Barnesenger for barn over 3 år

Babysengprodusenter klarer å gjøre ting som er inkompatible: kom med fabelaktige design og oppfyll sikkerhetsstandarder. Det er viktig for et barn å føle seg i en magisk verden, å føle foreldrenes kjærlighet – det er derfor utformingen av barnesengen er så viktig. For voksne er kvalitets- og sikkerhetsindikatorer grunnleggende. Med denne kombinasjonen begynner det kompetente utvalget av møbler til barnerommet..

Funksjoner og fordeler

Barnesenger skiller seg fra voksne på flere måter. Funksjoner av møbler for de minste kan defineres som følger:

 • størrelsen. Størrelsen på sengen kan variere, men lengden forblir i området 1,5 – 1,8 meter. Du trenger ikke gå langt for å forstå hvorfor den skal være av en viss størrelse: et barn trenger ikke en stor seng – dette er både ubehagelig og usikkert;
 • sider. Panelene til barnet fungerer som beskyttelse mot å falle i en drøm. Hvis babyen sover urolig, vil sidene bidra til å sikre søvnen;
 • design. Senger for de minste er dekorert med magiske slott for jenter, med sportsbiler for gutter, med lyse farger. Voksne, hvis de liker å sove i en slik seng, er det bare i et nostalgisk humør. Men la oss utelate dette øyeblikket. Hvem liker ikke å huske noen ganger barndommen?
 • produksjonsstandarder. Det er en rekke krav til barnesenger som produsenter ikke kan ignorere. Det kreves et spesielt produksjonsmateriale, antiallergiske maling og lakker, en spesiell monteringsmetode, etc..

Strukturene er gjort stabile slik at barnet ikke bare kan sove fredelig, men også leke i sengen (barn gjør ofte dette). Takket være det allergivenlige belegget er babyen beskyttet mot uønskede kroppsreaksjoner. Og den individuelle monteringsmetoden bidrar til rammens lange levetid..

Fordelene med barnesenger er også deres egne: kapasitet, kompakthet, sikkerhet og komfort i den generelle designen. Når du kjøper en seng til et barn, er det viktigste å huske at strukturen skal være laget av tre, og best av alt – av løvtre.

7 bilder

Varianter

Det er ganske mange typer senger. Du kan hente den på forespørsel fra barnet eller i henhold til dine egne preferanser.

7 bilder

Klassisk

Klassiske modeller presenteres som regel uten unødvendige detaljer og stilisering. Hovedproduksjonsmaterialet er eik eller bøk. Avhengig av selve modellen kan forskjellige detaljer være inkludert:

 • skuffer og hyller;
 • to nivåer (i dette tilfellet er en fullverdig stige festet til den ene siden);
 • prefabrikkerte paneler og sider som enkelt kan fjernes og settes på plass (hvis sengen består av to nivåer, er fallbeskyttelse installert på toppen, og flyttbare sider er installert under).

Kommode seng

Denne funksjonelle modellen brukes ikke bare som et hvilested, men også som møbler, hvor leker, garderobeartikler og de mest intime barnehemmeligheter oppbevares..

Denne modellen har ikke bare sider, men også ekstra bokser innebygd i strukturen. Sengen kan installeres i et lite rom og gjemme ting i den, og frigjøre plass fra alt unødvendig.

Transformator

Det er ingen grense for perfeksjon – møbelprodusenter har bevist ved å finne opp en transformerende seng. Denne modellen, i motsetning til en enkel kommode, kan fullstendig omdannes til andre møbler..

Sengen, avhengig av design, kan brettes til en fullverdig garderobe, bord eller spillplass. Modeller blir oftest kjøpt for små rom for å få mest mulig ut av plassen. Om natten kan barnet sove i en slik seng, og i løpet av dagen bruke det som et lekeområde. I dette tilfellet har sengen en solid rygg, prefabrikkerte sider og flere uttrekkbare seksjoner i form av en stige..

