Kommoder med stellebord

Utseendet til en baby i familien er den lykkeligste hendelsen for foreldrene, men samtidig er det begynnelsen på et nytt stadium i livet forbundet med uutforskede bekymringer og bekymringer. Fra denne dagen av blir barnerommet til det viktigste og viktigste rommet i leiligheten, og komforten og sikkerheten til den nyfødte og stemningen til moren avhenger av hvor praktisk det er..

Særegenheter

En av de viktigste egenskapene ved riktig dannelse av babyens skjøre ryggrad, hans fremtidige holdning er bruk av en solid skiftende base. I denne forbindelse, blant møblene til en barnehage, er et viktig sted opptatt av et slikt attributt som en skiftende kommode. Den skiftende kommoden kombinerer i enheten to møbler designet for å lette omsorgen for en nyfødt: en kommode og et stellebord. Hovedformålet med kommoden er lagre ting og hente dem med maksimal bekvemmelighet. Dette møbelet har flere skuffer plassert på forskjellige nivåer..

Du kan ordne klærne i dem i henhold til graden av egnethet og etterspørsel, det vil si at moren alltid vil ha akkurat de barns tingene som er relevante for øyeblikket for hånden.

I den skiftende kommoden suppleres denne funksjonen med tilstedeværelsen av en bordplate utstyrt med høye sider, som lar deg bytte babyens klær med maksimal bekvemmelighet. De klare fordelene med den skiftende kommoden inkluderer det faktum at den lar deg legge babyen på en flat horisontal overflate, som også har en fallsikringsanordning.

Dette betyr at selv et aktivt barn, som allerede begynner å velte, ikke vil kunne falle hvis moren ved et uhell blir distrahert i et minutt. En annen stor fordel er det kommoden har vanligvis en høyde på omtrent en meter, og når barnet er på dette nivået, trenger ikke kvinnen å bøye seg til ham når hun klipper babyens negler eller skifter bleie.

En skiftende kommode er spesielt nyttig for massasje for et barn under et år, siden denne prosedyren tar mye tid, og det er vanskelig for en mor å utføre den i en bøyet tilstand, spesielt i det første postpartum måneder. Leger anbefaler å gi massasje til barn med jevne mellomrom. Dette er en god måte å skape en spesiell atmosfære av tillit mellom mor og baby og få barnet til å sove..

Samtidig er det mye mer praktisk å plassere babyen på den skiftende kommoden enn å legge den på sofaen eller på foreldrenes seng..

En slik kommode vil også være uunnværlig i de tilfellene når barnet tar luftbad. Selvfølgelig ville det være billigere å kjøpe et separat stellebrett og installere det på bordoverflaten eller på sofaen, men dette vil ikke være helt trygt for barnet, fordi strukturen som dannes i dette tilfellet viser seg å være mobil, og dette øyeblikket forverres når babyen prøver å krype og snu.

Tiden til luftbad kan være opptil 20 minutter, hvor barnet kan få en kort massasje eller bare leke med ham, og tanken på at babyen kan falle, bør ikke gjøre morens humør mørkere. Det som er typisk, å dømme etter de mange fornøyde anmeldelsene på Internett, er fordelene ved å bruke mors skiftende kommode allerede diskutert i de første dagene av bruken..

Visninger

Det produseres flere varianter av garderober, blant hvilke foreldrene til den nyfødte kan velge det beste alternativet. Den enkleste typen er primitiv kommode, ha et innebygd stellebord som toppdeksel. Alle så slike møbler på barneklinikker, og foreldrene til barna kunne sette pris på bekvemmeligheten ved å bruke dem. Imidlertid er det praktisk talt ingen slike strukturer i salg. Produsenten, som forstår potensielle kjøpers ønske om å kjøpe en multifunksjonell vare, tilbyr garderober i skiftende form med forskjellige transformasjonsfunksjoner..

Ved å kjøpe en slik kommode bruker kjøperen ikke bare på den “skiftende” perioden, men kan bruke møblene i fremtiden..

Kjøperen kan kjøpe følgende varianter:

 • Kommode utstyrt med et flyttbart stellebord for barnepass, som kan demonteres etter at babyen vokser opp. Samtidig kan kommoden i seg selv brukes til å lagre barnesaker i lang tid..
 • Kommode med hengslet lokk, der det er et flyttbart brett, samt en hylle for hygieneartikler. Når det blir nødvendig å bruke det innebygde badet, foldes det skiftende dekselet tilbake og låses sikkert i hevet posisjon for å forhindre utilsiktet lukking. I modeller av seriøse produsenter er badekaret utstyrt med et vannavløpssystem, og det trenger ikke å fjernes fra basen hver gang eller måles ut manuelt. I fremtiden kan det innebygde badet demonteres fritt, og selve kommoden kan brukes til det tiltenkte formålet.

