Barnebord med barnestol

Funksjoner og fordeler

Etter det første leveåret begynner babyen å tilpasse seg en uavhengig livsstil. Det er veldig viktig at alt du trenger er på barnerommet hans. Barnemøbler er et av de viktigste elementene på denne listen. Tegning, spising, lek, alt dette kan gjøres ved barnebordet. Det er et stort utvalg av barnemøbler i butikkene, hvordan du velger den riktige?

I de første leveårene må babyen lære og skape så mye som mulig. Det er mest praktisk å gjøre dette ved et barnebord med en barnestol. En rekke modeller som passer for musikktimer, tegning, skulptur, telling og mer.

Ytterligere enheter og konstruksjoner vil bidra til å gjøre den kreative prosessen mer praktisk og interessant. Så mange barnebord med barnestoler er utstyrt med skuffer eller beholdere for tusj, fargestifter og blyanter, du kan finne modeller med vedlagte ruller med tegnepapir.

Det er separate modeller av bord og stoler og monterte sett. Valget avhenger av smakspreferansene til foreldrene og deres barn. Forskjeller kan være i farge, materiale, design og egnethet for kreative sysler eller matinntak..

Fordelen med barnemøbler er dens tilpasningsevne. Gutten bør vokse opp blant de tingene som passer ham. Det er viktig at barnet selv kan sitte ved bordet, ta ting fra ham, noe som er umulig med dimensjonene til “voksne” møbler.

7 bilder

Visninger

Modeller av barnebord med stoler er ikke bare av forskjellige materialer og farger, men også for forskjellige formål.. La oss vurdere flere alternativer:

  • Tabeller for kreativitet. Denne kategorien inkluderer et musikalsk piano med en stol, et staffeli med en stol, etc. Disse modellene er designet spesielt for kreative aktiviteter og er kanskje ikke egnet for fôring.

Et piano, eller en synthesizer med en stol og annet tilbehør, er utstyrt med spesielle knapper og taster og kan produsere både vanlige pianotastelyder og spesielle lyder: dyrestemmer, lyder fra andre musikkinstrumenter. Et lite piano vil bidra til å utvikle potensialet til barnet, lære deg å skille lyder. Alt avhenger av barnets alder og modellen på pianobordet.

For et eldre barn er en modell egnet, der lyden av tastene nærmere samsvarer med de virkelige. Barnet vil lære å skille tonaliteten, vil kunne bestemme det etter øret. Slike klasser kan hjelpe på forhånd ved påmelding til musikkskolen..

Et staffeli for tegningstimer vil også bidra til å utvikle kreativitet. Noen ganger kan en flyttbar papirrull festes på den, og spesielle esker eller beholdere leveres for et sett med kontorrekvisita.

Slike bord for kreativitet er ikke justerbare i høyden og mister raskt sin relevans for barnets vekst og utvikling..

Sjelden er barnas toalettbord med barnestol for jenter og til og med modeller for badekar med sugekopper, der tilstedeværelse av barnestol ikke er nødvendig.

  • Sammenleggbare bord med stoler. Et flott alternativ for en liten leilighet eller barnehage. Hvis det ikke er nødvendig, kan et slikt sett enkelt brettes og settes inn i skapet. Oftest er disse bordene lette og enkle å rengjøre og vaske. Passer for et lite rom der to barn vokser opp.

Men dette alternativet innebærer konstant rengjøring. Det er nødvendig å lære barnet å alltid rydde opp i ting etter timen. Dette er en nyttig ferdighet, det vil lære barnet orden..

Ulempen med å brette møbler er dens ustabilitet. Denne modellen er ikke veldig egnet for veldig små barn og for aktiv..

  • Høydejusterbar. Denne modellen er veldig praktisk ved at den ikke trenger å byttes ut ofte. Bordet og stolen, takket være spesielle regulatorer, “vokser” sammen med barnet. Når babyen har lagt til et dusin centimeter, er det nok bare å heve bordplaten og setet og fikse det på et nytt nivå. En slik modell kan referere til en ortoped.

Justerbare møbler er egnet for å spise, studere og kreativitet til barnet, vil opprettholde riktig holdning og godt syn på den voksende kroppen.

  • Bordtransformator. Denne modellen er veldig allsidig. Takket være designet kan bordplaten heves og senkes, noe som gjør at barnet kan tegne, studere og spise. For eldre barn gir transformerende bord en plattform for en dataskjerm og et tastatur. Stolen kan i dette tilfellet erstattes av en stol med hjul..

