Barnas tresving

Barnas tresving

Hva liker barna våre mest på gata? Selvfølgelig, sving på en sving. De reiser seg over bakken og svaier, og forestiller seg seg selv som fugler som svever på himmelen. Hvis du har ferie, og du bestemmer deg for å tilbringe den utenfor byen på dacha, oppstår det umiddelbart et lite problem, fordi du på en eller annen måte må okkupere barnet slik at det ikke går lei. Foreldre må enten kjøpe en tresving til en sommerbolig, eller designe dem på egen hånd.

Hvis pappa er trygg på evnene sine, hvorfor ikke lage en hengesving av tre med egne hender? Noen modeller av hengende husker av tre kan til og med henges i leiligheten. Du kan også involvere et barn i denne aktiviteten. For barn kan du finne noe å gjøre – dekorere eller male en huske av tre.

Fordelene med treprodukter

Hvis du vurderer alternativer for hvilket materiale du skal bygge en huske for barn av, anbefaler vi at du velger et tre. Selvfølgelig, hvis du helt eier en sveisemaskin og forstår egenskapene til metall, kan du lage en super pålitelig og holdbar struktur – en metallsving for barn.

Kanskje du vurderer muligheten til å lage en huske for barn av plast. Det bør bemerkes med en gang at plast ikke er miljøvennlig og pålitelig, så det er bedre å ikke bruke det som et materiale for barnesvingninger.

Barnas tresving har en rekke fordeler i forhold til andre materialer:

 1. Tre er et miljøvennlig materiale.
 2. Rimelig trepris.
 3. Du kan enkelt finne alt nødvendig materiale på markedet eller i en jernvarehandel.
 4. Barnas tresving kan lages med en enkel design, som selv en nybegynner kan håndtere.

Setevalg

Før du starter arbeidet med produksjon av barns tresving for sommerhytter, må du bestemme stedet hvor de skal ligge.

Vær oppmerksom på følgende punkter:

 1. Swingen for barn skal være på et slikt sted at du kan se barnet hvis du er i huset eller på gaten..
 2. Suspendert barnesving bør ikke være i nærheten av et gjerde eller en vegg, slik at barnet, som svinger sterkt på svingen, ikke treffer konstruksjonen.
 3. Det er tilrådelig at stedet hvor gyngen for barna skal ligge i skyggen. Da kan barnet ri på dem selv ved lunsjtid..
 4. Det er nødvendig at barnas huske av tre er borte fra trekk, tornede busker eller giftige planter..

Forberedende arbeid

Etter å ha valgt stedet der barnas tresving skal ligge, jevner du ut plattformen, rengjør den for overflødig rusk. Vi anbefaler at du tenker over utformingen av en huske for barn, med fokus på alder og høyde på barnet ditt. Husk at det viktigste er påliteligheten og sikkerheten til svingdesignet for barn..

7 bilder

Tegn en skisse som viser lengden på alle deler av tresvinget. Anslag hvilke festemidler du trenger (skruer, kroker, løkker, tau eller kjeder) og hvor mye. Skissen vil hjelpe deg med å beregne alt nødvendig materiale riktig og spare deg for å kjøpe unødvendige elementer. På samme tid vil du tydelig tenke over modellen for en huske for barn, for ikke å endre den utilstrekkelig stabile eller upålitelige strukturen til et barns tresving i prosessen.

Ramme fabrikasjon

Hvis du har store trær med sterke grener i landstedet ditt, kan du lage en hengende sving for barn ved å feste dem til en tregren. Dette er det enkleste alternativet, og konstruksjonen av en huske vil ikke ta deg mye tid. Svinget i seg selv må være veldig lett slik at tregrenen kan bære vekten av svingen og barnet.

Hvis du ikke hadde et passende tre på dachaen din, eller hvis du vil lage en mer pålitelig og holdbar treramme, kan du bruke ett av følgende alternativer.

Typer av rammer

Det finnes flere typer rammer for barns hengende husker, som kjennetegnes ved deres stabilitet, så vel som designens kompleksitet:

 1. Ramme som ligner en bokstav "NS" – dette er den enkleste versjonen av rammen for en tresving for barn. Mindre materiale vil også være nødvendig for konstruksjonen. Den eneste ulempen med dette designet er at det er avgjørende at støttene må betonges, ellers risikerer barnet ditt å falle sammen med svingen..
 2. Ramme som ligner en bokstav "L" – denne rammen er mer stabil enn det første alternativet, den trenger ikke betonges. På rammen i form av et brev "L" du kan ikke bare henge en huske, men også lage et hjørne for barn.
 3. Ramme som ligner en bokstav "NS" – denne rammen er en av variantene av den L-formede rammen. Den eneste forskjellen er at stengene ikke er festet til hverandre i krysset, men litt lavere, et sted i en avstand på 15 eller 20 cm fra toppen. På stedet der de vertikale støttene krysser, legges en jumper. Dette er en ganske enkel å produsere type ramme. Ikke glem å forsterke den i tillegg i form av et sidestopp..
 4. Ramme som ligner en bokstav "EN" – denne rammen regnes som den mest pålitelige og stabile siden den har en ekstra jumper som forsterker den. Bruk en bokstavramme "EN", hvis du planlegger å fikse på den, ikke bare en huske for barn, men også et tau, stige eller andre elementer for barnespill.

