneder, når babyen begynner å krype, og opp til syv år, vil han tilbringe mesteparten av fritiden på gulvet. Kvaliteten på gulvet, så vel som dets utseende og tekstur, vil påvirke hvordan barnet er i stand til å samhandle med verden rundt seg. Kriteriene for å ordne gulvene i barnets rom avhenger av hans fysiologiske egenskaper ved en bestemt alder, temperament og nødvendigvis av hans interesser.

Først og fremst er et slikt kriterium som komforten på gulvbelegget viktig, det vil si varme og mykhet. Foreldre som leker med babyer på gulvet hater det også hvis gulvet er kaldt og hardt. Barn er i de fleste tilfeller immun mot gulv ubehag, men de kan lett bli forkjølet hvis de kryper på kule parkettplater eller linoleum.

Det neste viktige kriteriet er rengjøring. Alle foreldre forstår godt at barn rett og slett ikke kan la være å kaste søppel, så denne faktoren må tas i betraktning ved valg av gulvbelegg, for ikke å komplisere livet på grunn av bagateller i fremtiden..

Holdbarhet er veldig viktig: et barn som leker på gulvet, vil definitivt etterlate riper, flis, bulker.

Hvis det er boliger under barnets rom, er lydisolering av stor betydning, fordi lyd overføres mellom etasjene. Derfor må gulvbelegget i barnehagen være lydabsorberende..

Materialer

Det tradisjonelle valget for gulv i barns soverom og lekerom er teppe eller teppe..

Dette skyldes det faktum at det er ganske mykt og luftig, overflaten gir berøringsvennlig komfort og hjelper også med å forhindre skade hvis barnet snubler og faller. For å maksimere denne effekten er det verdt å kjøpe et så mykt teppe som mulig..

Et viktig pluss for bruk av teppe i lekerom for barn er det faktum at det fungerer godt som et lydisolerende materiale. Dette vil bidra til å eliminere de uunngåelige lydene som barn som elsker å leke, stampe og sprette rundt i rommet skaper. Dette er spesielt viktig når barnerommet er i toppetasjen. Tepper laget av nylon, polyester, polypropylen har vist seg godt; viser stor slitestyrke og malingsefasthet. Unngå tepper laget av ull eller tepper som er vanskelige å rengjøre.

Ulempen med teppe for å ordne barnerom er det faktum at barn søppel mye, og teppet, som du vet, er vanskelig å holde rent. Den blir lett skitten og beholder smuss. Dette betyr at det er lurt å unngå lyse tepper i barnehagen. Samtidig har teppefibre en tendens til å tiltrekke seg og beholde smuss og støv, og dette kan påvirke luftkvaliteten i rommet negativt..

Korkgulv er et ganske unikt valg for et barnerom, ettersom det kan gi mange av teppets bekvemmeligheter, uten de fleste ulempene. Når den er installert, viser korkgulvet seg å være mykt og fjærende under føttene, og kan gjøres enda mykere ved å installere det i to lag. Og dette til tross for at korkoverflaten ser ut som løvtre.

Kork er en myk fiberplate som kommer i planker og små fliser. Det er praktisk talt et alternativ til tregulv. Denne typen gulv er myk, stille og allergivenlig. Å være myk i naturen, er det nær kostnaden for teppe.

I motsetning til tepper er korkgulv imidlertid antimikrobielle, og materialet vil naturlig frastøte veksten av mugg og andre mikroorganismer. De er også antistatiske og vil avvise smuss og støv, noe som gjør rommet rent og sunt. Korkgulvfliser er sammenlignbare med parkett, men har den ekstra fordelen med isolasjon fra temperatur og støy. Når det er riktig installert og forankret, gjør korkgulv det nesten ugjennomtrengelig for flekker og vedlikehold består vanligvis av og til våtrengjøring eller støvsuging. Etter lang tid vil ikke korkgulvet hvite eller tørke ut. Siden korkens overflate er behandlet med en vannavvisende lakk, er et slikt gulv ikke redd for fuktighet (det bør imidlertid unngås for bruk i barneslakker som inneholder partikler av keramiske flis).

Imidlertid er det også ulemper med korkgulv: kork er veldig mykt, noe som betyr at et slikt gulv kan skades relativt lett. Hvis det er kjæledyr i huset, spesielt store hunder, kan deres uklipte negler klø og tære overflaten på korkgulvet. De skarpe bena til barnas harde plastmøbler kan også forårsake kutt, rifter og sprekker i materialet. På grunn av korkgulvets tekstur er slike skader ikke veldig merkbare på det, dessuten kan problemet delvis kompenseres ved bruk av korkfliser, fordi hver av dem kan byttes ut om nødvendig..