Loftseng

Hvis du ikke er fornøyd med den ferdig prefabrikkerte versjonen av barnesengen, men du fortsatt må spare plass, så vær oppmerksom på loftsengen.

Modellen består av to nivåer, den første er et lekeområde med alt mulig tilbehør (lampe, skap og en stol), og den andre delen er en full seng. En trygg trapp fører til andre etasje. Kantsengen har beskyttende installasjoner slik at barnet kan sove fredelig.

Sofa seng

Endring av en seng til en sofa er en annen versjon av en transformerende seng. For et 3 år gammelt barn er dette det enkleste og mest holdbare sengealternativet. Dette er modellen som kan brukes etter at barnet har vokst opp – sofaen, som en del av interiøret, er igjen selv når du kjøper en annen seng. Sidene kan enkelt fjernes, slik at bare basen blir igjen.

Baldakin

Du kan lage en modell av en himmelseng selv. Rammen er festet enten til taket eller til den øvre delen av det andre nivået. Stoffer kan velges etter eget skjønn, det er bedre hvis de er myke og flytende. Dette er en veldig uvanlig og koselig versjon av sengen i rommet, som også kan dekoreres med ekstra lamper og tilbehør..

Om sommeren vil kalesjen redde deg fra varmen, og om vinteren vil den tjene som et varmt ly for kulden. Slik er jentenes seng utformet..

Med sider og skuffer

Denne modellen er en forenklet versjon av kommoden. Designet er litt mindre og litt lettere å bruke enn andre modeller. Den brukes med beskyttelseslister (avtagbare) og har lav høyde. For et tre år gammelt barn vil det ikke være vanskelig å rette opp en slik seng alene..

Køye

Du kan bruke plassen riktig med en køyeseng: for to barn er dette et flott alternativ. Strukturen har fortykkede trappeskillevegger, og sidene på det øvre nivået er høyere. Trygg søvn er det viktigste for disse sengene. Derfor har disse modellene økt stabilitet i trinn og en nær beliggenhet til veggen – er normen..

Stiliserte versjoner av slike senger kan males i hvilken som helst farge, ha klistremerker med dine favoritt tegneseriefigurer, og til og med ha et rom med et lysbilde (for et raskt gli ned). Valget av møbler er stort for både gutter og jenter..

Tematisk

Den stiliserte modellen er en enkeltseng med den mest ukompliserte innredningen. Dette er den typen seng der barnet kan legemliggjøre ideene sine. Dekor for magiske vogner eller racerbiler, båter eller dyreformer – hvis du bare ikke tar feil valg. Moduler utvikler fantasien – og dette er bare en liten bonus til den store stemningen til eieren av en slik seng..

Som barn drømmer vi alle om et slott eller en høyhastighetsbil. Så la babyen velge sitt lille hjørne for å slappe av med deg..

Fargeløsninger

Når du velger en seng, er farge en av hovedindikatorene for et riktig og harmonisk interiør. Nyanser i rommet påvirker også barnets velvære..

Det er ingen hemmelighet at farge påvirker den menneskelige psyken, og hvis personen er veldig liten, må designet velges nøye – barnets tankeprosesser er forbundet med visuell oppfatning.

Psykologer anbefaler å utstyre rommet på en slik måte at de første årene av babyens liv er så behagelige som mulig. Ro og sikkerhet er inspirert av lyserosa, pastell og hvite nyanser.

Hvis rommet er laget i mørke farger, bør sengen og alle møbler være lyse. For eksempel er gul, blå og hvit interiørmaling perfekt..

Fra treårsalderen er barnet veldig aktivt. Hvis rommet har lyse vegger, kan sengen velges i en nøytral farge: fra en lyseblå fargetone (normaliserer blodtrykket) til fiolett farge, slik at søvnen er avslappende.

For å fylle rommet med kos og friskhet, kan du velge varierte møbler og samtidig kombinere flere farger. Men husk at aktive kombinasjoner ikke skal irritere øynene..