Transformeringsbordet kan ha flere uttrekkbare overflater og skuffer for oppbevaring av kontorrekvisita, notatbøker eller fargebøker. Tilbehør i form av flyttbare tegnepapirruller og blyanthus med fargestifter eller abacus vil være et stort pluss. Det er viktig at barnet mestrer alle strukturene og kan håndtere dem selv.

Hvis barnehagen er liten, er det bedre å nekte modeller med en rund bordplate, de tar mye plass og er ikke alltid praktiske. Et firkantet eller rektangulært bord med en stol er ideelt, som i sovjetiske barnehager.

Materialer

Valg av materiale avhenger av tabellens funksjonelle formål. Modeller laget av tre eller plast av høy kvalitet er egnet for fôring. Du bør ikke velge skjøre eller traumatiske materialer: glass, metall med udekkede eller ubehandlede deler, giftige materialer.

Strukturen skal være så stabil som mulig og ikke ha løse deler. Hvis bordet eller barnestolen vrikker, er det verdt å gi opp slike møbler, barnet kan falle og bli lam..

Barnas bord og stoler av plast er populære, de er lette og rimelige, noe som er viktig for et barns raske vekst og utvikling. Selv et barn kan takle bevegelsen av en slik struktur. Mamma trenger ikke la babyen være alene eller løpe hele tiden til barnehagen, hvis hun er opptatt på kjøkkenet, bare dra bordet dit.

Hvis plasten er av tilstrekkelig kvalitet, kan den være svært holdbar. Du må nøye undersøke utformingen av bordet og stolen i butikken, du kan be barnet om å sitte ved bordet, lene seg litt. Bordets plan og enda mer så beina ikke skal bøye og knekke.

Plastkonstruksjoner er veldig praktiske: smuss vaskes lett, noe som er veldig viktig når du bruker et bord av et barn. Plast er ikke redd for fuktighet, linjer fra en tusj eller maling kan fjernes med en vanlig klut og vaskemiddel.

Dette bordet er lett å transportere. Designet er lett og har ofte avtagbare ben, dette gjelder også ekstra tilbehør. Hvis hele familien går til dachaen, kan du ta med deg et plastbord, det tar ikke mye plass i bilen.

Ulempen med plastmøbler kan være dens skjørhet. Hvis du bruker bordet til å spise, kan det komme varme retter på plasten. En liten fidget svaier og hopper på en stol – sprekker og brudd kan ikke unngås.

Tremodellen av møbler for små barn har vært etterspurt hele tiden. Det er en oppfatning at et slikt design er tryggere på grunn av materialets miljøvennlighet. Det er virkelig, umalt tre er giftfritt og allergivennlig materiale.

Det er ikke for ingenting at bord og stoler er oftest installert i barnehager. Møbler laget av dette materialet er motstandsdyktige og svært holdbare. Trehøykvalitetsmodeller tåler mer enn ett levetid og kan videreføres fra generasjon til generasjon. Tremøbler har en solid vekt, noe som ikke er veldig praktisk når du omorganiserer eller flytter, men stabilitetstesten vil bestå nøyaktig.

Små barn liker å gjemme seg under bordet, det er verdt å sjekke plassen under bordplaten, alle festelementer skal ikke stikke mye ut av strukturen og ha skarpe kanter. Det er også viktig å sjekke møblene for små splinter og knuter. Knutene må være små og godt gjennomarbeidede.

Et samsvarsbevis må vedlegges ethvert barneprodukt. Du bør definitivt sjekke tilgjengeligheten. Et slikt dokument kan bare skaffes hvis alle sanitære og hygieniske, kjemiske og mekaniske standarder overholdes..

Det er sterkt motløs å velge barnemøbler fra sponplater i E2 -klassen; i produksjonsprosessen av dette materialet brukes formaldehydharpikser, noe som kan skade barnets helse. Sponplater med kategori E1 regnes som sikrere, der farlige komponenter minimeres..

De mest populære treslagene ved produksjon av barnemøbler: furu, eik, bjørk, bøk, osp og aske. La oss vurdere egenskapene til noen alternativer. I dag er furumøbler for barn spesielt populære. Den har en lav kostnad og lang levetid. Naturlig furu har en behagelig lys farge og har en forfriskende harpiksduft. Det vil være lite merkbar mekanisk skade på furubordet.

Pålitelighet, styrke og holdbarhet handler om eikemøbler. Eik råtner ikke, er svært slagfast og riper ikke. Naturlig farge – fra lysegul til gulbrun, har et veldig vakkert snittmønster. Denne typen tre er mer edel og dyr..

