Gutteseng

Å velge seng til et barn er et ansvarlig yrke. Det er veldig viktig å ta hensyn til alle parameterne før du kjøper, slik at sengen er så behagelig og funksjonell som mulig..

Valgkriterier

Når du kjøper en seng til et gutterom, bør du vurdere en hel liste med krav..

Funksjonalitet

Det er veldig viktig at guttesengen er supplert med lagringsmuligheter. En 10-12-åring trenger store oppbevaringsskap, mens en 4-åring trenger gulvbokser for oppbevaring av leker. Oppbevaring av ting i et barnerom kan dekoreres på forskjellige måter: standard garderober, kommoder og gulvskap med skuffer.

Sikkerhet

Stedet å sove, uansett utforming av sengen, skal være så trygt som mulig. For 2 år er det verdt å velge senger laget av naturlig treverk av høy kvalitet med avrundede hjørner, eller utstyrt med spesielle plast- eller myke tekstilfester..

Når du kjøper en køyeseng for to barn, bør du sjekke styrken på trappen og siden av den øvre køyen på stedet. Selv før du kjøper, bør du helt klart vite om det er en sjanse for at din voksne baby ikke faller.

Garantier

Du trenger bare å kjøpe senger for barn i kjente og tidstestede møbelbutikker. En god produsent vil gi kjøperen garantier for kvaliteten på produktet. I gjennomsnitt varierer garantiperioden for barnesenger fra 2 til 5 år og avhenger av grunnmaterialet.

Styrke

En seng for en gutt i alle aldre må være veldig solid. For 6-7 år er dette øyeblikket veldig relevant, siden gutter i denne alderen er veldig mobile og ofte hopper på sengene sine. Sjekk derfor alltid med selgeren om hvilken vekt sovestrukturen er designet.

Farge

Dette punktet bør ikke mistes av syne, siden ikke bare stemningen, men også utviklingen av barnet avhenger av fargeskjemaet til sengen. For babyer er lette rolige toner å foretrekke: hvit, beige, blå. For eldre barn kan du velge flere farger, eller senger med bilder og klistremerker.

Hvis barnet ditt er utenfor pjokkalderen, kan du ta det med deg til butikken, og han vil selv prøve å velge en farge på sengen sin. Fargen på sengen er spesielt viktig hvis du kjøper den til tre gutter samtidig. I dette tilfellet vil det være veldig vanskelig å glede alle..

Størrelsen

Hver alder har sine egne standarder for sengens lengde og bredde. Hvis du kjøper en seng i 8 år, må du huske på at studenten til slutt vil bli en høy tenåring. Selvfølgelig kan du bytte seng til rett tid, men det er best å ta sengen til å vokse, slik at barnet sover i samme seng i flere år.

Du bør også vurdere byggingen av barnet ditt. For større barn er en seng i standardbredde kanskje ikke egnet.

Formen

Denne faktoren kan tilskrives sekundære. Vanligvis er senger laget i form av et rektangel, men hvis det er nok plass i barnehagen, og du vil designe den på en original måte, kan du kjøpe en sovende struktur i form av en sirkel eller en oval. Nylig har senger for gutter i de mest forskjellige formene blitt veldig populære: hus, båter, biler, etc..

Stil

Hvis barnet ditt allerede er uavhengig, kan du trygt spørre ham hvordan han ser på soverommet sitt. Etter det kan du gå med ham til butikken for en seng i en nautisk eller romstil..

Det er mulig at leiligheten din er innredet i en stil, og du vil bringe interiøret i barnehagen så nært som mulig til det generelle, så er det også mange alternativer her: klassisk, vintage, etc..

Pris

En av hovedfaktorene, siden kjøpsresultatet er direkte avhengig av det. Uansett ønske, for høye kostnader kan stoppe enhver forelder fra å kjøpe. Kostnaden består av materialer, konstruksjon, design, etc. Hvis du tror at alt det ovennevnte er verdt den deklarerte verdien, kan du gjerne kjøpe en seng. Ikke fall for selgernes triks og ikke kjøp for dyre eller for billige modeller.

Materiale

For de minste barna er hovedproduksjonsmaterialet naturlig tre, ettersom det er det sikreste og samtidig dyrt. For eldre barn er sengene laget av plast, sponplater eller metall.

Metall er det mest holdbare og tre er det sikreste materialet. De mest originale modellene er laget av plast. Tenk på hva som er viktigere for deg og velg riktig design.

Varianter av uvanlige modeller

Barnesenger for barn er veldig forskjellige: singel, transformator, dobbel, etc. Hver av dem kan utformes på en slik måte at den kan bli fra en vanlig seng til et ekte mesterverk..

Lite hus

En veldig interessant seng for både en gutt og en jente. Det er mange alternativer for et slikt design:

 • Klassisk seng innebygd i husets treramme.

Loftseng, i bunnen av hvilken det er en hytte.