Materialer

Grunnlaget som barnesenger er laget av, kan representeres av følgende variasjoner: tre, sponplater eller MDF. De to siste materialene er mye billigere, men vil ikke vare lenge..

Det er bedre hvis barnesengen er laget av løvtre. Disse inkluderer eik, or, aske. Møbler laget av tre varer lenger, og funksjonaliteten er mye enklere. Dette er den mest bærekraftige sengemodellen.

Hvis du vil ha lysere nyanser i møbler, velg senger fra sponplater – de er malt i lyse nyanser og stilisert på den mest bisarre måten.

Det mest økonomiske alternativet er et MDF -produkt. Men husk at dette materialet er så kortvarig i bruk at du må bytte seng om noen måneder. Ekstra deler har en tendens til å brytes raskere, og kasser blir skadet av plutselig støt. Men hvis det ikke er noe valg – og blant slikt materiale kan du finne anstendige modeller.

Det er bedre å forlate metallkonstruksjoner helt – risikoen for skade ved påvirkning er for stor. Dette materialet er solid for barneseng.

Base – madrass

La oss berøre det indre arrangementet av sengen. En madrass er grunnlaget for en sunn og behagelig søvn for en baby. Den riktige størrelsen på sengen, dens indre komponenter og eksterne egenskaper er de viktigste valgkriteriene..

Madrassen er:

 1. ortopedisk. Slike modeller er å foretrekke for barn. Men de er også de dyreste av alle. Interessant, i stedet for fjærer, bruker denne madrassen spesialfibre. For maksimal komfort er det dekket med flere lag med spesialstoff, og et slitesterkt deksel er strukket over dem. Den er designet for å følge alle kurver i kroppen uten å deformere ryggraden;
 2. fjærfri. Dette alternativet er det mykeste og mest komfortable, men ikke “sunt” for kroppen. Den indre rammen som holder formen mangler, så babyen faller ned i madrassen. Det er bedre hvis du med dette valget legger et ekstra hardt lerret på bunnen av sengen;
 3. med fjærer. Den fjærende madrassen er et økonomisk alternativ til den ortopediske basen. I stedet for en spesiell fiber er det jernfjærer. En slik modell holder formen lenge, men henger med tiden. Fjærer mister elastisitet og kan krible ubehagelig under søvn..

Hvordan velge

Noen ganger samsvarer ikke prisen med kvaliteten, så du må bruke en god del tid på å studere fotnotene med liten skrift i delen "beskrivelse". Skrupelløse produsenter kan for å spare penger bruke syntetiske lakker, farlige urenheter og lavkvalitets produksjonsmaterialer.

En seng til en rimelig pris for deg kan falle fra hverandre etter noen måneder, spesielt hvis barnet er veldig aktivt, så du bør ta hensyn til følgende indikatorer:

 • produksjonsmateriale. Bevæp deg med den hensikt å finne en holdbar base – og gå på jakt etter en kvalitetsseng;
 • fargestoffer. Vær oppmerksom på hypoallergeniske materialer som brukes. Malingen skal ikke lukte, ha helsefarlige urenheter. Dette må angis i den korte beskrivelsen av produktet;
 • størrelser og forhold. For å få babyen din til å sove, må du kjenne standardstørrelsene for aldre. For eksempel for barn fra tre år er dette 1,5 – 1,8 meter i lengde og omtrent en meter i sengebredde. Madrassen skal ikke “flyte” på sengebunnen;
 • festene og deres sikkerhet. Hvis det er fremspring på sengen du liker, er det bedre å umiddelbart avklare om det er mulig å deformere dem. I tillegg vil det være veldig bra hvis du sjekker alle festene og påliteligheten før du kjøper;
 • sengfunksjoner. Denne indikatoren forble den siste som den mest “velsmakende”. Hvis sengen har “motstått” alle de ovennevnte kontrollpunktene med verdighet, gjenstår det bare å finne ut funksjonaliteten: hvor mange bokser kan installeres i den? Hva er deres kapasitet? Etter å ha svart på disse spørsmålene, kan du trygt velge hva som tilsvarer valgparametrene..

