Gatsving

En babysving er en fin måte å holde barna opptatt med maksimale helsemessige fordeler. Svingninger finnes overalt: på gårdsplassen til høyhus, i barnehager, på private tomter og stuer, i underholdningssentre.

Det er vanskelig å overvurdere fordelene med en svingning for et barns kropp:

 • de styrker musklene i armer og ben;
 • bidra til utviklingen av den delen av hjernen, som ikke bare er ansvarlig for godt koordinert arbeid av lemmer, men også den som lar deg tydelig bevege armer og ben i en desynkronisert tilstand;
 • lære å beholde rytmen mens du rocker;
 • lære å holde balansen;
 • styrke det vestibulære apparatet;
 • utvikle kommunikasjonsevner, lære hvordan du jobber i et team (swing for to personer);
 • og selvfølgelig vil barnet alltid ha noe å gjøre i frisk luft mens foreldrene er opptatt med husarbeid.

Hvordan velge

En av de grunnleggende reglene for å velge en huske for et barn er hans alder. Dette tar ikke bare hensyn til sikkerheten til enheten for barn, men også utviklingen av psykomotoriske funksjoner..

I henhold til alderen

Swingen er beskrevet her, når man bruker barns uavhengighet maksimalt manifestert, og en voksens deltakelse i prosessen reduseres til kontroll over sikkerhet og enkel assistanse..

 • 3-12 måneder. For de minste barna fra 6 måneder har en så flott enhet som en elektrisk sving blitt utviklet. Dette er en hjemmeversjon av en huske, men de kan enkelt forvandles til utendørs, bare ta dem med deg til dachaen. Swingen har en sikker ramme og et sete med belter, som drives av en motor og et kontrollpanel.

 • 1-2 år. For barn fra ett år vil hengende tre- eller plastutstyr være et utmerket alternativ for utendørs og til og med huskesvingninger. Det er husker på en metallramme og vanlige husker på tau som henges på en horisontal stang eller en tregren..

Fordelen med en hengende sving på tau er den lave kostnaden, enkel lagring og transport. De kan plasseres hvor som helst, inkludert nær foreldre. Alle husker for barn i denne alderen må være utstyrt med ryggstøtte og frontbegrensning.

 • 3 år. For barn fra tre år kan du bruke en hengende sving uten begrensning og ryggstøtte. I denne alderen koordinerer barna allerede bevegelsene sine nok til å bli på tavlen uten støtte. Imidlertid er det best å velge en sving med et metallopphengselement (ikke på tau), fordi det fortsatt er vanskelig for et barn å sette i gang en sving på tau uten ryggstøtte. I stedet for nytelse vil det føre til irritasjon og kan provosere raserianfall..

 • 5 år. I denne alderen kan du bruke alle gatsvingalternativene som er tilgjengelige på markedet. Barn har allerede en godt utviklet koordinering, og de er sterke nok til å sette i gang en stor metallsving på egen hånd..

 • 7 år og eldre. Barn i barneskolealder elsker bungee og hengende husker av typen “dekk på tau”, der det kreves koordinert arbeid av alle muskelgrupper. For å holde på en slik sving trenger du styrke og fingerferdighet, som syv år gamle barn har i overflod..

Etter konstruksjonstype

 • Vårsving. De kan ha hvilken som helst form og størrelse: i form av en båt, en bil, en motorsykkel, en and, en delfin, et fly, en båt og så videre. Grunnlaget for denne svingen er en stor, kraftig fjær, som ved å trekke seg sammen, løsne og svinge i alle retninger setter setet i gang. Swingen er stasjonær, installasjonen utføres i bakken, krever pålitelig fiksering: grop, grus, betong.

Den utvilsomme fordelen er at de er tilgjengelige for et barn fra tre år og ikke krever inngrep i prosessen med å svinge en voksen. Barnet selv regulerer vårens amplitude av bevegelse ved sine egne handlinger, velger å hoppe på en sving eller sving. Siden svingen ikke er høy, vil barnet ikke få alvorlige skader når det faller fra det..

Minus – svingen kan ikke bæres.

 • Svingpendler. Den enkleste typen sving som kan lages av planke og hamp. Denne typen sving er basert på spakprinsippet. Barn sitter i motsatte ender av brettet og setter det i bevegelse og skyver fra bakken med føttene.

Fordeler: utvikling av muskler i ben og armer, utvikling av en følelse av balanse (hvis barn har forskjellige vekter), lett å gjøre på egen hånd, lave produksjonskostnader.

Ulemper: Kan bare brukes til to barn. De tar opp nok plass i lengden (jo lengre spaken er, desto mer interessant er det å svinge), uten ekstra mykning under setet, fører de til en påvirkning på bakken, noe som påvirker ryggraden negativt, uten høye håndtak er det en risiko for å skli ned på brettet, er det upraktisk å svinge for barn i forskjellige vekter.

