Barneseng

Mamma prøver alltid å skape maksimal komfort og gode forhold for barnet sitt. Utviklere av barnemøbler vet dette og tilbyr originale alternativer. Tradisjonelle barnesenger viker stadig mer for en alternativ type – barnesenger. Hva er det og hvorfor er det verdt å stoppe valget ditt på dem?

Funksjoner og fordeler

Denne ideen kom til oss fra USA. Tidligere var det populært å sove med et barn separat. Nå har barneleger bevist det motsatte – å sove sammen er veldig viktig. Psykologer anbefaler å kontakte babyen så mye som mulig.. Barnet hører morens pust når hun er i nærheten, føler hjerteslag, noe som bidrar til å unngå apné syndrom, som er et plutselig stopp av pusten. Dette er viktig for både babyen og moren..

Men over tid begynner foreldrene å bli slitne av å sove sammen. I tillegg er det noen ganger vanskelig for et barn å venne seg til barnesengen. Slike modeller av barnesenger hjelper til med å lære barnet å være uavhengig, men samtidig fratar de ham ikke muligheten til å være i nærheten av moren. Samtidig kan moren rolig være i nærheten av babyen og ikke være redd for å knuse ham i en drøm..

Denne geniale oppfinnelsen dukket opp i debatten om “å sove sammen” eller “ligge hver for seg.” Du tror kanskje at bare late mødre kunne ønske dette. Men dette er ikke tilfelle. Tross alt er denne oppfinnelsen så praktisk at den vil hjelpe enhver mor..

De viktigste fordelene med disse sengene:

 • Barnet sover side om side, samtidig på sitt eget territorium. Du kan sove med barnet ditt, men dette gjør ikke sengen mindre, men enda mer på grunn av festet. Så søvnen til barnet og foreldrene vil være mer avslappende..

 • Barnet har sitt eget område, som er begrenset på alle sider. Du trenger ikke å bekymre deg for at babyen vil falle i en drøm..

 • Faren er ikke bekymret for at han kommer til å berøre babyen i en drøm, og samtidig ikke “flytte” seg til å sove på sofaen, på gulvet eller i et annet rom. I løpet av denne perioden er det viktigere enn noensinne å opprettholde forholdet mellom far og mor. Rolige foreldre er rolige barn.

 • Mange barn våkner ofte om natten og må rokkes. Dette er ikke et problem med en barneseng, for bare en hånd er nok.

 • Dette er veldig viktig for mødre som har hatt keisersnitt. I dette tilfellet er det faktisk veldig vanskelig ikke bare å reise seg, men noen ganger bare å sitte. Og med en sideseng er problemet løst av seg selv. Det er veldig praktisk når det ikke er nødvendig å gå et sted igjen..

 • Mor kan mate barnet som ligger og ligge på sengen hennes. Utformingen av festet er laget på en slik måte at du kan mate babyen din når du vil, uten å ta ham ut av barnesengen, mens du blir liggende.?

 • Størrelsene på en vanlig babyseng og en barneseng er forskjellige. Tillegget er mye mindre og vil dermed bli mer praktisk for små leiligheter, det vil ikke rote opp plassen.

 • Du kan finne mange modeller av barnesenger. Det er de som blir til et bord eller en lekegrind, eller flyttes fra hverandre. Sortimentet er så høyt at du kan hente komfortable og vakre senger som vil glede foreldre og barna deres..

Av alt det ovennevnte kan vi konkludere med at barnesenger er utrolig komfortable ikke bare for barn, men også for foreldrene.!

Hvordan velge?

Når beslutningen allerede er tatt om å kjøpe en sideseng til et barn, vil jeg velge et kvalitetsprodukt. De mange alternativene blender, men det er viktig å fokusere på noen få punkter:

Hygiene

Sengen skal være lett å rengjøre. Det er noen modeller som er kledd med stoff. Det skaper kos og skjønnhet, men dette stoffet er vanskelig å vaske, mens det absorberer smuss, støv og væsker. Når hun vokser opp, begynner babyen å bite, slikke og gnage i sidene. Spytt absorbert i vevet – skaper et gunstig miljø for multiplikasjon av forskjellige bakterier, mikrober og mikroorganismer.

For et barn er unødvendig kontakt med skitt ugunstig. Derfor kan vi si at barnesenger dekket med stoff ikke er det beste valget..

Materiale

Det finnes forskjellige typer materialer, men det vanligste er tre. Det er mange treslag med varierende grad av miljøvennlighet, så når du velger er det viktig å tenke på å kjøpe en barneseng av treslag som furu, eik eller bjørk. Disse treslagene er de mest miljøvennlige. Impregneringene de behandles med har en minimal risiko for å utvikle allergi..