Gjennomgang av de beste merkene

For en helhetlig forståelse av problemet, la oss se på de mest populære merkene. Vi vil også finne ut hvorfor dette eller det selskapet er etterspurt..

9 bilder

“Erbesi”

Selskapet er lokalisert i Italia. Dette er en hel familiebedrift, grunnlagt i midten av det tjuende århundre av Kantarutti -paret. Mottoet til møbelfirmaet er sikkerhet og komfort. Umiddelbart satte de høye krav til produksjonsstandarder, “gikk produksjonen oppoverbakke”.

For øyeblikket produserer fabrikken mange typer barnesenger, og nyter autoriteten over hele verden. Konstruksjoner laget av miljøvennlige materialer, uten kjemiske belegg. Erbesi -fabrikken produserer også moduler uten skarpe hjørner..

Møbelfabrikk Gandylyan

Og nå om hjemlandet. Møbelfabrikken Gandylyan -merket ble grunnlagt i 1993, og flere år senere har det erobret ikke bare det russiske, men også det utenlandske markedet. Selskapets hovedkontor ligger i Stavropol -territoriet, siden produksjonen er basert på bøk – det er her trærne vokser.

Hovedindikatorene som selskapet er kjent for er lave kostnader kombinert med miljøvennlig produksjon. Selskapets designere leter stadig etter perfeksjon og bruker de nyeste produksjonsteknologiene.

Det er verdt å ta hensyn til dette selskapet hvis sengens romslighet og mulige transformasjon er viktig for deg. Lang levetid er en fin bonus.

"den røde stjernen"

Nasjonalt selskap "den røde stjernen" har en historie på nesten hundre år. Materialer brukes bare miljøvennlig – tre fra Volga -regionen. Hvis du er for lysstyrken i utformingen av et barnerom, tiltrekkes du av fleksibiliteten i former og allsidighet, så vær oppmerksom på denne fabrikken..

"Barnevakt"

Det polske selskapet “Baby Care” har vært tilstede på verdensmarkedet i svært lang tid. Opprinnelig spesialiserte fabrikken seg på produksjon av barnesenger, lekestoler, som ble populær i den post-sovjetiske tiden..

Nå, takket være analysen av kundenes behov og bruken av moderne materialer, inntar selskapet jevnt og trutt sin nisje i markedet. Fabrikken lanserer nye modeller for hver sesong.

Stilige løsninger innen interiørdesign

Rommets design bør være laget på en slik måte at alle møblene, inkludert sengen, ser harmoniske ut.

Kombinasjoner av to eller tre farger er interessante for barn. Det er bedre å bruke en farge som den viktigste og gjøre den lys, og legge den andre til som en fargetone.

En barnesofaseng i rolige nyanser ser uvanlig ut i et rom med lyse vegger. Et spesielt bord vil hjelpe deg med å kombinere farger riktig..

For en tre år gammel prinsesse kan du ordne et rom i rosa eller myke fiolette nyanser. Små jenter elsker store, myke himmelsenger. Velg naturlige stoffer som silke eller bomull. Hvis opptakene tillater det, plasser flere puffer rundt omkretsen av rommet, og jentas lykke vil ikke ha en grense.

Plassen til gutten kan ordnes i mer dempede farger: grønt, oransje eller gult. Men husk at farger må tynnes til gjennomskinnelige, lyse nyanser. Det er bedre å installere enkle, men raffinerte møbler: det bør ikke være unødvendige detaljer og skarpe hjørner.

Ting å unngå:

 1. pretensiøse detaljer og rot av plass;
 2. dyre møbler;
 3. fasjonable designtillegg laget av metall, plast og glass;
 4. flere størrelser større.

La barnet ordne rommet på egen hånd. Finn flere alternativer som passer for prisen, og be ham velge hva han likte. Slike handlinger fra din side vil lære ham ansvar..

8 bilder