Bakgrunn til tenåringsrom

Barnet vokser over tid og endringer, vaner, hobbyer og viktigst av alt, endres interesser. Hans viktigste habitat skal ikke forbli statisk, og hans viktigste habitat er et barnerom, hvor han tilbringer mye tid etter skoletid, i sirkler og turer.

Selvfølgelig skal du ikke tro at reparasjoner i barnehagen vil stå uberørt i mange år. Barn under deres vekst, ifølge psykologer, er mest utsatt for dynamiske endringer, både personlige og sosiale..

Derfor bør du ikke bli overrasket over at etter ikke så lang tid må de indre elementene endres radikalt slik at barnet ditt er mest komfortabelt i det..

Og i dette tilfellet, for ikke å regne feil med disse endringene, er det verdt å se nærmere på barnets interesser, kanskje til og med diskutere med ham hvordan han ser interiøret i barnehagen.

Mote trender i verden av barn tapet, selvfølgelig, kan være viktig for deg. Til tross for dette anbefaler vi at du lytter til interessene til barna dine..

Det viktigste er ikke å overdrive det med kritikk, fordi det viktigste i prosessen med å utdanne et barns personlighet er å sørge for at det ikke er redd for å uttrykke sin mening, selv om denne oppfatningen ikke samsvarer med ditt syn på designet av barnehjørnet hans.

Så, du er i ferd med å utføre reparasjoner i barnehagen. Spørsmålet oppstår før deg: hvilket tapet er best å velge for å skape maksimal komfort for barn?

Selvfølgelig er det tapetet som er nøkkelelementet som danner interiøret. Kanskje ingenting har større innvirkning på stemningen som skapes i rommet enn fargen, mønsteret og tonen på tapetet på veggene..

Vi inviterer deg til å spekulere i emnet: hvilken tapet er riktig for barnet ditt? La oss prøve å ikke glemme at han har unike egenskaper og hobbyer..

Typer bakgrunnsbilder og populære merker

Når du velger bakgrunnsbilder, må du huske at de kommer i helt forskjellige typer, laget av en rekke materialer. Du kan velge papir, kork, grønnsak tapet, glass tapet, fiberduk, tekstil, velour eller flytende.

7 bilder

Et interessant alternativ kan være valg av fotopapir..

De kan for eksempel skildre byer, biler, alle sportsbegivenheter (for gutter) og mer romantiske historier (for jenter).

For eksempel landskap.

Det vil også være mulig å lime det originale tapetet med bildet av graffiti.

Vanlig tapet er et godt alternativ. De vil ikke la øyet bli sliten, og også la barnet være et sted for selvuttrykk. Slike bakgrunnsbilder vil ikke tiltrekke seg mye oppmerksomhet..

Bakgrunn med et geometrisk bilde vil kunne formidle særegenheter i rommet på en mer original måte og se veldig uvanlig ut.

Bakgrunn i “striper” lar deg bruke kombinasjoner av flere farger, du kan velge favorittfarger, skape en kontrast.

Spesielt for deg har vi utarbeidet en liten oversikt over merker som produserer bakgrunnsbilder for barn og ungdom..

Du kan hente produkter fra selskaper som BN, ProSpero, AURA. Det er mange tilbud på markedet fra utenlandske merker, inkludert bakgrunnsbilder fra Casadeco (Frankrike), KEMEN (Spania), Sergio Rossellini (Italia), York (USA), Harlequin (England), etc..

Tyske bakgrunnsbilder fra “Kids Club” -samlingen fra “Rasch” -fabrikken fortsetter å glede forbrukerne med en vellykket tolkning av ulike temaer, perfekt for barn og tenåringer. Bakgrunnsbildene til denne samlingen er hovedsakelig laget av papir, aldersnivået på merkevarens publikum er omtrent fra 3 til 13 år..

Barn i denne alderen vil føle seg spesielt komfortable omgitt av forskjellige mønstre, ornamenter, bilder av magiske karakterer og dyr. Blant tapetene i denne serien er det blomsterpynt som ikke vil la datteren din være likegyldig..

For menn i vekst er det kantstein med intrikate bilder av leketøysutstyr..

Det er også tegninger som viser racerbiler, tunge lastebiler, biler, laget i originale stilløsninger..

Hyppige gjester på slike bakgrunnsbilder er helter i populære animerte filmer. Det som er bemerkelsesverdig – bakgrunnsbildene til merket “Kids Club” inneholder alle slags bakgrunnsbilder: du kan finne geometriske, monokromatiske, plottmønstre, blomsterornamenter, blomster og til og med graffiti..