Stor seng, laget som et ekte hus.

Alle modellene av disse sengene er laget av tre og malt i en rekke farger..

Fly

En veldig kjekk modell med en guttaktig design. Det er to alternativer for en slik seng: en realistisk seng, laget som et ekte fly, og en vanlig seng med sider i form av et passasjerfly..

Slike modeller er ikke bare vakre, men også veldig praktiske, ettersom de har en rekke skap og hyller i settet. Til tross for at flyformede senger selges demontert, er det veldig vanskelig å montere en slik modell ved å bruke instruksjonene..

I nautisk stil

Et av de mest populære gutteaktige alternativene. Hvilken gutt har ikke drømt om å være en modig kaptein eller en fryktløs sjørøver? Den nautiske stilen i utformingen av sengen er representert av nautiske nyanser og mønstre, samt originale sovestrukturer, dekorert i form av et skip.

Et skipsleie er ikke bare et fullverdig sted å sove, men også et helt system for spill og lagring. Hvis du ønsker det, kan du enkelt bestille en seng til en gutt både i form av et klassisk og et piratskip med taustiger, en mast og andre marine attributter..

Lastebil

Dette alternativet vil glede enhver gutt, og spesielt en liten elsker av biler med vogner..

En veldig interessant versjon av sengen for en gutt er supplert med et fototapet som viser en stor lastebil.

En urealistisk realistisk modell av en lastebil vil appellere til absolutt enhver gutt. Denne sengen kombinerer et stort utvalg av funksjoner. På en slik seng kan du sove, leke og lagre ting og leker. Den har store dimensjoner, men når det gjelder funksjonalitet erstatter den alle slags barnemøbler.

Låse

Det antas at slott er mange små prinsesser. Produsenter av originale barnemøbler tror imidlertid ikke det, så de tilbyr mange alternativer for låsesenger for gutter for gutter:

 • Sengen i form av et ridderslott kombinerer et interessant soveplass på andre etasje og et sted for spill under. Du kan klatre opp ved hjelp av en stige, men designerne av denne modellen foreslår å gå ned ved hjelp av et lysbilde.

 • En lys og mest funksjonell modell av en seng i form av et middelaldersk slott, designet for to gutter å sove samtidig. I tillegg er det i sovestrukturen lagringsskap designet i form av tårn..

Biler

Siden barndommen har gutter vært glad i biler og løp. Derfor er det ikke overraskende at nesten alle gutter ønsker å ha en seng som ser ut som en bil fra en tegneseriebil. En slik modell er veldig praktisk og vakker og kan passe inn i ethvert interiør i et barnerom..

Tilbehør

Å kjøpe en babyseng er helt annerledes enn å kjøpe et lignende design for en voksen. Hvis vi for oss selv bare kan bli ledet av våre egne ønsker når vi velger, så må du ta hensyn til mange nyanser for barn.

Når du kjøper en seng, er det veldig viktig å velge riktig fyll: madrass, sengetøy, puter, teppe, etc. Barnets helse og komfort avhenger av hva du velger for barnet ditt. Uansett sønnens alder, velg et sengesett med naturlige fyllstoffer og ortopediske egenskaper.

Modeller av senger for gutter med mykt hodegjerde er veldig vakre og komfortable. Sammen med sengen kan du kjøpe et ekstra sett, som har en arbeidsplass og en vegg for oppbevaring av viktige barnesaker.

Ikke mindre interessant er hjørnene med en seng og et bord, som kombinerer alle funksjonene til et barnesoverom..

Interiørdesign eksempler

Å dekorere et barnerom er ikke bare interessant, men også en veldig viktig aktivitet, så du må behandle det med spesiell forståelse og kunnskap om noen detaljer. Når du vurderer utformingen av et barnerom, må du ta hensyn til det faktum at noe forskjellig er nødvendig for forskjellige aldre..

1-3 år

I en mør alder trenger babyen et rolig og komfortabelt rom, der det ikke er noe overflødig, og alt du trenger er laget av miljøvennlige materialer.

Noen punkter i utformingen av en barnehage for en småbarn:

 • Rolig skygge tapet;
 • Et minimum av lyse aksenter;
 • Tilstedeværelsen av et romslig sted for spill;
 • Trygge møbler: med avrundede hjørner, lav seng, bord, hyller, stoler, tilpasset barnets høyde.

Alle disse punktene er tatt i betraktning i fotoeksempler:

 • Barnerom i grønn-oransje toner, designet for en baby 1-3 år gammel. Interiøret har en vugge for en baby og en gyngeseng for en litt eldre baby. Absolutt alle møbler er laget i en liten versjon av naturlig tre og har ingen skarpe hjørner. I sentrum er det et mykt teppe og leker for barnas underholdning..