8 bilder

Modeller

Det er her fantasien flyr ubegrenset. Du kan bygge en huske for barn av skrapmaterialer. Det enkleste alternativet er å bruke et brett eller en solid pinne. Men du kan bygge flere originale svingmodeller. Koble barnet ditt til utformingen av swing, og så vil han gjerne ri på dem.

Her er noen enkle, men kreative ideer for å lage en barns tresving:

 • Swing laget av trepaller. En trepall som du kan ha igjen etter byggingen, kan være et flott alternativ for sitteplasser. Fest et tau eller en kjede til pallen og fest den til rammen. Du kan kombinere to trepaller for å lage en sving med rygg. Hvis du omsluter en slik sving med skumgummi og stoff, vil det på svingen være mulig ikke bare å sitte, men også å legge seg ned. En slik sving vil appellere ikke bare til barn, men også til voksne. Om kvelden kan du for eksempel legge deg ned på dem og ta en pause fra en aktiv dag..

 • En huske laget av et gammelt skateboard i tre eller et ødelagt snowboard. Hvis du har en gammel skøyte eller ødelagt snowboard som du alle skulle kaste, men på en eller annen måte ikke nådde hendene dine. Hans fineste time har kommet. En skøyte eller snowboard blir et originalt svingsete. Dette sportsutstyret er preget av økt styrke og letthet, så du kan ikke være redd for å sette barnet ditt på en slik sving. Det er viktig å feste et slikt sete godt til rammen og tauene. Hvis det er hjul på det gamle skateboardet, vil det ikke være noen problemer med festet. Bare sløyf tauene og sløyfe skateboardet gjennom dem: Hjulene vil være sikret med tau og forhindre at de glir..

 • En gammel stol eller lenestol kan brukes som sete. Bare ikke glem å sage av bena hans slik at de ikke forstyrrer barnets tur på svingen..

 • Gyngestoler kan brukes som et alternativ til swing. Dette er et flott alternativ som kan plasseres i en leilighet eller brukes til en sommerbolig. Slike svingninger for barn kjennetegnes ved økt manøvrerbarhet, det vil si at et barn kan sykle på det på gaten, i en leilighet, i et landsted. De passer selv for små barn. Men du bør umiddelbart rette oppmerksomheten mot det faktum at dette er en av de vanskeligste slagene for egenproduksjon. Hovedproblemet er å lage avrundede løpere. For en gyngestol for barn kan løpere kuttes av tykk kryssfiner. Skiss først konturene til løperne på kryssfiner, og skjær dem deretter forsiktig ut med et stikksag. Fil alle kantene med en fil og sandpapir for å forhindre at barnet ditt blir skadet mens du sykler. Svingesetet er også laget av kryssfiner og er festet til løperne på metallhjørner. Arbeid på denne svingmodellen med største forsiktighet, slik at den ikke blir skjev..

8 bilder

Dekorasjon

Hvis du planlegger å bruke en huske til en sommerhytte på gaten, må du ikke glemme å impregnere treet med spesielle midler for å beskytte det mot rask ødeleggelse når det samhandler med regn og vind..

Den siste fasen er å dekorere den ferdige swing. På den ene siden vil et interessant svingdesign bidra til å dekorere sommerhuset, og på den andre siden vil det redde treet fra miljøpåvirkninger.

Du kan male gyngen med lyse farger, involvere barnet ditt i denne aktiviteten. Du kan legge igjen utskrifter av små hender, tegne blader, blomster, sopp, et stort utvalg mønstre som du kan tenke på for deg eller babyen din. Du kan også bruke flere elementer som dekorasjon. Ikke hold fantasien tilbake, det vil hjelpe deg med å lage en virkelig kreativ og ekstraordinær swing.

Det viktigste er sikkerhet

Når du bygger forskjellige modeller av barns tresvinger for en sommerbolig eller for å rulle i en leilighet, ikke glem at det viktigste er påliteligheten og sikkerheten til svingen.

 • Bruk løvtre som eik, bjørk, gran og annet løvtre. Kontroller at det ikke er feil i treverket: sprekker, knuter eller hull. Tross alt bestemmer dette ikke bare en behagelig tur for barnet, men sikrer også babyens sikkerhet. Vær også oppmerksom på tauets eller kjedens styrke..
 • Alle tredelene av svingen må slipes godt slik at det ikke er skarpe kanter som kan skade barnet eller forårsake splinter på hendene.
 • Maling og andre materialer som du bearbeider tre må være trygge og giftfrie for ikke å skade babyen din..
 • Sørg for å ta hensyn til barnets alder, vekt og høyde. For et lite barn bør den hengende svingen ha lameller foran slik at babyen ikke faller..

Etter at svingen er klar, må du teste den selv. Hvis svingen tåler deg, så tåler den barnet ditt..

Hvis du klarte å lage en tresving for barn selv, ikke stopp der. Tross alt kan det fremdeles skapes så mange forskjellige svinger! Barnet ditt vil sette pris på din innsats og vil være stolt av deg..