Originale designløsninger

Med alle de forskjellige tilbudene på tapetmarkedet, må du forstå at det å bare velge bakgrunnsbilder av høy kvalitet ikke vil være nok. Det er viktig å bruke deres styrker på en original måte, for å skape et ekstraordinært rom. For å skape et interessant rom i rommet, foreslår vi at du bruker følgende interiørdesignprinsipper i barnehagen. Du kan plassere et havlandskap med en vakker fregatt på veggen og lime inn over rommet med tapet i en lys marineblå.

Samtidig vil stiliserte møbler utfylle plassen og tilføre den lyst..

Ingen vil forby deg å plassere et fototapet som viser en bygate og befeste følelsen av et uvanlig rom med en lampe stilisert som en gatelampe..

Eller for eksempel henge en livbøye på veggen i et rom med et sjølandskap. Et slikt tilbehør vil se minst originalt ut. Barnet ditt vil sannsynligvis sette pris på disse designglede..

7 bilder

Hvis sønnen din spiller hockey, vil et rom se veldig stilig ut, på veggene som i likhet med tilbehør vil bli plassert hockeykøller. Du kan bestille et teppe med emblemet til hans favoritt hockeylag, samt plassere plakater på veggene som viser kompromissløse isslag.

I et rom som opprinnelig var dekorert ved hjelp av flere typer tapeter, vil et sportshjørne se harmonisk ut – kanskje til og med en barnevegg og en horisontal bar. Det vil være viktig å dekorere idrettsområdet med en egen type tapet som har forskjellig farge..

I dette tilfellet vil en moderat lys farge bli passende, noe som vil forsterke og oppmuntre til fysisk aktivitet. Husk imidlertid å fortynne den med myke, beroligende toner, slik at når du ankommer et annet område av rommet, for eksempel beregnet på lekser på skolen, kan barnet konsentrere seg og stille inn for å studere..

På soverommet kan du bruke toner som hjelper deg med å forberede deg på sengen og bringe roen i atmosfæren i rommet. Generelt kan det være tusen alternativer for utførelse av en tenkt designidee..

Fargepalett og mønster

Ikke glem visse regler for valg av temaer, plott, farger og teksturer..

For eksempel, hvis barnet ditt er i et aktivt oppvekststadium, bør du ikke slette både voksne og barnelementer helt fra interiøret..

I dette tilfellet ville det være klokere å ty til deres symbiose. La det være en slags “gylden middelvei”. I dette tilfellet vil barnet være mest komfortabelt: han vil føle seg harmonisk i rommet. Med andre ord: “rolig”.

Selvfølgelig er det sannsynligvis ikke plass til “Baba Yaga”, “Snake Gorynych” eller utenlandske “Mickey Mouse” og “Donald Dakov” i undervekstrommet..

Imidlertid vil stiliserte båter laget i grågul farge, vegger laget som murstein eller med innslag av fotballgraffiti, hvis eieren av rommet er en gutt, se passende ut..

Jo eldre barnet er, jo lenger er det nødvendig å bevege seg bort fra barns temaer i utformingen av interiøret i rommet hans. Lyse farger erstattes av mykere, noen ganger pastellfarger. Ulike tematiske bilder kan dukke opp på veggene, som høres i harmoni med det indre av boarealet.

Psykologer anbefaler å ikke la seg rive med irriterende og veldig lyse nyanser når du velger farger. Denne oppfatningen forklares av den uformede og fortsatt sårbare barnets psyke. Lag en avslappende atmosfære. En trofast assistent i dette vil være en rimelig kombinasjon av spraglede og moderate toner..

Det anbefales heller ikke å bruke belegg med teksturerte og altfor varierte mønstre. De vil være irriterende. Tro meg.

Hvordan velge?

Hvis barnehagen er på nordsiden av huset, må du konsentrere flere lyse farger i interiøret. Dette vil hjelpe i tilfelle rommet der det er planlagt å skape komfort for barnet er lite, da bør du ikke forverre situasjonen ved å velge en mørk farge for å dekorere veggene. Han vil gjøre det allerede trange rommet visuelt enda nærmere. Denne situasjonen vil mest sannsynlig ikke glede innbyggeren i rommet..

Vi understreker at det vil være en god idé å dele rommet i separate soner. Bakgrunn blir et verktøy for å løse dette problemet. I soverommet, la veggene bli dekorert med beroligende farger, og på stedet der barnet bestemmer leksjonene, kan det dukke opp farger som setter ham opp for mentalt arbeid og hjelper til med å konsentrere seg.

Andre steder kan rommet gjøres prangende og festlig. Få fargen på veggene til å lyde i harmoni med fargen på møblene, eller kontrast, og understreke visse farger.