 • Hengende huske. Den vanligste typen sving, som har mange modifikasjoner. En hengende sving består av et sete (plast eller trebord, barnestol, dekk, veske, etc.) og en fjæring (tau, kjeder).

Fordeler: evnen til å lage av alle materialer tilgjengelig. Passer for barn fra 5 år og utover. Det er ingen aldersgrenser.

Ulemper: Små barn kan bare svinge under tilsyn av foreldrene.

For to barn

 • Svingpendler (balansebjelke). Et brett med seter langs kantene, som står på en støtte og drives frem ved å skyve barn med føttene fra bakken.

 • Dobbelt sving. Hengesving med ett sete for to barn. Fordelen er utvikling av ferdigheter for å arbeide i par: koordinering av bevegelser, utvikling av lederegenskaper, evnen til å finne en vei ut av en vanskelig situasjon (du vil svinge, men du må finne en måte å gjøre det sammen på) . Ulempen er tilstedeværelsen av bare to suspensjoner, så hvert barn holder på suspensjonen med bare en hånd. En god vei ut av situasjonen ville være en sving med en tredje fjæring, som er innebygd i setet i midten og lar begge barna holde seg komfortabelt.

 • Speil sving. De tilhører den stasjonære klassen av rammetypen (de er festet i bakken, har en metallramme). De er fullstendig laget av metall og har en stiv struktur. Setene er plassert overfor hverandre, settes i bevegelse av hvert barn vekselvis. Minus: ta mye plass, tungt, krever riktig installasjon. Pluss: utvikle muskler, koordinering, kan brukes av én person.

Fra forskjellige materialer

 • Sving i plast. Dette materialet brukes til å lage husker for små barn. Den er lett, holdbar, pålitelig og kommer i de lyseste fargene. For svingen velges en miljøvennlig plast av høy klasse lysegenskaper. Den flerfargede svingen blekner ikke for mye i solen, selv om den henger ute hele sommeren. Et sete er laget av dette materialet (i form av plastbrett montert sammen) eller en ramme (i form av en “bleie” hvor et lite barn sitter).

 • Swing laget av tre. Nesten alle typer svinger kan være laget av tre: ramme, pendel eller suspendert. Fordelen med denne typen er tilgjengeligheten av materialer. Som regel er det alltid flere tavler i landet eller i et landsted for å skape den enkleste strukturen. Ulempene inkluderer treets følsomhet for ødeleggelse, slike svinger må fjernes om vinteren eller, hvis de står stille, dekket med en film, som beskytter mot fuktighet.

 • Metal swing. De er en struktur, hvis ramme eller ramme er laget av metall. Dette er det mest holdbare alternativet, designet for høy “gjennomstrømning” av små brukere. De er vanligvis installert på lekeplasser. Denne typen sving er vanskelig å lage selv, men det er verdt det. Den store fordelen er at de er i stand til å bære vekten til to voksne som svinger med full styrke..

 • Sving materialene for hånden. De er laget av alt som er tilgjengelig: gamle bildekk, gamle skateboards, pinner, brett, etc. En av de mest populære designene er et suspendert dekk: når et tau er bundet til dekket og festet til et tre. Barnet vikler bena rundt dekket, holder i tauet og svaier i alle retninger, noe som resulterer i en slags karusell. Utmerket balanse og vestibulær trening.

Du kan også få en rocker til å svinge fra dekket ved å kutte det i to og feste et sete med håndtak på toppen. For de minste er begrensere installert i kantene på dekket.

En skøyte er et utmerket setealternativ for en suspendert sving, bare det anbefales å pakke den inn med noe mykt på forhånd, fordi overflaten på brettet er glatt..

Sikkerhetskrav

 • Rammen til en barnesving må være minst 2 meter høy. For et lite barn er dette evnen til å regulere høyden etter hvert som han vokser, for et eldre barn en høyere svingamplitude;
 • svingoppheng for eldre barn må være minst 2 meter. Jo lengre fjæring, jo større amplitude og desto mer interessant er det å svinge;
 • setet må være godt festet. Det er tillatt for den å bevege seg i fjæringen, men under ingen omstendigheter skal fjæringen (tau eller kjeder) falle av setet. Holdere brukes til festing;
 • maksimal belastning på svingen er tre ryttervekter. Husk at barn elsker å svinge alt på en gang, så minimumsbelastningen vil være minst 300 kg. Avhengig av belastet last, er det verdt å velge en suspensjon (kjeder, snorer, tau);
 • hvis du velger kjeder som en suspensjon, så “pakk” dem i en varmekrympbar cambric, dette vil forhindre utseende av rust;
 • stedet for svingen bør velges ut fra høyden på festestangen for festestangen. Hvis stengene er festet i en høyde på 3 meter, bør det være minst 6 meter ledig plass rundt svingen. Husk at barn elsker å hoppe av husker når de er på topp, så det skal ikke være trær, busker eller gjerder i nærheten.

8 bilder