Gummigulv er også mye brukt i barnerom. Dens fordeler: veldig myk, voluminøs og lydabsorberende, mens den er i stand til å beskytte barnet mot støt under fall.

Gummigulv er veldig holdbare og tåler skader på grunn av kutt, rifter, riper og sprekker mye bedre enn myke kolleger. Alt dette, kombinert med det faktum at slike belegg er enkle å rengjøre, gjør dem veldig populære for bruk i barnerom. Gummigulv forhindrer også at barneføttene glir, noe som reduserer risikoen for fall.

Med gummibelegg trenger du ikke å bruke lim for å feste gulvet på gulvet som de fleste andre materialer. Materialets naturlige vekt og struktur holder belegget på plass.

Et av problemene med dette belegget er lukten, som kan være irriterende for noen barn. Siden gummigulvet for barnerom er laget av naturgummi, blir lukten også referert til som lukter av naturlig opprinnelse, men denne faktoren må tas i betraktning når du velger et slikt gulv..

En nyhet blant gulvbelegg for barnestål er de relativt ferske, kommersielt tilgjengelige myke gulvene laget av etylvinylacetat (EVA) -skum. Det andre navnet på et slikt belegg er evaplast. Dette materialet er laget ved hjelp av skummende teknologi, mens det er mettet med millioner av små luftbobler. Har en myk teksturert overflate, dekket med en patentert antibakteriell film, er brannsikker og vanntett (og absorberer derfor ikke smuss).

Ytterligere fordeler med EVA-gulv inkluderer de høye lydisolerte og varmeisolerende egenskapene, som kan sammenlignes med de beste isolerende motstykkene. Den har støtdempende egenskaper, lar barn tumle og falle trygt, mens beina ikke glir eller gnir. Det myke modulgulvet har også massasjeegenskaper. Beskytter mot kulde og fuktighet, akkumulerer ikke statisk elektrisitet og er lett å rengjøre.

De produserer også myke gulv med teppe og imitasjon av grønt gress (men denne typen er laget med PVC).

Ulempene med myke gulv inkluderer det faktum at det ikke anbefales å gå i sko på dette belegget, det mister fargestyrken med hyppig våtrengjøring og har en betydelig kostnad..

Varianter

Babytepper kommer i en rekke stiler og farger, inkludert puslespill for babyskum, utfellbare tepper og leketepper. De modulære skumteppene er flotte både for et barns soverom, et lekerom eller et studieområde. Lekematter for babyer er raske å montere, ikke-absorberende og lette. De kan rulles ut i løpet av spillet og settes til side når det er over..

Utformingen av myke gulv kan være veldig variert. Hovedfargene på krypmattene er blå, gul, rød, rosa og grønn. Det er alternativer som etterligner fargene på naturlig tre. Alle slags bilder kan brukes på overflaten, fra bilder av dyr, trær, frukt og slutter med hele geografiske kart..

Det er tepper med reflekterende innsatser, pedagogiske tepper – gåter eller leketepper “russisk alfabet”, som legger til spennende spill i prosessen med å lære og lære, og inspirerer barna til å utforske verden rundt dem. Når barnet vokser opp, kan du bytte ut de enklere teppetegningene – et puslespill med noe mer komplisert, fordi du kan lære å sette sammen stavelser og ord fra innsatsene i de myke gulvflisene. Barnet utfører slike øvelser rett på gulvet, de bidrar til utvikling av fine motoriske ferdigheter i fingrene og utholdenhet. Dermed kan lekematter være en fin måte å hjelpe barn med å utvikle et ønske om å lære, utvikle fargeoppfatning og romlig tenkning..

Dimensjoner

Tepper kan kjøpes enten som individuelle tepper og teppeløpere, eller som et snitt fra en tepperulle. Nylig har en ny trend dukket opp på markedet – modulært teppe i fliser, dette alternativet er mer praktisk når du legger og erstatter skadede områder.

Når du bruker et korkgulv til en barnehage, er det mest optimale valget korkfliser i parkettstørrelse montert på lim. Selv om det også er en “slott” korkflis på salg.

Gummibelegningen til barnehagen er produsert i form av rullgulv, modulære fliser-firkanter på 50 x 50 cm, med små “låser” langs kantene eller enkle fliser.

Et mykt modulgulv, også kalt evaplast, produseres i form av plater – moduler med dype utskjæringer i kantene, som de som brukes i gåter. Tykkelsen på platene varierer fra 9 til 12 mm. Størrelsen kan også være veldig variert. Avhengig av produsent kan den variere fra 25×25 cm til enden på 100×100 cm ark. De mest populære er myke modulære fliser med en størrelse på 30×30 cm, samt store fliser 60×60 cm.

