Bakgrunn til rommet til en tenåringsjente

Ungdomstiden er en ganske vanskelig fase i livet til et barns utviklingskarakter. Å forsvare dine rettigheter og ønsker resulterer til slutt i opprør. I løpet av denne perioden endres smak og preferanser dramatisk og motsier ofte foreldrenes ønsker, derfor er det ekstremt vanskelig å velge interiør og tapet for tenåringsrom, men gjennomførbart.

Et rom for en tenåringsjente er en hel verden av drømmer, ønsker og en av måtene for selvuttrykk. Å velge riktig dekorasjon for et voksende jenters rom er en alvorlig sak. All videre interiørdesign vil avhenge av dette. Når du velger tapet til rommet til din datter eller barnebarn, er det viktig å ta hensyn til smakstilsetningene hennes slik at interiøret som ble opprettet senere vil glede henne.

For tiden tilbyr butikkene et stort utvalg av bakgrunnsbilder til et barnerom eller en tenårings soverom. Det viktigste er å ta hensyn til jentens preferanser, og foreldre bør overta alle de tekniske aspektene ved materialets kvalitet og andre egenskaper..

Tenk på hovedposisjonene du må veilede deg når du skal velge tapet.

 • Miljøkomponent. De valgte produktene må være allergivennlige, pustende og ikke støvete. Barnesikkerhet bør komme først.
 • Tapetpynt skal være i samsvar med valgt design og fremtidens stil i rommet.
 • Hvis foreldre planlegger å utføre reparasjoner på egen hånd, er det viktig å ta hensyn til dette aspektet når du velger tapet. Vanskeligheter oppstår ofte ved sammenføyning av mønsteret, størrelsen på lerretet eller med liming av visse typer tapeter..

Anbefalingene ovenfor bør tas i betraktning når du går til butikken. Dette vil tillate deg å unngå ubehagelige øyeblikk i reparasjonsprosessen i fremtiden. Det er viktig å vite at tapet kan variere i overflatestruktur, fuktmotstand, styrke osv. En av typer tapeter, nemlig vinyl til et barnerom og et tenårings soverom, bør ikke vurderes. Når du reiser til en spesialbutikk, må du imidlertid kjenne noen andre aspekter, som vi vil vurdere nedenfor..

Bakgrunnsalternativer:

 • Papir. En av de mest økologiske tapettyper. For fremstilling brukes cellulosefibre. Dette er den aller første typen tapeter, og mange designere kaller det tradisjonelt. I dag er slike bakgrunnsbilder laget i henhold til høyteknologiske parametere, på grunn av hvilke de er mer slitesterke enn sine sovjetiske forgjenger. Ganske rimelig pris, utmerket kvalitet og et stort utvalg av farger og ornamenter gjør at dette tapetet kan forbli på de første stedene i vurderingen. De vil være et godt alternativ når du skal dekorere et tenåringsrom..

Disse bakgrunnsbilder har flere nyanser som du trenger å vite før du kjøper dem. Veggene i rommet må være i perfekt stand, dvs. veldig godt justert. Ellers vil tapetet fremheve all ujevnhet i veggen, og det generelle utseendet blir uryddig. Av manglene kan man også merke seg deres mulige deformasjon fra mekaniske skader. Med slike tapeter må du være ekstremt forsiktig. En annen ulempe er deres følsomhet for ultrafiolette stråler. Med langvarig eksponering for sollys forsvinner papirbakgrunner raskt og sterkt.

Papir tapet i ett lag er ekstremt vanskelig å lime og kan krype ned på grunn av rask impregnering med lim. Det andre alternativet er et to-lags papirtapet. Slike bakgrunnsbilder er mer holdbare og mye lettere å lime..

Tapeter av papir vil være en flott løsning i et rom for unge kunstnere. Tross alt kan du lage hele mesterverk på dem. En annen positiv ting med tapeter av papir er at de er egnet for alle typer interiør. En ubestridelig fordel er den rimelige prisen, som bare motiverer til endringer i huset..

 • Ikke-vevd. Faktisk er dette det samme cellulosetapetet, men gjennomgikk en annen behandling. I denne forbindelse kan slike tapeter også klassifiseres som et miljøvennlig materiale. Disse bakgrunnsbilder har utmerket holdbarhet. Overflaten er veldig varm og myk, og på grunn av tapets elastisitet strekker de seg godt. Hvis noen feil oppdages eller manifesteres, vil de ikke være synlige på tapetet. Selv nybegynnere vil like å jobbe med slike lerret. Dette tapetet fester perfekt til veggene. Ikke-vevd tapet kan ha et glatt eller preget topplag, akkurat som papirbakgrunn, de kan være enkeltlag eller dobbeltlag.