Bøkemøbler for barn er ikke dårligere i styrke enn eik. Et stort pluss er at slike møbler er enkle å restaurere hjemme. Hvis det er en bulke på bordet eller stolen, en flekk fra en penn eller tusj, er det nok å tørke det skadede området med fint sandpapir og tørke det med linolje..

Du kan lage møbler av hvilken som helst farge fra bjørk. Den fibrøse strukturen absorberer fargestoffer perfekt. Det er viktig at den faste bjørken har gode soppdrepende og bakteriedrepende egenskaper..

Oftest er tremodeller egnet for fôring, studier og lek. Du bør ikke skynde deg å transplantere babyen til et vanlig høybord, det vil være upraktisk for ham å spise selv, og dette er feil. Ved barnebordet vil barnet raskt lære å spise alene.

Fargeløsninger

Et bord med en stol, som resten av barnemøblene, skal tilsvare den generelle utformingen av rommet, for ikke å bli slått ut av det. Fargeskjemaet eller mønsteret skal ikke irritere øynene og distrahere hovedaktiviteten. Det er viktig å finne ut hvilken mening barnet har, hvis han liker bordet, vil produktiviteten til timene hos ham følgelig øke.

Barns psyke er mer mottakelig for farger enn voksne. Riktig valgt farge på møbler vil bidra til å korrigere barnets karakter, bidra til harmonisk utvikling.

Følelser av harmoni og fred vil bidra til å oppnå pastellfarger på møbler, noe som er spesielt viktig for et nyfødt og lite barn. Tabeller i lyseblå, lysrosa og ferskenfarger vil være ideelle for en jente; for gutter velges oftere grønne, grå eller myke blå nyanser. Ikke vær redd for å velge et bord og en stol i forskjellige farger, en slik beslutning er ganske akseptabel.

Hvis rommet er innredet i lyse farger, må møblene velges riktig. Munter nyanser av oransje, rosa, gult og til og med rødt vil gjøre det. Men designere anbefaler ikke å velge for prangende og sure nyanser, dette vil distrahere babyen fra timene. Lyse farger (rød, oransje, gresskledd) bør fortynnes med mer beherskete – hvite, grå, beige.

Begrensningen vil være mørke farger: svart, lilla, mørk brun. Bruken av dem i et barns interiør bør minimeres. Hvis du vil velge et bord eller en stol i en mørk farge, kan lyse eller fargede ornamenter på den bli et kompromiss. Enkle geometriske mønstre vil passe godt: striper, prikker eller store sirkler, trekanter i forskjellige former.

Tremøbler ser bra ut mot grønne vegger. Et utmerket alternativ ville være en lys bjørk eller furu. Trerammer for bilder eller malerier vil støtte tonen i møbler.

Barnerom i hvitt er en dristig beslutning. Hvit farge beroliger, forbedrer følelsesmessig og fysisk velvære. Men i et slikt interiør er det ganske enkelt nødvendig med lyse aksenter. I dette tilfellet kan du velge et bord i rik oransje eller grønn, rosa nyanser er godt egnet for en jente..

Hvordan montere med egne hender

Å samle barnemøbler er en plagsom, vanskelig, men veldig hyggelig aktivitet. Hvis enkle tremodeller ikke gir mye trøbbel, må du tukle med en transformatormodell, justerbar eller et staffeli -skrivebord..

Først av alt, i den justerbare modellen er det verdt å korrelere størrelsen på møblene med høyden på barnet. For en høyde på ca 85 centimeter er en bordhøyde på 34 centimeter egnet, og en setehøyde er 18. Fra 1 meter, til henholdsvis 1,15-46 og 26, fra 1,15 til 1,30- 52 og 30 centimeter. Riktig valgt møbelhøyde vil bidra til å danne en god holdning til barnet og opprettholde godt syn..

I cabriolet -modeller med ryggstøtter kan du justere høyden på fotstøtten, høyden og tilt på ryggstøtten. Barnet selv vil fortelle deg riktig posisjon, eller du kan fokusere på hans høyde og hudfarge. Føtter skal berøre gulvet helt, og beina skal være bøyd i rette vinkler.

Det er verdt å grundig studere instruksjonene og tegningene som er festet til møbelsettet. I tillegg kommer settet vanligvis med en euro -nøkkel og de nødvendige smådelene, i form av hjørner, skruer og bolter.

Hvis du ikke kunne finne ut hvordan du monterer møblene selv, kan du alltid ringe spesialister. I store selskaper kan du få råd på telefon.

Hvordan velge

Bord med stoler kan kjøpes for barn fra 1 år, i denne alderen blir babyen mer flittig og oppmerksom, begynner å lære å gjøre noe med egne hender, uten hjelp fra voksne.