 • Rommet er brun-oransje. Den lyse ferskenfargen passer godt til den mørkere sjokoladefargen. Et minimum av dekor i form av papirballer og fugler, små trygge møbler, en polstret lenestol for mamma og en ottoman – alt er veldig godt valgt.

3-5 år

Interessant nok alder for et barn. I løpet av denne perioden dannes guttens karakter, og hans individualitet manifesteres. Derfor, i utformingen av soverommet, må du allerede fokusere på preferansen til barnet. I denne alderen har barna en rekke interesser, så det er veldig viktig å ikke bare utstyre et soveplass, men også et sted for klasser: tegning, modellering, etc. Det bør være nok plass til aktive spill, siden 5 år gamle barn er veldig mobile.

Fotoeksempler:

 • Grønt og blått soverom for en gutt på 3-5 år. Middels lyse og samtidig rolige fargevalg: hvitt tak, blå vegger ispedd fargerike striper, tregrønne skap og hyller, blå seng. Hvis du ser nøye ut, kan du se lyse aksenter i form av bildet av Lightning McQueen fra tegneseriebilene på skapet, samt klistremerker og en plakat av Angry Birds. Disse lyspunktene viser hva gutten som bor på dette soverommet mest liker..

 • Lys og stilig barnehage for en barnehagegutt. Interiøret er veldig fargerikt og laget i henhold til guttens ønsker: de lyse egenskapene til racersportbiler “snakker” tydelig om det. Rommets funksjonalitet er utmerket. Den har absolutt alt: en seng, en arbeidsplass, en garderobe, et nattbord, hyller med leker og nok plass til aktive spill..

7-8 år gammel

Overgangsalder, siden det er i denne perioden babyen blir til en mer ansvarlig og flittig student. Nå er det veldig viktig i designet å utstyre et komfortabelt og romslig sted for trening. Ikke glem stedet for spill. Det er veldig bra å sonere plassen i et rom i 7-8 år, og tydelig skille lekeområdet fra arbeidsområdet.

Fotoeksempler på romdekorasjon for en yngre student:

 • Komfortabel og multifunksjonell barnehage, hvor stedene for studier og søvn er tydelig avgrenset ved hjelp av en trekonstruksjon. Soveplassen er utstyrt på andre nivå, og bunnen av strukturen er opptatt av romslige garderober. Det er skuffer og hyller for bøker til venstre, og det er et eget studiebord. På et slikt sted vil barnet være rolig og interessant..

 • Lyst barnehage med tema for den fremtidige fotballspilleren. Rommet er tydelig delt inn i tre soner: for klasser, for spill og for å sove. Den første sonen består av et funksjonelt bord og en komfortabel stol; den andre sonen har nok plass til ballspill, som det er et spesielt rutenett for; for å sove er det en seng med skuffer, opprinnelig dekorert med dekorative fotballmål. Gulvet er veldig interessant designet: gulvet er dekket med et mykt frottéteppe i form av grønt gress, noe som vanligvis er tilfelle på en fotballbane.

10-12 år gammel

En ganske kontroversiell alder når et barn går fra barndom til et mer bevisst liv. I denne alderen har barnet dannet en karakter og konstante interesser har dukket opp, noe som er viktig når man arrangerer et barnerom.

Flere interessante alternativer for en og to gutter:

 • Et originalt barnerom for en voksen gutt i blå og røde toner. Nesten alle attributtene er laget med tanke på barnets favoritt tema: en bilseng installert i en improvisert garasje med et hus i andre etasje, en dekorativ bensinstasjon, lyse flagg. På et slikt sted vil barnet aldri føle seg ubehagelig..

 • Barnerom for to gutter i beherskete farger. Veldig romslig og funksjonell, da det er nok ledig plass, lagringsskap og et arbeidsområde.

Romdesign for en tenåringsgutt

Den vanskeligste alderen for et barn. I løpet av denne perioden hadde gutten for lengst gått bort fra barndommen og ble praktisk talt en voksen gutt. Når du designer et rom for en tenåring, bør du bare stole på hans ønsker og behov, ellers risikerer du ikke å glede barnet ditt.

 • Et rom for en tenåring – en musiker i ganske mørke farger med lyse aksenter i form av plakater og bilder. En komfortabel sovende og ergonomisk arbeidsplass, et minimum av møbler – dette er hemmeligheten bak den vellykkede utformingen av et tenåringsrom..

 • Lite, men koselig rom. Ingen lyse farger (bortsett fra en lys aksent på veggen i form av graffiti) og ergonomiske møbler, dette er de viktigste fordelene med et rom for en tenåring.

For gutter over 12 år bør rommet være et sted for ensomhet og avslapning, i motsetning til den yngre generasjonen, som leker og utvikler seg mesteparten av tiden på soverommet sitt. Tenåringer, derimot, tilbringer mesteparten av tiden med venner utenfor hjemmet eller på skolen, husk dette, og barnet ditt vil være takknemlig for deg..