Denne typen tapeter har et ganske stort antall fordeler. De puster, noe som igjen vil forhindre vekst av sopp på gipset. Som papir er de laget av miljøvennlige materialer og er perfekte for et tenåringsrom. Ikke-vevet tapetmateriale tillater regelmessig våtrengjøring. Som regel presenteres de i forskjellige dekorative alternativer, for eksempel fototapet eller tapet med dressing for maling. På grunn av de konvekse detaljene på noen typer tapeter, skjuler de ujevnhetene i veggene godt..

Et annet viktig poeng er at du må lime slike tapeter ende-til-ende. På grunn av kvaliteten på tapetet, vil det ikke være vanskelig. Også hvis jenta etter en tid blir lei av fargen på veggene i rommet hennes, kan de males i en annen.

 • Glassfiber. Slike bakgrunnsbilder er laget av raffinerte mineralkomponenter ved smelting, deretter lerret med en bestemt type mønster. Avslutningsvis er slike tapeter impregnert med spesiell stivelse, noe som gir dem større tetthet og stivhet. Som regel produserer produsenter slike bakgrunnsbilder i hvitt og er beregnet for maling. Materialene som brukes ved fremstilling av slike tapeter er giftfrie, så de er ganske egnet for å dekorere soverommet til et barn eller tenåring. Nylig har designere brukt slike tapeter til å dekorere veggen i et rom, og deretter male det i en eller flere farger..

En betydelig fordel med dette materialet er dets motstand mot mekaniske skader. Materialets spesifisitet påvirker også det faktum at slike tapeter forhindrer utseendet av sopp og mugg under dem. På grunn av materialet fester støv praktisk talt ikke slike tapeter. Når du limer slike bakgrunnsbilder, vil selv nybegynnere ikke ha noen spesielle vanskeligheter, det viktigste er at lim av høy kvalitet er tilgjengelig. Produsenter garanterer at disse bakgrunnsbilder kan vare opptil tretti år. Lerretene vil også tåle gjentatt ommaling hvis tenåringen ikke liker det ferdige resultatet av rommet hennes..

En betydelig ulempe med glassfiber tapet er prisen. Men hvis vi tar hensyn til levetiden til et slikt tapet og muligheten for gjentatt maling, så er prisen ganske sammenlignbar med kvaliteten.

 • Kork. En annen type tapet for tenåringsrom vil være kork tapet. Slike bakgrunnsbilder kan ha forskjellige strukturelle strukturer. Som regel er de tilgjengelige i naturlige farger ispedd forskjellige farger. Denne typen tapeter er også egnet for å dekorere et tenåringsrom. En klar fordel med slike bakgrunnsbilder er deres miljøvennlige finish..

Slike bakgrunnsbilder har god lyd- og varmeisolasjon, noe som vil appellere til fans av høy musikk. Korkstoffer blekner ikke og beholder sin opprinnelige farge i lang tid. I tillegg absorberer de ikke lukt og er antibakterielle, noe som forhindrer vekst av mugg og mugg. Ganske spesifikt tapet, som likevel lar deg skape en spesiell atmosfære av komfort i rommet.

 • Bambus. Slike tapeter er laget av plantestammer og behandlet på en spesiell måte. De kan være enkeltlags matttype eller dobbeltlag. En variant av underlaget kan være stoff eller papir. Slike bakgrunnsbilder kan enten være naturlige farger eller malt i andre naturfarger. I øst tror de at bambusvegger har en gunstig effekt på menneskelig psyke..

Slike bakgrunnsbilder er veldig motstandsdyktige mot forskjellige mekaniske skader og falmer ikke i det hele tatt fra sollys. De er kjent for sin holdbarhet og sitt vakre utseende. Bambus beholder perfekt varmen i rommet og akkumulerer den, og når temperaturen synker, gir den den tilbake. Slike tapeter kan tørkes våte eller tørre og bruke en støvsuger ved rengjøring..

 • Fototapet. Veggmalerier vil være en god idé når du skal dekorere soverommet til en tenåringspike. Utvalget av typer slike fotopapir er ganske bredt representert i spesialforretninger..

Vi undersøkte hovedtypene tapeter, deres fordeler og ulemper. Valget er opp til eieren av rommet og hennes foreldre..

7 bilder

Design ideer

Nylig har foreldre ofte et spørsmål om hvordan et rom for en 12 eller 16 år gammel jente skal innredes. Overgangsalderen er en vanskelig periode i et barns og foreldrenes liv. Det viktigste når du endrer interiøret, er å finne et kompromiss med datteren din. Rommet må romme alt som kan være nødvendig for en 13 eller 15 år gammel jente.

Barnet tar detaljene rundt seg for gitt. Barnet har mange lyse leker, og det ville være ganske rimelig å velge rolige farger for å dekorere rommet. For et tenåringsrom er sand eller elfenben alltid et vinn-vinn-alternativ. Hyggelige og allsidige farger som smelter sammen med mange andre.