Det er ingen tvil om at barnet vil godta ideen om å lage et kombinert interiør med et smell. Den kan kombinere forskjellige materialer og se gjennom ikke-standardiserte ideer, kreative løsninger.

Forbered en spesiell plass på veggene for å plassere forskjellige plakater av dine favorittfotballklubber, idrettslag, tegneseriehelter eller rockeartister.

Mest sannsynlig vil denne veggen for et barn bli et av de mest elskede fragmentene i et rominteriør. Deretter skal vi prøve å finne ut mer detaljert hvilken design som vil være mest passende for barnerommene til ungdom av forskjellige kjønn..

For gutter

Barnets kjønn spiller en viktig rolle. Dette bør også gjenspeiles i valget av interiørdesign av boarealet. For jenter vil en mykere, med et snev av romantikk passe; for unge mennesker, mer brutale elementer, vil mer vektige farger være passende. For eksempel vil små “handlinger” – plottkomposisjoner på veggene virke nyttige for dem.

Valg basert på kjønn

Hvis du vil velge et godt design for din elskede datter, så begynn med det grunnleggende elementet – valg av farge. Tenk deg selv hvilken idé du vil bringe til liv. Hvis du, takket være stereotyper, fortsatt tror at det ikke er noen bedre farge på prinsessen din enn rosa, tar du litt feil. Utvikle disse formodningene.

Denne fargen, med sin overflod, kan være veldig irriterende. Selv om det er lys rosa, brukt i moderate mengder, kan det i kombinasjon med andre feminine farger skape en unik atmosfære, som er best egnet for et koselig rom for en ung dame..

Det ville være passende å fortynne de beherskete tonene med lyse interiørelementer, for eksempel puter, stoler, dekorelementer. Dette vil tilføre energi til interiøret. Tross alt er barnehagens territorium også ment for underholdning, hvor du kan bruke tid på moro og nyttig..

For gutter

Gutter er fremdeles rampete. De sitter ofte ikke stille. Det er vanskelig å beholde dem. Så hvorfor ikke gå for triks og bruke beroligende farger når du lager et rom for en fremtidig mann? For i det minste å overdrive guttens aktivitet, vil kontrasten mellom lys og mørke være ideell. Grønt og blått passer perfekt inn i en palett med beroligende farger..

La barnets hobbyer gjenspeiles i interiøret. For en ung fotballspiller kan du velge bakgrunnsbilde med bildet av fotballer og idolspillere. Plakater med favorittlaget ditt kan ta stolthet på veggene.

Hvis din viktigste hobby er musikk, vil det være passende å velge et tapet med bildet av gitarer, trommer, notater eller andre tematiske symboler.

For å oppsummere, når du designer et rom for en gutt, er den mest nyttige teknikken bruk av kontraster. Det oppmuntres til å bruke flere typer tapeter på en gang..

Ett rom for barn av forskjellige kjønn

Noen ganger hender det at boligspørsmålet ikke tillater barn av forskjellige kjønn å bli innkvartert i separate rom. Da kommer noen slags designtriks til unnsetning, egnet for å løse problemet. Hovedoppgaven deres er å skape et koselig rom for barn av forskjellige kjønn, der både en jente og en gutt vil føle seg like komfortable..

Hvis barna er av forskjellige kjønn, men omtrent like gamle, er det ikke nødvendig å dele mellomrom ved å bruke farger. Det kan til og med bli en årsak til konflikt..

Prøv å dekorere rommet i samme stil.

La hver av dem, med hjelp av favoritttilbehøret, dekorere hjørnet sitt slik de vil..

Hvis et voksen barn bor i samme rom med en baby, bør tapetet være i et slikt rom av to typer, mettet i varierende grad.

I hjørnet av et lite barn, lim baby tapet.

I fellesrommet til en gutt og en jente, del rommet visuelt. Bruk gjerder eller gardiner for å dele rommet fysisk også. La veggene være helt forskjellige, og partisjonene vil bidra til å skjule den skarpe overgangen mellom dem..

Vi håper at artikkelen vår vil være nyttig for deg og vil foreslå ferske og ikke-standardiserte løsninger..

Men viktigst av alt, ikke glem at et barn i ungdomsårene praktisk talt har dannet sine synspunkter og interesser. La ham skape sin egen verden, sitt boareal, der han vil være så komfortabel som mulig.

Dette betyr at han mer effektivt vil komme seg etter skolen, hvile, slappe av og kanskje oftere vil glede deg med gode karakterer og nye seire innen sport eller kreativitet..

Lykke til til deg og barnet ditt!