Barneseng for barn fra 3 til 5 år

Et barn på 3 år er allerede så stort at barnesengen er for liten for ham. Tross alt er denne sengen designet for babyer og veldig små barn. Et barn i denne alderen kan lett klatre over treveggene i barnesengen, og dette gir ham noen ulemper. For eksempel, hvis han vil gå på toalettet om natten, må han overvinne denne hindringen..

Det er mulig at noen av trestengene ved sengen allerede mangler, selvfølgelig ikke uten hjelp fra et barn. Reisesykesystemet for treåringen brukes ikke lenger, og foreldrene blir tvunget til å støtte opp gyngesengen. I tillegg kunne babyens seng ha kommet fra andre barn, og derfor er den allerede ganske utslitt. Hvis barnet allerede er trangt i den gamle barnesengen, er det på tide å kjøpe en ny..

For en tre år gammel baby

Det viktigste er at sengen skal være så trygg som mulig.. Når du velger en babyseng, bør foreldre ta hensyn til flere faktorer:

 • Materiale. Det er tilrådelig at sengen er laget av tre, fordi treet lar babyens kropp puste. Tremøbler har en unik lukt og spesiell energi. Sengestellet kan være av bjørk, eik, bøk eller gran.
 • Størrelsen. Køyen bør være større enn barnets høyde, minst 20 cm. Produsenter av barnesenger tar hensyn til høyden på barn og produserer derfor senger i forskjellige størrelser: 140 x 70, 150 x 80 og 160 x 90. Slike barnesenger har vanligvis en liten stige og spesielle gjerder som forhindrer fall av barnet. Om ønskelig kan de fjernes..

 • Loftseng. Hvis barnerommet er lite, kan du velge en seng – et loft. Dermed vil barneområdet ligge nederst, og sengen være øverst. Dette er veldig praktisk, fordi dette alternativet vil spare plass og legge til unikhet i rommet. Et særtrekk ved sengen er muligheten til å justere høyden, dvs. jo eldre barnet er, jo høyere kan sengen heves.

 • Køyeseng. Hvis det er to barn, vil en køyeseng gjøre. Men når du velger dette alternativet, må du være sikker på at barnet vil kunne gå opp og ned trappene..

 • Seng for en gutt eller en jente. Når du kjøper en seng til en tre år gammel baby, må du ta hensyn til designen. For en liten dukke kan du velge en seng i syrinfarge med blomsterdekorasjon. Til den lille prinsen kan du kjøpe en blå bilformet seng.

Møbelbutikker tilbyr kundene et stort utvalg barnesenger for enhver smak. De kan ha absolutt hvilken som helst form og farge. Sengen kan for eksempel lages i form av en bil, et skip eller i form av et hvilket som helst dyr..

Hvis foreldre velger en seng uten sider for et tre år gammelt barn, må de beskytte eller forhindre et mulig fall av babyen. Tross alt vet ikke barn i denne alderen ennå hvordan de skal kontrollere seg selv i en drøm, de slenger og vender seg hele tiden. For å forhindre at barnet faller, må du sette sengen mot veggen. Støtfangere kan lages av puter. For å være mer sikker på at barnet ikke blir skadet, kan du legge et tykt teppe nær sengen..

For et barn på 5 år

I en alder av fem år er barnesengen en eldre modell. Som regel er slike senger 140 cm x 90 cm store. Denne sengen har både fordeler og ulemper..

Plussene inkluderer:

 • Kompakthet. En slik seng er beregnet på et lite barnerom, og det vil i stor grad spare plass..
 • Praktisk. På grunn av sin lille størrelse vil et fem år gammelt barn være komfortabelt og koselig i en slik seng..
 • Design. Som regel er barnesenger interessante og fargerikt innredet..
 • Pris. Kostnaden for en slik seng er billigere enn kostnaden for en seng i full størrelse..

Ulempene inkluderer:

 • Begrenset utnyttelse. På grunn av størrelsen vil en slik seng ikke vare lenge. Må kjøpe en større seng veldig snart.

Når du velger en seng for et 5 år gammelt barn og eldre, bør du foretrekke senger på 180 cm x 90 cm. En slik seng vil vare mye lenger og er egnet for å sove og for en tenåring. Dessverre har ikke disse sengene et fargerikt design. Men foreldrene kan sammen med barnet dekorere det selvstendig. Alt avhenger bare av deres ønske.

Sengetyper

 • Et soverom. Denne sengen består av en ramme, en sengegavl og et fotbrett. Noen modeller har støtfangere som kan fjernes om nødvendig. Sidene er designet for å forhindre at barnet faller ut av sengen, kaster og snur seg i søvnen. I tillegg skaper sidene en koselig følelse på barnerommet. Tilstedeværelsen av skuffer vil spare plass.

