Gardiner til barnehagen

Å danne stilen til et barnerom er en alvorlig og ansvarlig ting. Fra hvilke fargeløsninger som vil omgi babyen, vil hans humør og karakterdannelse avhenge. Gardiner spiller en nøkkelrolle i utformingen av et barnerom.

7 bilder

Funksjoner og fordeler

Tekstiler har en særegen egenskap – de er i stand til å sette tonen og stemningen for hele rommet. Fra et estetisk synspunkt vil tekstiler bidra til å transformere babyens rom og gjøre det veldig koselig. Et velvalgt stoff vil også bidra til å opprettholde det overordnede konseptet for interiøret. Foreldre tar dette problemet ekstremt alvorlig og ansvarlig i et forsøk på å gjøre rommet til barnet sitt stilig og spesielt..

Gardiner vil bidra til å skape en atmosfære av varme, omsorg og komfort på barnerommet. De vil gi ethvert interiør et helt ferdig utseende. I tillegg vil det vakre miljøet rundt bidra til dannelsen av smak hos babyen fra tidlig barndom. Psykologer i denne saken er merkelig nok solidariske med foreldrene. De tror at miljøet som omgir babyen fra barndommen på den mest alvorlige måten påvirker oppveksten og dannelsen av hans verdensbilde, samt innpoder smakpreferanser..

En funksjon ved valg av gardiner er ikke bare det generelle designkonseptet i rommet, men også personlige preferanser i fargene til den lille eieren. Det enkleste alternativet er å velge klassiske gardiner. Et slikt tilbehør vil passe inn i ethvert interiør og vil være passende. Alternativet med to gardiner på en tynn tverrstang vil passe til alt i ethvert interiør. Takket være dette alternativet kan du variere lysstrømmen inn i rommet avhengig av tidspunktet på dagen..

Barngardiner passer godt med organza eller nylontyll. Du kan imidlertid ekskludere tyll fra en duett med gardiner og erstatte det med persienner. Dette alternativet er perfekt for et rom med mye sollys..

Når du velger gardiner til en barnehage, er det viktig å ta hensyn til noen flere nyanser..

  • Området og formen på et barnerom spiller en viktig rolle når du velger gardiner. Volumetriske gardiner vil skjule størrelsen og se ikke harmonisk ut i et lite rom.
  • Det er viktig å kombinere farger riktig.
  • Det er nødvendig å nøye velge materialet som gardinene er sydd av..
  • Du må velge gardiner med tanke på barnets alder og smakpreferanser..

Det er viktig å forstå at rommet er verden for babyen. Verden han vokser sammen med. Barnets psyke blir fort spent, blir sliten og lærer noe nytt. Småbarn elsker lyse farger, rene og levende fargetoner, enkle design som skaper en hyggelig opplevelse. Dette er en annen funksjon i utvalget av gardiner til barnehagen. Det er viktig å velge enkle og holdbare gardiner..

Gardinene i barnehagen bør vaskes så ofte som mulig. For enklere stell av dem, bør du velge ikke altfor intrikate fargevalg. I tillegg bør gardiner i barnehagen være laget av stoff av høy kvalitet og som ikke falmer..

Det er viktig å velge naturlige materialer som ikke elektrifiserer og ikke tiltrekker seg overflod av støv. Hvis babyen er kreativ og det er stor sannsynlighet for å bruke sin kreativitet på gardinene, bør det ikke kjøpes for dyre alternativer ennå. Tenåringer foretrekker mørkere og mørkere farger, men for småbarn og barneskolebarn er det bedre å velge lyse og hyggelige farger..

Valget av mønster for gardiner avhenger direkte av barnets smak, preferanser og kjønn. Hvis babyen allerede kan uttrykke sin mening, er det verdt å lytte til ham. Det er en nyanse verdt å vurdere. Jo lysere og rikere gardinene er, desto raskere kan de bli lei barnet. Et godt alternativ er gardiner med et abstrakt mønster, som vil hjelpe i utviklingen av barnets fantasi..

Eksperter anbefaler også å foretrekke enkle stiler og unngå lagdeling og prakt. For å dekorere gardiner i et barnerom, anbefales designere å ta hensyn til en enkel lambrequin og slips. Ser fordelaktig ut når gardinene er sydd av samme stoff som sengeteppet eller putene på barnesengen. Designere anbefaler å velge gardiner i fargen på tapetet eller en tone lysere / mørkere.

Det er viktig å ta hensyn til festemidler og gesimser. De må være laget av slitesterke materialer av høy kvalitet, slik at babyen ikke kan få ned hele strukturen på seg selv. Skarpe beslag bør unngås slik at barnet ikke kan bli skadet..

7 bilder

Visninger

Når du velger gardiner for foreldre eller designere, er det mange vanskelige oppgaver. De må oppfylle flere kriterier samtidig. Visuelt skulle de like babyen og foreldrene hans, være laget av naturlige og trygge materialer og ikke miste utseendet ved hyppige vasker. Valg av mønster for gardiner i barnehagen er også viktig, men først bør du bestemme hvilken type gardiner i barnehagen.