For babyer kan du velge en modell for fôring, der setet er festet til bordet, slik at babyen blir sikkert festet og ikke faller. Ofte har disse modellene spesielle sikkerhetsbelter..

Utvikling av modeller og modeller for fôring passer for barn fra to år. Men hvis barnehagearealet er lite, er det bedre å kombinere alle funksjonene i en modell. Det er også verdt å vurdere levetiden, uregulerte modeller varer ca 2 år, i en tidlig alder endrer barnet seg veldig, og møblene hans bør også endre seg.

For et barn på 2-3 år er en bordhøyde passende – 59 cm og en stol – 35 cm. Men ingen avbrøt individuelle egenskaper. Hvis barnet er høyt, bør du fokusere på hans hudfarge og glemme standardene..

For barnerommet til et barn på 5 år er det verdt å velge modeller utstyrt med skuffer eller sidehyller, dette lar deg beholde kontorrekvisita og andre viktige ting i nærheten. Høydeparametere: bordplate – 64 cm, sete – 38 cm.

Hva er prisen

Priskategorien avhenger hovedsakelig av materialet og produsenten av møblene. Dyre modeller er ofte laget av verdifulle tresorter: lønn, valnøtt, eik, kirsebær, etc. De er mer holdbare og holdbare, har en vakker farge og fibermønster. Eksklusive modeller kan suppleres med utskårne ben og metallinnlegg.

De enkleste modellene kan kjøpes for en pris på opptil 1000 rubler, i eksklusive modeller kan vi snakke om titalls og hundretusener. Det er bedre å velge uregulerte modeller som er rimelige, men dyre prøver av høy kvalitet kan tjene mer enn en generasjon og bli antikviteter.

Plastmodeller kan være billigere, men alt avhenger av funksjonaliteten. Et bord med mye tilbehør, skuffer, justerbar setehøyde og bordplate – en dyr fornøyelse.

Et enkelt firkantet plastbord kan kjøpes for 500 rubler, og en stol vil koste rundt 300. Men modeller med flott funksjonalitet laget av hardplast av høy kvalitet vil koste titusenvis.

Møbler laget på bestilling i en enkelt kopi er dyrere enn standardversjonen, men dimensjonene kan justeres nøyaktig til størrelsen på rommet og barnets ønsker.

Gjennomgang av de beste merkene

Sikkerhet og komfort er æren til det italienske møbelfirmaet Erbesi. De karakteristiske trekk ved selskapet inkluderer: miljøvennlige materialer, giftfri maling og lakk, ingen skarpe hjørner. Barnesenger, nattbord, bord og barnestoler i dette selskapet vil dekorere ethvert interiør. For det meste brukes lyse og beherskete farger: hvit, beige, rosa, brun. Priskategori gjennomsnitt og over gjennomsnittet.

Merken til innenlandsk produksjon – “Gandilyan”, begynte sin produksjon i 1993. Han ble populær nesten umiddelbart og ikke bare i Russland. Hovedproduksjonen ligger i Stavropol -territoriet, hvor det produseres bøk tre – hovedmaterialet for produksjon av barnemøbler av dette selskapet. Tilstrekkelig holdbarhet av produktene kombineres med en lav pris, noe som er veldig hyggelig. Merket står ikke stille, det er et konstant søk etter nye ideer for emballering av varer.

Et annet innenlandsk selskap – “Nika” – produserer modulmøbler til barnerom. Du kan velge et sett med møbler for hele rommet uten å måtte tenke på å kombinere bord, stoler, garderober og barneseng. Prisene er mer enn demokratiske, noe som forklares av billig materiale – laminert sponplater. Selskapet har et rikt produktsortiment, det er sett og individuelle møbler for enhver smak..

Interessante løsninger innen interiørdesign

For å diversifisere barnehagen kan du velge en bordmodell med en stol av en interessant form. For en gutt kan det være en sportsbil eller en kapteinhytte, og for en jente kan det være et toalettbord med en elegant stol på utskårne ben..

For et sett i stil med en kapteinhytte, er tre egnet som materiale. Bordet kan utstyres med en sekretær med små skuffer for småting, og stolen og armlenene kan dekkes med skinn. Alternativet er perfekt for rom i nautisk stil.

Et toalettbord vil se bra ut på et jenterom. Små skuffer eller hyller for kammer og dekorasjoner kan plasseres under bordet. I stedet for en stol kan du hente en ottoman eller en krakk med et mykt sete. En liten fashionista vil sikkert like et slikt sett..