Hus-seng for en jente

En komfortabel seng av høy kvalitet er nøkkelen til en god søvn for barnet ditt. Det er derfor foreldre må nærme seg valget hennes på en ansvarlig måte. For en liten jente er en husseng perfekt, som både fungerer som soveplass og lekeområde. Det er vanskelig å velge senger av denne typen uten å vite hvilke krav som skal stilles til disse uvanlige møblene. Fra denne artikkelen lærer du alle funksjonene og fordelene ved barnesengen og reglene for valg av den..

Funksjoner og fordeler

Hussengen for jenter er egnet for både småbarn og tenåringsjenter. En slik seng vil tjene barnet i flere år. Samtidig vil det i mange år glede deg og babyen din positivt med funksjonaliteten. Den kombinerer tre soner – lek, arbeid og søvn.

På grunn av den praktiske utformingen tar den ikke så mye plass. Derfor, ved å installere det, vil du spare litt av plassen..

Den mest praktiske typen barneseng er en der soveplassen ligger på loftet, og det er skuffer, et bord eller et lekeområde nedenfor. Uansett sengetype må strukturen imidlertid være sterk. Det er denne parameteren som sikrer barnets sikkerhet, så du bør ikke ignorere de eksisterende manglene.

Varianter

Blant alle varianter av sengeboliger for jenter, er flere av de mest populære verdt å merke seg. Først og fremst er det en modulær seng for barn. Den består av flere forskjellige deler. Utformingen av en slik seng innebærer vanligvis tilstedeværelse av skuffer, hyller eller garderober..

For et aktivt barn er en barneseng av denne typen med et stort lekeområde nederst egnet. I dette området vil et treningsteppe, et lysbilde av puter eller et sett med alle dine favorittleker være praktisk plassert..

Små prinsesser kan få en fantastisk gave i form av en slottsseng. Denne designen ser enda mer uvanlig ut. En spektakulær seng med tårn, to etasjer og et sklie du kan gå nedover er et flott tillegg til rommet for datteren din.

7 bilder

Hvordan velge

Men i barnemøbler er det ikke utseendet som spiller hovedrollen, men kvaliteten. Når du velger et senghus for datteren din, må du være oppmerksom på dette elementet..

Sengbunnen må være sterk og pålitelig for å tåle stress, fordi babyen ikke bare vil sove i den, men også spille aktivt. Hvis det er trekk, må det også være av høy kvalitet og holdbart. I tillegg bør barnet ikke være allergisk mot materialer..

Det beste materialet for rammen er naturlig tre. Treet tjener lenge, og all denne tiden forblir trygg og helt miljøvennlig. Oftest i dag brukes materialer som eik, furu eller or i konstruksjonen av barnesenger. Vær oppmerksom på at hvis du kjøper en seng av naturlig tre, må den kun behandles med giftfrie typer dekker..

En annen viktig parameter er størrelsen på hus-sengen og designfunksjonene. Avhengig av hvor du planlegger å plassere barnesengen, kan du velge enten det enkleste alternativet eller et kunstnerisk hus, dekorert med mange tårn og en rekke funksjonelle elementer..

Husk også at barnesengen uansett skal være så trygg som mulig. Hyttesengen er intet unntak. Den skal ikke inneholde utstående deler eller hjørner som kan komme til å bli skadet ved et uhell mens du spiller..

Den siste parameteren, som heller ikke bør glemmes, er korrespondansen mellom den valgte sengen og babyens alder og høyde. Så for et tre år gammelt barn er en liten seng, mer som en sofa, ideell. For å forlenge barnesengens levetid kan du velge en glidemodell. I dette tilfellet kan sengen endres, tilpasset veksten til det voksende barnet..

Selv barnesenger for de minste er ofte utstyrt med innebygde skuffer. For det første lar den deg lagre barnesaker på ett sted, og ikke søke etter dem i hele leiligheten når de er så nødvendige. Og for det andre, på denne måten vil babyen være vant til å bestille fra tidlig barndom..

Eldre jenter fra fem år begynner allerede å demonstrere sine egne ønsker og preferanser. Derfor kan jenter fra 7 år allerede velge møbler fra foreldrene. Dette vil sikre at barnet ditt nyter tiden på rommet sitt. Et vakkert senghus, dekorert med lyse farger og dekorative elementer, er perfekt for elskere av eventyrverdener og magiske historier.

Hvordan gjøre det selv

Hvis du ikke har råd til å kjøpe et fantastisk senghus, eller du ikke liker sengene som er presentert i sortimentet, kan du alltid lage det selv. For å gjøre dette er det nok å kunne jobbe med brett. Du kan lage et vakkert smiehus av naturlig tre eller sponplater. Rammens bunn er laget i form av en enkel boks, og deretter supplert med vinduer og en dør på de riktige stedene. Selve sengen kan om nødvendig også gjerdes ned med lave støtfangere..

Interessante løsninger innen interiørdesign

Utformingen av barnesengen er allerede valgt for personlige preferanser til foreldrene og barnet, så vel som for interiøret i rommet. Oftest velges lyse pastellfarger for rommene til små jenter – rosa, gul, lys kaffe eller lilla. Psykologer sier at det er lette dempede toner som setter barnet i et rolig humør og hjelper ham å sovne raskere..

Du bør ikke velge barnesenger malt med trykk med tegneseriefigurer – over tid kan favorittfigurene dine bli kjedelige. Derfor er det bedre å dekorere sengoverflaten med stilige klistremerker i stedet for mønstre. De er veldig enkle å fjerne og ødelegger samtidig ikke overflaten..

Hyttesengen vil passe perfekt inn i nesten ethvert interiør. På soverommet i en minimalistisk stil vil en pen barneseng med skuffer være passende, der alt unødvendig kan skjules for nysgjerrige øyne. Hvis ditt barns rom er stilisert som en eventyrskog med blå himmel og grønne tepper, ville et hus som ligner et prinsesseslott eller en eventyrhytte være passende i et slikt interiør..

Moderne barnesenger trenger ikke å være ensformige og asketiske. Gi barnet ditt et eventyr selv i slike små ting, og han vil sovne med et smil hver dag.

7 bilder