Klassiske gardiner vil se passende ut i mange interiører. For denne stilen bør du være oppmerksom på tette gardiner eller et smalt gardin med den fineste organzaen, som bare diffunderer mykt sollys. Under et barns søvn er det verdt å trekke opp tette gardiner slik at gatelys eller nysgjerrige øyne ikke forstyrrer søvnen hans.

Et annet alternativ for å dekorere et vindu i et barnerom kan være gardiner med en lambrequin. Denne teknikken lar deg dekorere ikke bare vinduet, men hele rommet som helhet. En ikke-standard type lambrequin vil gjøre utformingen av rommet mer unik. Kombinasjonen av forskjellige teksturer, tilstedeværelsen av bretter og klemmer skaper effekten av stilige og ikke-standard gardiner. Du kan også kombinere fargen på lambrequin med et sengeteppe på sengen eller med en barnesofa. Fotogardiner vil være et godt og stilig alternativ på barnerommet. Takket være moderne muligheter kan de ha hvilken som helst farge og design..

Det kan være korte gardiner på vinduet i rommet til en gutt eller jente. For veldig små babyer kan lange gardiner til og med være farlige. I deres søken etter å kjenne verden kan smulene vikle seg inn i dem eller rives av sammen med gardinet. Så eksperter anbefaler for veldig små smuler å se på sikre beskjærte gardinalternativer..

Korte gardiner vil også være passende for rommet til eldre barn. De er veldig relevante hvis det er et barns arbeidsområde ved vinduet. Slike gardiner lar deg flytte skrivebordet til veggen og gjøre rommet mer strengt og lakonisk. I tillegg til korte stoffgardiner kan du se nærmere på romerske gardiner. De har en enkel og kortfattet design. En jente eller en gutt fra grunnskolen kan enkelt bruke dem. Slike gardiner er trygge, pålitelige, funksjonelle og vil være passende selv i et nyfødt rom. Takket være den tette teksturen beskytter de rommet godt mot lys. I tillegg kan de justeres på alle nivåer i henhold til vinduets høyde..

Rullegardiner på et barnerom er også ganske passende. De har mange kjennetegn til romerske nyanser. Kanskje ser de litt enklere ut på grunn av mangel på clutcher og gardiner. På grunn av dette kombineres de veldig ofte med andre typer stoffgardiner. Hvis foreldre ikke ønsker å blokkere passasjen til vinduet, kan rullegardiner med en liten lambrequin helt avstås. Alternativer for gardiner i rommet til gutter og jenter er veldig forskjellige. Vinduet i rommet kan dekoreres med både klassisk og gardiner, og ekstraordinære designvariasjoner..

For de minste anbefaler eksperter å velge gardiner i rolige og nøytrale farger. Utformingen av rommet og gardinene i det nyfødte rommet skal være hyggelig og lett å oppfatte. Slike toner lar deg roe ned selv en hyperaktiv baby. For å øke aktiviteten, tvert imot, bør du se nærmere på lyse og kontrasterende farger..

Materialer

Det viktigste for gardiner i et barnerom er praktisk og enkelhet. Selvfølgelig bør stoffet være lett og ikke allergisk mot babyer. Gardiner må tåle flere vasker og være enkle å fjerne og kle på. Gardiner laget av naturlige stoffer vil bidra til å opprettholde en sunn atmosfære på barnets rom.

Produsenter tilbyr et stort utvalg gardiner fra silkestoffer. Selvfølgelig er dette et veldig vakkert alternativ, men helt upraktisk for et barnerom. Slike materialer vil ikke tåle verden med tilstedeværelse av plasticine, maling og tusj. Silke i seg selv er et tett materiale, men blader og gjenstridige flekker dukker lett opp på det. I tillegg er slikt materiale ikke billig og det kan oppstå problemer med hyppig utskifting av gardiner i barnehagen..

Et annet alternativ for gardiner er et haugmateriale. For eksempel corduroy og fløyel. Slike gardiner ser absolutt rike og aristokratiske ut. Men de er mer egnet for et soverom i et middelalderslott. I tillegg vil slike tunge gardiner tjene som en god støvsamler, noe som er helt uakseptabelt for et barnerom. Et godt alternativ ville være et slør eller organza. Den sistnevnte stofftypen er imidlertid dårlig gjennomtrengelig for lys og luft. Eksperter anbefaler å bruke den som en lambrequin eller dekorasjon. Nylig begynte modeller av filtgardiner å dukke opp. Disse gardinene kan legge et lekent element til et barnerom. Tross alt kan du kutte ut forskjellige figurer fra filt, som er enkle å feste til forskjellige steder på gardinene. En slik aktivitet i form av et spill utvikler godt motoriske ferdigheter og fantasi hos barn..

Det ideelle alternativet for gardiner i barnehagen ville være lin og bomull. Selvfølgelig vil bomull kreve mer forsiktighet på grunn av de spesifikke egenskapene. Hvis vi vurderer kunstige materialer, så har viskose vist seg godt i denne forbindelse. En liten mengde syntetisk materiale vil gi mer slitestyrke og styrke til gardinene.