 • Kommode som representerer del av barnesengdesignet. Den har også en avtagbar stelleplate og flere skuffer for oppbevaring av babyartikler. Dimensjonene til et slikt hjørne kommode er vanligvis mye mindre, fordi selve transformerende strukturen allerede ser tungvint ut og krever mye plass. Vanligvis er det i en slik kommode to eller tre små skuffer for de mest nødvendige tingene..
 • En kommode med stellebord, som kan transformeres videre til kommode. Dette blir mulig på grunn av designfunksjonene som gjør at lokket på kommoden kan senkes til et nivå som er behagelig for et sittende barn..

Dette er hovedtypene for endring av kommoder. I tillegg kan forskjellige design inneholde flere “Bonuser” som kan gjøre livet lettere for foreldrene til en nyfødt:

 • En akselavstand utstyrt med et stoppesystem som lar deg flytte kommoden med alle ting uten store anstrengelser, og fikse den sikkert på et nytt sted. Dette vil utvilsomt forenkle rengjøringsprosessen og muligheten til å flytte kommoden rundt i leiligheten..
 • Silikonbelagte hjul, slik at de ikke etterlater merker eller riper når de flyttes.
 • Selvsentrerende akselavstandssystem som sikrer stabilitet i brystet og jevn bevegelse.

 • Den anatomiske formen på det innebygde badekaret og tilstedeværelsen av to rom i det: for de babyene som ennå ikke kan holde hodet, kan det skaffes en vannsklie og for eldre babyer som allerede kan sitte der alene er et dypere rom.
 • Lukkesystem for skuffer, som fungerer takket være innebygde skap.
 • I tillegg kan skuffene på kommoden utstyres med en enhet som lar deg justere både høyden og dybden på skuffen. Dette gjør at den øverste skuffen kan åpnes når skuffen er på plass..
 • Stellebordet kan dekkes med en slitesterk vanntett oljeklut eller miljøskinn, motstandsdyktig mot forskjellige typer skitt.

 • Sidene kan plasseres sidelengs til moren, denne måten å legge barnet på anses som den sikreste.
 • Settet kan inneholde en liten madrass.
 • Antall bokser kan variere fra tre til fem.
 • I noen modeller er det et veldig bredt stellebord, delt med en skillevegg i to funksjonelle soner. Dette er praktisk når ikke bare babyen legges på bordet, men også alle slags hygieneprodukter.

Dimensjoner

For at barnet og moren skal ha det behagelig med skiftende overflate, må det ha en behagelig størrelse slik at barnet får plass på det i full høyde. For barn under seks måneder anbefales lengden på stellebrettet innen 70 cm. Hvis foreldre planlegger å bruke denne enheten i fremtiden, er det bedre å velge en modell med en lengde på opptil 90 cm.

Den anbefalte sidehøyden er 15,5 cm.

Nesten alle modeller av frittstående skiftende kommoder er utstyrt med sammenleggbare standard garderober. Dette lar deg utstyre et komfortabelt og romslig sted for babyen med en relativt grunndybde i selve kommoden. Overflatemålene til et slikt brett varierer fra 66 * 69 cm ved den smaleste kommoden til 96 * 77 cm ved den brede kommoden, hvis bordplate er delt inn i to funksjonelle soner: selve skiftende overflate og et sted for lagring av babykosmetikk.

Et interessant funn var plasseringen av barna sidelengs til mamma, på samme tid, i utformingen av kommoden, ble det mulig å forlate det sammenleggbare stellebrettet. Denne innovasjonen er tilstede i modellene av det italienske merket Feretti, som gjør det mulig å øke lengden på den skiftende overflaten til 86 cm. Høyden på sidene for noen modeller når 17 cm, og varierer i gjennomsnitt mellom 15-16 cm.

For innebygde kommoder er størrelsen på skiftende overflate begrenset av bredden på barnesengen, det vil si at slike kommoder kan ha en bordlengde i området 68-72 cm. Med hensyn til bredden, produsenter, tvunget til å begrense størrelsen på den innebygde kommoden på grunn av estetiske hensyn, har funnet en måte å øke bredden på den skiftende overflaten på grunn av at sidekanten stikker 10-15 cm over veggen på kommode. Hvis de totale dimensjonene til en slik kommode er 46 * 66 cm, kan størrelsen på bleien være fra 56 * 66 cm til 61 * 66 cm, og dette er allerede ganske akseptabelt for et spedbarn under seks måneder..