Hvordan velge

Tepper er syntetiske og naturlige. Ikke bare ull eller silke kan kalles naturlig, men også andre fibre av naturlig opprinnelse, for eksempel kokosfibre, bomull, lin eller jute. Syntetiske materialer er polyester, polyamid, polyakryl, etc. Fordelene med syntetiske fibre er at de er mer holdbare, bedre og lysere, lettere å vedlikeholde og relativt rimelige. Naturlige tepper er utvilsomt mer bærekraftige.

For en barnehage er et teppe med en kortere haug egnet, noe som er lettere å holde rent. Kanskje vil den moderne versjonen av teppet i en modulær design være mer praktisk. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot maleteknologien. Du bør ikke velge produkter med en trykt fargemetode, slike produkter farges ikke dypt i fibrene og mister farge raskere. Jo tettere teppet er, jo lengre vil det vare.

Korkgulv bør velges for et barnerom, med tanke på om det brukes en kjemisk bestanddel som et myknemiddel i produksjonen. Mykner som binder korkgranulatene til en helhet er en kilde til giftige røyk og er uønsket for et lite barnerom, derfor er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på dette øyeblikket når du velger og nøye vurderer egenskapene til produsenten. Den minste mengden lim finnes i korkbelegg laget i Portugal.

Det er et såkalt “lås” korkgulv, men for et barnerom er det å foretrekke å kjøpe et korkgulv lagt på lim.

Det er uønsket å legge korkplater i barnerommet med en overflate beskyttet av lakk med tilsetning av keramiske flis, som barnet vil gni av knær og albuer. Det optimale valget er korkfliser med en tykkelse på 6 mm, laget med toppfasinger av naturlig finér og med et fabrikkbelegg. Det er viktig at belegget med toppfiner kommer seg over tid etter mindre riper og bulker, dette er også verdt å vurdere når du velger.

Når du velger et gummibelegg for en barnehage, er det verdt å bestemme om naturgummi eller kunstig materiale vil være å foretrekke. Ikke velg materiale laget av pressemetode, varmt eller kaldt. Overflaten på belegget må være fri for porer eller grov ruhet. Bestem om du er komfortabel med lukten som kan komme fra gummidekselet og ikke vil forårsake en allergisk reaksjon hos barnet ditt.

Når du velger et mykt modulgulv, bør du være oppmerksom på om det er passende for barnets alder. I mange modifikasjoner er det små deler som lett kan fjernes og er utrygge for de minste barna. Slike puslespillgulv, som er konstruktører eller puslespill, kan ikke brukes i rommene til barn under 3 år. I tillegg er det tilrådelig å bruke et mykt puslespill – et teppe som et tillegg til hovedgulvbelegget, for eksempel til et teppe, og velge, med tanke på dette. Når du velger, er det også verdt å tenke på, kanskje det er bedre å ordne en del av teppet i form av et ortopedisk deksel, for å forhindre flate føtter hos et barn.

Anmeldelser av myke modulære gulvbelegg for barnehagen er svært enstemmige og er utvetydig positive. Praktisk ved montering av slike belegg, evnen til enkelt å demontere og overføre til et nytt sted lar deg takle installasjonen av et puslespill – et teppe, selv til en uerfaren person i konstruksjon. Et slikt prefabrikerte teppe kan tas på piknik eller til sjøs, uten å bekymre seg for at barna skal sitte på den kalde bakken. I hus på landet eller på landet, hvor tregulv ofte utgjør en trussel mot krypende babyer, vil et lignende puslespill – et teppe også være en frelse. Utmerkede tilbakemeldinger har også en undervisningsfunksjon som slike myke tepper utfører..

Innsamling og installasjon

Å legge et teppe i en barnehage krever ikke spesielle ferdigheter og evner, men i tilfelle når du velger alternativet gulvisolering med teppe, må du kjenne de grunnleggende metodene for installasjon.

Det er tre vanligste måter:

  • Legge teppe på tape (det billigste alternativet, men veldig kortvarig);
  • Festing av belegget med gripeskinner;
  • Bruk lim når du legger teppe.

I alle tilfeller er det verdt å huske at bare giftfrie lim skal brukes til barnerommet. Teppe skal legges ikke nær veggene, men med litt innrykk. Du kan bruke det limte teppet en dag etter arbeidets slutt..

Å legge et korkgulv krever arbeid av spesialbyggere.