Det skal huskes at de fleste produsenter behandler gardiner for barnerom med spesielle forbindelser som forbedrer kvaliteten på materialer. I tillegg eliminerer antistatisk impregnering elektrifisering og forhindrer oppsamling av støv på gardinene. Moderne teknologier tillater bruk av formuleringer som avviser olje, smuss og gjør gardiner mer motstandsdyktige mot håndavtrykk i plasticine, maling eller syltetøy.

Fargeløsninger

Når modellen og materialet til gardinene er valgt, gjenstår det å velge ønsket nyanse. Eksperter anbefaler å unngå fargerike og lyse alternativer, slike farger kan forårsake irritasjon og nervøs spenning hos et barn. Dette betyr imidlertid ikke at fargen på gardinene i barnerommet skal være falmet og uttrykksløs. Du bør velge munter fargesider som ikke legger for mye press på synet. Ikke glem den gylne regelen.

Hvis mønsteret på tapetet i rommet er stort, er det bedre å velge vanlige alternativer. Hvis veggene i barnehagen er monokromatisk, kan du velge gardiner med et diskret mønster for å livne opp rommet. Det er viktig å huske om parameterne på babyens rom. Enhver designer vil fortelle deg at noen farger kan utvide rommet, og noen tvert imot kan gjøre det mindre og mer iøynefallende..

Vertikale striper på gardinene vil bidra til å visuelt øke takhøyden. Fargen på gardinene kan ikke bare øke eller redusere rommet, det kan også påvirke mengden lys i barnerommet. Hvis rommet er for solrikt, vil blå, grønne og andre kule toner bidra til å gjøre det litt mørkere..

Hvordan velge

Ikke glem at når barnet vokser opp, må gardinene, som hele følget i rommet, endres. Med alderen endres barnets verdensbilde og smak. Barnerommet og alle interiørartiklene i det formidler stemningen og indre tilstanden til barnet. Utformingen av gardinene velges med tanke på barnets alder..

På soverommet for en jente og en gutt trenger du ikke velge noe bestemt tema. Gardiner kan dekoreres i nøytrale toner eller lyse, men ikke irriterende for øynene. Barnerommet for små barn skal være så lett som mulig. For dette anbefaler eksperter å velge gardiner i lyse og varme nyanser. For barn bør du velge gardiner med et interessant mønster som vil hjelpe deg med å lære om verden..

For barn fra 3 år er gardiner med bildet av heltene i deres favoritttegneserier egnet. Kanskje på dette tidspunktet kan barnet allerede si i hvilket tema han vil designe rommet sitt. Selvfølgelig må gardinene være i harmoni med interiøret. Fargen deres skal være lys og lys, det er også verdt å rådføre seg med barnet i hans preferanser. Barnets karakter påvirker også valget av gardinens skygge. Gul, oransje og saftig grønn vil bidra til å legge til aktivitet til babyen..

Med skolestart begynner barnet allerede å betrakte seg selv som voksen. Derfor må valg av gardiner for barnehagen gjøres sammen. Valget av gardiner er en ganske komplisert prosess og må næres omtankefullt og seriøst. Selvfølgelig er det viktig å velge et alternativ som barnet skulle like og harmonisk passe inn i det indre av rommet hans..

Pris

Prisklassen på gardiner er ganske stor. Mye avhenger av hvor kjøpet er planlagt. Selvfølgelig vil det være mye billigere å kjøpe gardiner på markedet eller i et nettverkshypermarked enn deres eksklusive skreddersy. Doble gardiner laget av polyester, omtrent 260 centimeter lange og en og en halv meter bred, hver vil koste 4 tusen rubler. Bomullsgardiner av samme størrelse vil koste foreldre 5 tusen rubler.

Vakre løsninger innen interiørdesign

Det er veldig vanskelig å forestille seg interiøret i en moderne leilighet uten vakre gardiner på vinduene, det er enda vanskeligere når det gjelder et barnerom. Mange foreldre prøver å følge motetrender og utstyre hjemmet sitt i samsvar med dem. Nylig er høyteknologiske og skandinaviske stiler på moten. Designere foreslår å lete etter en mellomting mellom modernitet og hjemlighet..

En utmerket løsning for et rom i skolealderen vil være lavendelgardiner i kombinasjon med lyse møbler og vegger i rommet. En gulvlampe og en lavendelhimmel på sengen kan overlappe gardinene. Dette rommet ser veldig elegant og stilig ut..

For rommet til en nyfødt prinsesse er en kombinasjon av korte og lange gardiner i et delikat mønster perfekt. De varme tonene i gardinene vil gi rommet en varm og mild atmosfære. Designerne anbefaler å fortynne brødrenes solfylte rom med milde blå vegger og blågrå gardiner på gulvet laget av organza og tråder. Denne kombinasjonen for et rom innredet i nautisk stil vil gi et komplett utseende. For en nyfødt prins og et rom dekorert i hvite og turkise farger, anbefaler designere å velge korte tyll og turkise romerske persienner. Denne kombinasjonen vil gi et friskt og trendy utseende til barnerommet..