En oversikt over høyden på de skiftende kistene fortjener spesiell oppmerksomhet, siden denne indikatoren direkte påvirker brukerkomforten. Det er ingen standard i denne kategorien, minimumshøyden på kommoder på markedet er 88-92 cm. Disse modellene produserer “Almaz-Furniture”, “Antel”, “Fairy”, “Lel”, Ikea, samt kommoder av et luksusmerke Geuther hytte.

Denne høyden vil være praktisk for mødre med kort vekst. For de som er høyere, er det verdt å vurdere alternativer for høyder innenfor området 94-98 cm, for eksempel kommoder produsert av Gandilyan, Aton Mebel, Ikea. Kommoder med en høyde på 102 cm (Feretti), 104-106 cm (Krasnaya Zarya, Mozhga, Leander), 108 cm (SKV-Company, Sweet Baby Domenica, Ikea) blir også produsert..

Takket være denne variasjonen vil hver mor kunne finne det beste alternativet for seg selv..

Når det gjelder en slik parameter som dybden på det skiftende brystet, tilbyr produsentene nesten enstemmig smale modeller som ikke tar for mye plass i barnehagen. Minste dybde på modellene er 44 cm, maksimum er 52 cm.

Unntaket er noen få premiummodeller, for eksempel Leander ovale kommode som kan konverteres til et kontor for en tenåringsstudent, har en dybde på 72 cm og er designet for hjørnemontering. I tillegg har denne modellen en komfortabel og romslig skifteflate og en prislapp på 83 000 rubler..

Materialer

Materialene som brukes til produksjon av skiftende kommoder, skiller seg vesentlig ut i sammensetning og kvaliteter, noe som til slutt fører til et stort spekter av priser på dette møbelet..

Sponplater

Den minst kostbare for produsenten er produksjonen av en kommode fra henholdsvis sponplater, og prislappen for den ligger i området 3000-4200 rubler. Vi kan snakke om miljøvennligheten til et slikt materiale hvis produsenten har et EU -sikkerhetssertifikat som bekrefter fravær av formaldehyd og andre skadelige urenheter i presset sponplate.

Til æren for innenlandske produsenter har de nylig begynt å ta mer og mer hensyn til dette faktum. Ved kjøp av importerte sponplater, produsert i henhold til europeiske sikkerhetskrav, tilstedeværelsen av skadelige komponenter i sponplatemøbler er minimal, men for slike modeller øker kostnaden betydelig.

Sponplate, massiv bøk eller bjørk

I noen tilfeller kombinerer produsenten deler laget av forskjellige materialer i ett design. Oftest settes sponplater og diverse massivtre sammen. Sideveggene til basen og kommoden er laget av sponplater. Bunnen, avstandsstangen, lokket med stellebrettet og frontpanelene på skuffene er laget av massiv bøk eller bjørk. Slike “hybrid” kommoder har en høyere kostnad. Massiv bøk og sponplate kan kjøpes for et beløp fra 9.700 rubler til 17.200 rubler, avhengig av størrelse, merke, konfigurasjon og stilpresentasjon.

MDF og massiv bøk

En av hovedegenskapene til et materiale som MDF er miljøvennlighet, siden det ikke er noen kjemiske elementer i sammensetningen. MDF er produsert av fin vedfraksjon, med andre ord fra trestøv og sagflis. Ved liming og pressing brukes derfor et stoff som lignin, ekstrahert fra tre MDF anses fortjent som et miljøvennlig materiale. For å dekke platene brukes polymerfilmer eller naturfiner..

MDF anses også å være ganske holdbart, driftstiden når ti år..

Produsenter som kombinerer MDF og massiv bøk i sine produkter, legger billigere materiale på sidestolpene og bruker det til rammen på skuffene. Fronten på kommoden, det vil si frontpanelene på skuffene, må være laget av naturlig tre. Skifteflaten med sider er også laget av tre..

Kostnaden for å bytte kommoder i dette designet starter fra 14 000 rubler og kan nå 19 500 rubler, avhengig av størrelsen og tilstedeværelsen av flere enheter, for eksempel et innebygd anatomisk bad eller skuffeskap. På dette prispunktet påvirker merkenavnet ikke spesielt høyden på prisen, for eksempel luksusbytter fra merket Feretti er ganske sammenlignbare i pris med innenlandske produkter.