Behandling

Alle vet at tre er det mest miljøvennlige materialet, men samtidig må treet gjennomgå en spesiell behandling: sliping, impregnering, maling eller lakkering. I dette tilfellet vil treproduktet beholde sitt opprinnelige utseende i lengre tid, men hvordan behandles denne typen behandling når det gjelder barneseng, vil kjemisk behandling skade barnets kropp?? Ved konstant kontakt med uorganiske stoffer kan en nyfødt utvikle allergi, fordi immunsystemet i disse dager allerede opplever veldig store belastninger.. Derfor bør du tenke på dette når du velger et produkt..

Pålitelighet

Det må tas i betraktning at sengen er en forlengelse, og du må flytte den ofte. Men den må tåle andre belastninger og mekaniske påvirkninger: slag fra leker, reisesyke, etc. Derfor er det viktig å velge en pålitelig design og produsent. Når babyen vokser opp, begynner han å være aktiv, så sidene må tåle belastningen og ikke være spinkle.

Modeller

Nå kan du finne et stort antall forskjellige typer og modeller, fordi det er flere og flere produsenter og valget utvides.. Den vanligste:

 • “Elefanter”. Produktet lages i Sibir. Hovedmaterialet er bjørk. Barnesenger er designet for babyer opptil ni måneder gamle. Du kan også kjøpe beskyttelse fra myke sider. 70-80 dollar – omtrentlig pris.

 • Sov godt – USA / Russland. Dimensjonene til disse produktene er større og passer for barn under tre år. Sengene er laget av bøk, furu, aske. Omtrentlig pris – $ 200.

 • Sengetøy – Europeisk produksjon. Slank, stilig, mobil. Lett å brette, pakket i en pose, ikke tung, så de kan til og med tas på tur. Anslått kostnad – $ 400.

 • Chicco – laget i Italia. Next2me -modellene er egnet for babyer på opptil 9 kilo. Disse barnesengene er enkle å brette og enkle å montere. Bunnen kan plasseres både i horisontal stilling og i skråstilling. Sengene i seg selv er lette og veier opptil 10 kg.

Det er mange typer og modeller av disse sengene. Det er modeller som blir til et bord eller lekegrind, samt et sted å leke.

Det er omtrent seks måter å justere høyden på sengen på..

Mange modeller er utstyrt med en spesiell tverrstang som lukker gapet mellom to senger – en voksen og et barn.

Det er også modeller som kan gjøres om til en vanlig seng – en ekstra side er inkludert.

Når foreldre kjøper slike barnesenger, blir det umiddelbart klart hvorfor de er så etterspurt. Hvis du ønsker det, kan du bestille en barneseng fra en designer, eller en husflidsmann kan lage sengen på nytt, lage et prefiks selv.

Hvordan gjøre det selv?

Noen foreldre gjør dette:

 • fjern forsiden;
 • avsløre bunnen i ønsket høyde;
 • og flytt en slik barneseng til forelder.

Hvis en far eller bestefar vet hvordan han skal tukle med hendene, vil det ikke være vanskelig for ham å lage en seng på egen hånd. Du kan velge modellen du liker eller komme med et design selv.

Merk følgende! Det er viktig å velge naturlig tre og giftfrie belegg: vokser opp, barn gnager og slikker på sidene og ristene. Eik, furu og bjørk er gode valg!

For å lage en barneseng selv trenger du:

 • bunnen som madrassen vil krype på;
 • stenger og bjelker (de må poleres);
 • verktøy for trebearbeiding (elektrisk stikksag, sandpapir, etc.);
 • kvalitetsmadrass;
 • stoffvegger etter ønske.

Sørg for å lage en foreløpig tegning. Først må du behandle treet. Maling og lakk er ikke det beste alternativet.

Først må du beregne hvor mange stenger du trenger per produkt. Husk at hullene ikke skal være mer enn sju centimeter slik at barnet ikke stikker hodet og blir sittende fast.

Du bør også ta hensyn til festene. Noen av dem er nødvendige for et godt grep, mens andre er nødvendige for å feste barnesengen til foreldrenes seng..

Lag også mykt trekk slik at babyen ikke skader seg selv..

Viktig:

 • hullene skal være slik at barnets hode ikke setter seg fast;
 • overflaten må være godt slipt;
 • svulmende hjørner – utgjør en fare, glatt dem ut;
 • høye sider er nødvendige for at barnet ikke skal falle ut;
 • bestem hvilken høyde benene skal gjøres: la dem matche høyden på foreldrenes seng;
 • vil en fjerde vegg være nødvendig i fremtiden? Hvis ja, må festene tenkes på forhånd..

Anmeldelser

Anmeldelser av side barnesenger er stort sett alltid positive. Det er faktisk vanskelig å overvurdere fordelene med denne enheten, noe som gjør livet lettere for mor, skaper et behagelig rom for babyen og ikke irriterer den unge pappaen..

Barnesenger blir stadig mer populære. Leger og psykologer beviser at barn som sover ved siden av moren utvikler seg raskere. Angsten hos disse babyene er mye lavere enn hos barn som sover separat fra foreldrene..