Barneseng etter alder

En barneseng er en veldig viktig egenskap ved interiøret, som ganske enkelt er umulig å klare seg uten. For at babyen skal sove komfortabelt i sengen, er det nødvendig å velge riktig design. Spesielle modeller er utviklet for hver alder. Hvilket barn er mer egnet, les nedenfor.

8 bilder

For babyer fra fødsel til 3 år

En spesiell kategori består av barnesenger for nyfødte. De har mange fordeler. Mødre setter spesielt pris på barnesenger for babyer, der et barn kan sove i en alder av 2 år..

Materiale

For barn under 3 år er sovestrukturer kun laget av naturlige materialer som tre og metall. Trestrukturer bør foretrekkes, siden de er de minst traumatiske, selv om de er mange ganger dyrere. Du trenger ikke å bruke mye hvis du velger en innenlandsk modell av furu eller bjørk, i stedet for en utenlandsk seng laget av massiv bøk.

Design

En spesiell forskjell mellom en barneseng fra 0 år er et gitter laget av tre runde eller flate pinner, plassert på to sider av strukturen. For sikkerhets skyld er avstanden mellom stengene veldig liten, slik at babyen ikke kan stikke hånden gjennom. En annen funksjon er to-nivå bunnen, som kan justeres uavhengig avhengig av alder..

For et voksen barn er det en interessant funksjon – en sammenleggbar vegg, som vil være veldig nyttig i det øyeblikket babyen lærer å legge seg på egen hånd. De fleste designene har innebygde lagringsskuffer.

Nyfødte senger kan deles inn i flere typer:

 • Gyngeseng – klassisk versjon for en nyfødt. Når du kjøper, må du være oppmerksom ikke bare på løpere, men også på muligheten for å feste hjul.

 • Vugge; til tross for den korte levetiden, som ikke varer mer enn seks måneder, er slike modeller ganske dyre. På grunn av sin praktiske, lille størrelse og flotte utseende, kjøper mange mødre koselige vugger til barna sine.

 • Konvertibel seng; Den mest funksjonelle, om enn store modellen. Det er veldig populært, ettersom det består av en seng, skuffer og et stellepanel. Vil tjene som soveplass ikke bare for en baby, men også for et eldre barn.

Det er veldig viktig å ta hensyn til dimensjonene til strukturen når du velger. Standardstørrelser er vanligvis 120 cm lange og 60 cm brede, og dette er ganske nok for et barn fra fødsel til 3 år..

For førskolebarn

Når du velger en seng for et barn fra 3 eller 4 år, bør du ikke bare ta hensyn til de grunnleggende kravene (sikkerhet, miljøvennlighet, komfort), men også til hans preferanser. En førskolebarn er ikke lenger en smårolling, men et helt uavhengig barn som vet hva han liker og hva ikke.

Sengens materiale og størrelse må velges uavhengig. Sengen for førskolebarn er laget av tre og metall. Dimensjonene til slike strukturer i Russland er som følger: 70 cm brede og 140-150 lange.

Når det gjelder form og fargeskjema, bør du ikke forsømme barnets ønsker. For et 5 år gammelt barn vil et lyst loft eller en bilseng være mye mer interessant enn en vanlig seng i naturlig trefarge..

Når det gjelder designet, må du velge en seng med en jevn stiv base, som består av lameller eller en solid plate. Ikke “ødelegg” sengen med en for myk madrass. I en så ung alder trenger barn en hard overflate å sove på slik at holdningen dannes skikkelig. Kjøp madrasser med kokosfyll, de har den nødvendige fastheten og er miljøvennlige.

For studenten

For barn i skolealder lager de sine egne senger, størrelsene varierer fra 70 til 90 cm i bredden og fra 180 til 200 m i lengde. En seng for en student skal være behagelig og holdbar, da den vil fungere som et soveplass i mange år.

Utformingen av sengen for et eldre barn har et mer diskret utseende. Når du kjøper en slik seng, trenger du bare å ta med deg et skolebarn, siden barn i denne alderen er veldig kresne og det er en sjanse for at valget ditt ikke vil bli verdsatt.

Hvis du ønsker det, kan du kjøpe hvilken som helst seng, her er bare noen få interessante alternativer:

 • Vanlig seng med to skuffer; laget av lyst tre, lakonisk og stilig.

 • Loftseng med lagringsplass og arbeidsområde. En veldig original og multifunksjonell design, laget i en beroligende dobbel farge: brun og melkeaktig. Et ideelt hjørne for et barn som foretrekker komfort og bruker mest tid på å studere.

 • En lys modell av et loft for en tenåringsjente, kombinert med en koselig sofa og et arbeidsområde. Det er også lagringsplass for sengetøy (under sofaen) og åpne hyller for bøker og småting.

 • Sovesofa i en mild nautisk stil; veldig koselig og funksjonell modell, utstyrt med skuff.

 • Sammenleggbar seng. Praktisk og ergonomisk design, som lett “gjemmer seg” i skapet på dagtid, og dermed øker plassen. Settet inneholder et headset med skuffer og hyller, samt et eget arbeidsområde.

Imidlertid bør du ikke stirre for mye på det originale designet, siden du kan miste synet på hovedvalgkriteriet: sikkerhet og komfort.

Barneseng i interiøret

Du vet nå hvordan du velger riktig seng for en sønn eller datter i alle aldre. Det gjenstår å se noen fotoideer for riktig og interessant plassering av en babyseng i interiøret. Det er veldig viktig at sengen passer inn i rommets generelle stil, uten å slå seg sammen eller skille seg ut fra den generelle bakgrunnen..

 • En elegant barnehage for en nyfødt, innredet i melkerosa med innslag av oliven og blått. Sengen i dette interiøret har en standard design og suppleres med skuffer. Det passer godt med polstrede møbler og en kommode, laget i samme fargevalg.

 • Lys barnehage for en gutt 5-7 år. Køyesengen har et veldig uvanlig utseende, da den er laget i form av en brannbil. Denne designen har to køyer, så den er ideell for tvillinger. For oppbevaring er det en garderobe i rommet, laget i samme stil som sengen. Hvitt gulv, rik farge på veggen, melkeaktige gardiner, grønn sofa – alt ser veldig organisk og koselig ut.

 • Den beherskete og rolige utformingen av et tenåringsrom for to kjennetegnes ved en minimal fargepalett og fravær av lyse aksenter. Hovedrollen i interiøret spilles av en koselig sofa og en loftseng.

Se og bli inspirert. Lag et drømmerom med barnet ditt med riktig seng.