Solid tre

Et materiale som med rette anses som det mest holdbare og miljøvennlige. Noen tresorter, for eksempel bjørk, har dessuten antibakterielle egenskaper. Det kan argumenteres for hvor kraftig de kan manifestere seg etter lakkering og maling, men selve fakta om en slik innflytelse er anerkjent av moderne vitenskap. Kommoder laget av massiv bjørk produseres av fabrikken “Mozhga” (“Røde stjerne”).

Massiv furu, som tilbys som et materiale for bytte av kommoder av merket Ikea, er også klassifisert som et antibakterielt tre. For å maksimere bevaringen av disse egenskapene, behandler Ikea ikke tre med fargestoffer, og begrenser seg til å belegge produkter med fargeløs lakk og beis. Takket være dette utstråler slike kommoder en lett barsk aroma og avgir fytoncider til luften i rommet. Ulempene med furu inkluderer treets mykhet, som er veldig følsom for sjokk og derfor “lider” av prankene til voksne barn.

For fremstilling av kommoder for barn brukes en slik trevirke med hell som bøk, slitesterk og vakker. Når produsenten indikerer at den skiftende kommoden er laget av massivt tre, betyr det at tilleggsmaterialer ikke bør være tilstede i strukturen. Selv den nedre delen av boksene i dette tilfellet er laget av naturlig bjørkfiner..

Prislappen for slike produkter varierer avhengig av produksjonsland og merke. Inngangsnivået er 14 000 rubler, men du kan velge en kommode for 19 400 rubler eller 30 180 rubler. Den dyreste på hjemmemarkedet kan kalles en skiftende kommode laget av massiv bjørk av merket Leander, som vil koste kjøperen 38 000 rubler.

Farger

Ved å velge en skiftende kommode, er det verdt å forestille seg på forhånd i hvilken stil du vil utstyre barnerommet. I de fleste tilfeller tilbyr produsentene et interessant utvalg av farger for nesten hver kommode -modell, så valget avhenger utelukkende av preferansene til babyens foreldre. Nylig er trenden design av barnehager for de minste i hvitt, så en hvit kommode finnes i nesten alle produsenter.

Navnene på nyanser varierer, alt fra enkel hvit til en kompleks farge kalt antikk hvit og Bianko, som også oversetter fra italiensk som hvit..

I tillegg kan du kjøpe en skiftende kommode til babyen i følgende nyanser:

 • Hvit natt som er lys grå;
 • Kirsebær som ser lysebrune ut
 • Valnøtten har en vakker brun farge;
 • Mahogni, mørk rødbrun;
 • Elfenbein;
 • Sjokolade;
 • Honning;
 • Wenge;
 • Rosa;
 • Avorio – beige
 • Noce – mørk brun.

Mange kommoder tilbys i doble farger:

 • Hvit og rosa;
 • Lys rosa + beige;
 • Hvit + lime;
 • Hvit + solrik gul;
 • Kakao + eggnog
 • Mørk brun + lys rosa + beige og andre hyggelige fargekombinasjoner.

I tillegg til fargekombinasjoner kan en småbarns kommode dekoreres med dekor som fotoutskrifter eller til og med ekte håndmalt. Morsomme tegninger i form av fly, tog og biler er designet for å få barna til å smile og muntre dem. Mange merker av kommoder har sine egne særegne dekoralternativer. I en av de spanske elitemodellene er den skiftende kommoden dekorert med Swarovski -krystaller, hvis utstråling utvilsomt vil tiltrekke seg ekstra oppmerksomhet fra babyen og anspore ham til å forske på et så interessant funn..

Det berømte italienske merket Feretti pryder sine produkter med organza sommerfugler og silkeskjermede blomster..

Som er bedre?

Du kan finne ut hvilken av de skiftende kommodene som er bedre ved å lese anmeldelser om de forskjellige modellene:

 • Kvinner som har kjøpt en skiftende kommode er enstemmige i at dette møbelet er uerstattelig, de deler sin erfaring med bruk og legger merke til fordeler og ulemper som dukket opp under operasjonen. Det er skrevet ganske mange anmeldelser om merkets kommoder “Gandilyan”.
 • Kjøpere anbefaler en modell som “Silvia Lux”, og merker at den har en behagelig høyde (nesten en meter), en behagelig bleie, romslige skuffer, uten å være klumpete. Av fordelene kaller de også materialet (massiv bøk) og det faktum at det er ben foran kommoden og hjul bak, og det er praktisk å flytte det under rengjøring. Det bemerkes at etter at stellebrettet allerede er demontert, kan hullene fra det lukkes med de medfølgende pluggene..
 • Merkemodeller Feretti, laget av bøk og MDF og utstyrt med et anatomisk bad, er høyt rangerte. De merker tilstedeværelsen av lukkere, åpningen av skuffer ved et enkelt trykk på fasaden, tilstedeværelsen av hjul og europeisk utsøkt design til en ganske moderat prislapp.