 • Køye. Et utmerket sengealternativ for to barn. Den øverste hyllen bør være utstyrt med støtfangere for å forhindre fall. Den nederste hyllen kan tjene som sofa på dagtid eller som lekeområde. Hvis en baldakin er inkludert i pakken, kan den nedre delen bli et tenkt tilfluktssted for spill. Stigen må være behagelig og sterk, slik at barnet kan bevege seg trygt på den..

 • Seng – transformator. Denne barnesengen har mange fordeler. For det første kan den forlenges etter hvert som barnet vokser. For det andre har den forskjellige former og design. En slik seng vil vare lenge nok og vil ikke slites ut mye..

 • Loftseng. Det mest uvanlige og interessante valget for et barnerom. Selve strukturen består av to nivåer: på det første nivået er det et skrivebord, hyller for bøker, en garderobe, og på det andre er det en seng. En spesiell stige hjelper barnet å klatre inn i soveplassen. Dermed er rommet delt inn i to funksjonelle områder. Denne måten å plassere seng og arbeidsområde på sparer plass..

 • Seng – lekegrind. Denne sengen er beregnet på barn på tre år, fordi de vet fremdeles ikke hvordan de skal kontrollere seg selv i en drøm og kan falle. Derfor har arenasengen høye vegger på alle fire sider. Den fremre kragen kan justeres eller fjernes helt. Så, før du legger deg, stiger brettet, og etter søvn går det helt ned.

Når du skal dekorere et barnerom, kan du kjøpe et barnehodesett. Seng, garderobe, skrivebord med skuffer og stol. Dette er veldig praktisk for et lite rom..

Vi organiserer et soveplass

For jente

Små jenter lever vanligvis i en fantasiverden av feer og prinsesser, så soveplassen og selve rommet må være fabelaktig dekorert. For babyer fra tre til fem år brukes lyse nyanser i interiøret: rosa, hvit, beige eller fersken. Du kan dekorere sengen med et baldakin og legge til figurer av feer, ponnier eller dukker. I en slik seng vil enhver liten jente føle seg som en ekte prinsesse..

Mange modeller av senger for jenter er laget i form av et slott med et tårn. Du kan velge en hengende seng. Barnet i det vil føle seg som heltinnen i et eventyr. Veldig populære senger i form av en vogn, som Askepott.

Når du velger en seng til en jente, bør du vurdere hennes ønsker og preferanser. Diskuter sammen med henne hva slags seng hun vil ha, hvilken farge, med hvilket mønster. Ta henne med til en møbelbutikk og la henne velge selv. Hvis du ikke er enig i valget av datteren din, så finn en kompromissløsning.

For gutt

Når du velger en seng til barnehagen, bør du vurdere den generelle stilen på rommet. Sengen skal harmonisk passe inn i det generelle interiøret. Fargen på guttesengen skal være blå, svart, grønn eller grå. Du kan fortynne den mørke fargen med tegninger av riddere, krigere, dinosaurer, etc. Generelt bør designideen komme fra eieren av rommet..

I møbelbutikker kan du kjøpe en babyseng til en gutt i form av en bil eller et skip. Du kan kombinere sengen med veggen der sportsutstyret skal ligge. Hvis en gutt elsker stjernekikking, er en loftseng den perfekte løsningen. Bare legg den nær vinduet, så blir barnet lykkelig..

Når du velger en seng til en gutt, må du også ta hensyn til hans fantasier og ønsker. La ham velge sitt fremtidige soveplass. Hvis det er to gutter, ordne en køyeseng, med tanke på hobbyene til hver av dem.

Hvordan velge riktig madrass?

Det er viktig å kjøpe en god madrass til en babyseng. Foreldre vil at madrassen skal være myk, men samtidig fast nok til at barnet ikke vrir ryggraden.. Når du velger madrass, må du derfor stole på følgende kriterier:

 • Stivhet. Barnemadrassen skal være moderat fast, men ikke myk. Ideelt sett bør madrassen være ortopedisk. Det forhindrer at de myke beinene til barnet vrir seg. For å unngå ryggproblemer i fremtiden og ikke føre til skoliose, velg en fast eller ortopedisk madrass.
 • Fyllstoff. Madrassen skal bare være laget av naturlige materialer. Kokos- eller polyuretanskumfylling er det mest passende alternativet for en barnemadrass. Kjøp aldri madrasser fylt med bomull eller skum. Disse materialene er for myke og helt ute av form. I tillegg kan en slik madrass over tid deformeres. Ikke spar på helsen til barna dine og kjøp en madrass som er dyrere, men mer pålitelig.

Når du velger en seng for et barn fra 3 til 5 år, bør foreldrene ta hensyn til materialet den er laget av. Det er å foretrekke å velge en seng laget av naturlig tre. Det er viktig å velge riktig madrass slik at barnet ikke får helseproblemer. Puten må også være ortopedisk. Tross alt, hvis puten består av fjær eller bomullsull, vil den raskt deformeres. De må også rengjøres oftere for å unngå støvmidd..

Og selvfølgelig, når du kjøper en babyseng, lytt til barnets mening, slik at det er behagelig og koselig i sitt eget rom..