Stylingalternativer:

  • Teknisk legging av ruller, som utføres som isolasjon under hovedkorkgulvet;
  • “Castle” korkgulv, også kalt “flytende parkett”, der små korkplater legges, montert “i et slott”, som et laminat;
  • Fiksering av korkmoduler på en limbunn, etterfulgt av å belegge dem med to eller tre lag med vanntett lakk (arbeid med å legge det selvklebende gulvet bør begynne fra midten av rommet, på en nøye planert og rengjort overflate; lakk kan startes nei tidligere enn en dag etter liming).

Alle lakker og lim som brukes i barnerom må være giftfrie..

Når gulvbelegget i gummi installeres i barnerommet, er det nødvendig å huske hovedbetingelsen for ytelsen av høy kvalitet. Dette er det faktum at basen for et slikt belegg må være jevnt utjevnet. I dette tilfellet er det uviktig om det vil være et betonggulv eller et dekk. Fiksering av gulvet fra rullbelegget utføres ved hjelp av sokler langs hele omkretsen av rommet. På forhånd må materialet rettes ut slik at det har mulighet til å legge seg.

Installasjon av modulære gummifliser er enklere og utføres i henhold til prinsippet om å feste gåter, fordi det i kantene på slike fliser er små “låser” for sammenføyning.

Når du legger fliser fra gummismuler, brukes lim, og et lite mellomrom bør være mellom flisene, som deretter elimineres med en spesiell fugemasse.

Det evaplast modulære myke gulvet er enkelt å installere. I tilfelle belegget er installert over hele gulvoverflaten, bør du sørge for at det er tilstrekkelig jevnt og om nødvendig jevne det ut med spesielle bygningsblandinger. Dekk deretter basen med en dampsperrefilm, som du skal legge kryssfinerplatene på.

Det siste trinnet er den direkte installasjonen av det modulære belegget, som kan gjøres enten tørt eller ved hjelp av lim. For å gjøre dette må modulene-gåter legges ut, og koble dem “ende-til-ende” (guidet av pilene på detaljene). Det monterte dekselet må tøyes litt og festes med gulvlister, og gå ca 2 cm tilbake fra veggene. Når matten ikke opptar hele gulvets overflate, bør den ikke festes..

Omsorg

Tepper krever daglig rengjøring med støvsuger, helst med vannfilter. Ikke la væskesøl være urenset, da dette kan føre til at det oppstår mugg på teppet. Det er bedre å fjerne flekker og all slags smuss med spesielle vaskemidler; regelmessig renseri av tepper eller behandling med vaskestøvsuger anbefales.

Korkgulvet rengjøres med en støvsuger, eller vaskes med en myk klutmopp med ikke-slipende vaskemidler. Det anbefales å feste spesielle beskyttelsesdeksler av teknisk kork eller filt på bena på møbler som står på et korkgulv. For datastoler må det brukes spesielle beskyttelsesmatter. Omtrent hvert 5. år må korkgulvet dekkes med et nytt lakklag..

Et gummibelegg på et barnerom vil absolutt ikke skape noen problemer under driften. Den kan vaskes med hvilket som helst vaskemiddel og er ripe- og til og med kuttbestandig.

Det myke modulgulvet har egenskapen til ikke å samle statisk elektrisitet, så støv holder seg nesten ikke til et slikt belegg. For rengjøring er det nok å tørke den av med en fuktig klut og oppvaskmaskin. Ved mye skitt kan puslespillematten til og med demonteres og vaskes enten på badet eller settes i oppvaskmaskinen. Fukt absorberes ikke i et slikt teppe, slik at den sølte væsken ikke sprer seg og lett kan fjernes fra overflaten. Når du rengjør et slikt belegg, må du ikke bruke slipende vaskemidler, da de kan skade den antibakterielle filmen på overflaten..

Interessante løsninger innen interiørdesign

Alle barneromsgulv må passe inn i det overordnede designet. I tilfelle når dekorasjonen av barnehagen er designet i en tradisjonell romantisk stil, bør gulvbelegget selvfølgelig ikke være utenfor det generelle fargespekteret. Perfekte kombinasjoner av møbler i lyse farger, pastellvegger og korkgulv, som ser ut som en klassisk parkett, er mulige. Eller, i en slik barnehage, vil et mykt teppe lagt på et laminat være passende.

I et rom fylt med fargerike møbler vil et mykt modulært deksel med tegninger og gåter se harmonisk ut. Gulvbelegget i gummi vil forskjønne en liten sportsmanns barnehage, spesielt hvis det kombineres med tepper i forskjellige farger under installasjonen..

Hvordan ditt barns rom vil se ut, og hvor behagelig og trygt han vil være i det, avhenger helt av foreldrene hans..