 • Det er gode anmeldelser av kommoder “Mozhga” (“Røde stjerne”), laget av massiv bjørk. Kjøperne er fornøyd med størrelsen (kommodene til denne produsenten har en høyde på 106 cm) og dybden på skuffene. De noterer seg også kvaliteten på materialet og den svært moderate kostnaden for disse kommodene for matrisen..
 • Skift av kommoder Papaloni, laget av et kompleks av materialer (laminert sponplate, MDF og bøk) har svært kontroversielle anmeldelser. Det er klager på kompleksiteten i selvmontering på grunn av inkonsekvensen i hullene som er forberedt i produksjonen, noe som fører til at boksene reiser seg unøyaktig, hull vises, åpning er vanskelig. Kjøperne er fornøyd med utseendet på kommodene, men de anbefaler å invitere en spesialist for montering.

 • Skifte kommode “Lel”, laget av MDF og bøk, har klager på dårlig laget stativer, hvorfra festene til eskene begynner å falle ut (bilder er vedlagt i anmeldelsen, så det er ikke nødvendig å snakke om antireklame). Kjøperne er også misfornøyd med den utstående bunnen av skuffene, noe som forstyrrer uttrekningen. Det er klager på mangel på utskifting av varer av lav kvalitet, som var påkrevd i forbindelse med brudd på malingen som ble funnet under utpakking. Prosentandelen av slike anmeldelser er liten, ellers er kjøpere fornøyd med kommodene til dette merket, fordelene med en stor skiftende overflate og en hyllelås, som gjør at skuffene ikke kan falle ut når de er helt åpnet.
 • Kommoder “Fe”, laget av sponplater har veldig gjennomsnittlige anmeldelser. De er preget av en god balanse mellom pris og kvalitet. De sier at den sammenleggbare overflaten er praktisk å bytte, skuffene er romslige og designet er interessant. Av manglene nevnes vridende håndtak, bøyeskuffer, skarpe hjørner på sidene av stellebrettet, ubeskyttet med en kant, som skal dekkes med et teppe for å unngå skade på barnet.

Det er også klager på ustabiliteten til strukturen med et åpent stellebord. Dette sies om modeller med en bredde på 60 cm..

Hvordan velge?

For å bestemme hvilken av de skiftende kommodene for en nyfødt å velge, må du først gjøre deg kjent med sortimentet. Dette kan gjøres uten å forlate hjemmet ditt, siden alle store produsenter av barnemøbler tilbyr sine produkter på nettbutikkene. Når du studerer de foreslåtte materialene, dimensjonene, fargene, antall skuffer og hyller, kan du sammenligne priser og velge nøyaktig de alternativene som passer best for deg..

Noen vil vurdere de viktigste miljøegenskapene til materialer, noen trenger en kommode med hyller øverst og en stor størrelse på bleien, og noen vil bli bestukket av det originale designet og fargene. Mange velger en kommode i samme farge som barnesengen..

Utvilsomt, Hvis du velger i henhold til materialkvaliteten, vil møbler i heltre være i utgangspunktet. For å spare penger kan du kjøpe en hybridmodell, det er bedre hvis det er MDF og massivt tre. I tilfelle det besluttes å kjøpe en kommode av sponplater, er det lurt å spørre om sponplaten er sertifisert i henhold til europeiske sikkerhetsstandarder. På sponplatemodeller er det også nødvendig å sjekke om kantene er installert; det er ille om seksjonene blir avdekket, siden det er gjennom seksjonene at limene fordamper.

Før du kjøper, må du besøke butikken og inspisere den valgte modellen live: sørg for at den passer i høyden, passer i farge og stil, og for modeller med hjul, sjekk om en kvinne kan flytte produktet alene. Siden utstillingsprøver kan berøres og åpnes, vil det umiddelbart bli klart hvordan de vil oppføre seg under driften. En viktig faktor under undersøkelsen vil være fraværet av en ubehagelig kjemisk lukt. Gode ​​møbler kan bare lukte tre..

Du vil lære å montere en kommode med et stellebord fra følgende video.