Det er viktig å forstå at et jenterom er et sted å sove og hvile, studere og et sted å møte venner. Kompetente designere foreslår å dekorere hver sone i rommet separat. Kule toner er mer passende i studieområdet og søvnområdet. Når du lager en designidee, må du ta hensyn til de grunnleggende parametrene i rommet. Valget av tapet påvirkes av opptakene i rommet, takets høyde og den rådende lyskilden..

Selvfølgelig bør et rom der kunstig lys hele tiden er på, ikke limes inn med mørkt tapet. Et rom med lavt tak, visuelt stripet tapet. Hvis det tvert imot er svært høye tak, bør du ta hensyn til tapetet i et horisontalt mønster. Psykologer anbefaler ikke å bruke lyse farger på alle vegger i rommet, det er nok å understreke en.

En utmerket og enkel løsning i det indre av et tenåringsrom vil være fotopapir. Etter emne er de delt inn i flere områder..

 • Tegneseriefigurer. Det kan være forskjellige prinsesser, Askepott, Lille havfrue, Puh eller Mikke Mus..
 • Natur. Magisk skog og eventyrslott, tropisk øy eller sjø. Slike bilder vil bidra til å utvikle barnets fantasi. Selvfølgelig er disse bakgrunnsbilder ikke egnet for en 14 år gammel jente..
 • Futuristisk. Fremmede reisetemaer kan passe en 15 år gammel jente. Men ikke glem hennes ønsker og preferanser..

Små soverom kan gjøres multifunksjonelle og veldig feminine.

8 bilder

Motedesign

Det er et stort antall retninger og stiler som er populære blant tenåringer. Ikke et eneste fasjonabelt romdesign vil være det uten en kompetent fargeinnredning..

Et rom for en tenåringsjente i beige toner vil se lysere og større ut enn om det var dekorert i andre farger. Denne teknikken er også relevant hvis vinduene vender mot nordsiden..

Det er ikke vanlig for en jente å dekorere et rom i lyse blått. Det er stereotyper i hodet mitt på at dette er en guttaktig farge. Imidlertid vil den rette kombinasjonen av toner og innredning bidra til å skape et stilig rom. Rosa og lysegrønt regnes som en fasjonabel og vellykket kombinasjon i interiøret. Denne serien ser veldig frisk ut og passer for et ganske bredt spekter av aldre..

Kombinasjonen av hvitt og svart i målte proporsjoner vil skape et elegant og balansert romdesign. I et slikt interiør kan du bruke tapet med inskripsjoner, som vil tilføre sin egen stil til rommet som helhet..

7 bilder

Hvilken å velge

Som vi vurderte tidligere, er tapeter papir, fiberduk, tekstil, kork og naturlig. Bakgrunn i rommet til en tenåringsjente, kan du velge følgende:

 • Romantisk. Rosa, beige, mynte eller med blomster. Men så skal hele innredningen i rommet støtte den generelle retningen av stilen..
 • Minimalistisk. Vi snakker om et vanlig tapet eller med en liten aksent.
 • Høyteknologisk. Ofte er tapetet i kalde eller nøytrale farger, en av veggene er dekorert som et mursteininnlegg eller graffiti.

7 bilder

Nylig har tapet i et rom med 3D -effekt blitt populært. Slike bakgrunnsbilder kan være i helt forskjellige mønstre, og de gjør rommet dypere og mer interessant. Mange jenter elsker blomster og andre blomsterelementer. Delikate og behagelige farger er veldig egnet for sårbare og følsomme unge damer. For melankolske jenter er gule bakgrunnsbilder et utmerket valg..

Hvordan bry seg

Selvfølgelig er hver mor bekymret for renslighet og orden i huset. Hver type tapet har sine egne egenskaper.

7 bilder

Papirbakgrunner er noen av de beste innen rengjøring. Det er ekstremt vanskelig å eliminere flekker og defekter på dem. Som regel anbefaler eksperter å rengjøre slike tapeter fra støv med en myk kost eller fjærstøv. Hvis det er små flekker, er det best å prøve å fjerne dem med et viskelær. Men det er viktig å ta hensyn til at du ikke kan gni tapetet sterkt med viskelæret. Så de kan lett rives.

Ikke-vevet tapet er mer holdbart når det gjelder rengjøring. Det er lov å utføre våtrengjøring med milde rengjøringsmidler. Disse bakgrunnsbilder vil overleve fete fingeravtrykk og overfladisk påførte barnetegninger..

Stoffbakgrunner krever mer oppmerksomhet for seg selv enn papir. De kan ikke tørkes med en fuktig klut. Dette kan føre til sagging eller peeling av slike tapeter. Det er lov å bruke en støvsuger slått på ved lave innstillinger eller en fuktig klut. I stofftapeter er velour en av de mest lunefulle. Disse bakgrunnsbilder er gode til å tiltrekke seg støv, så du må støvsuge dem ofte..

Bambus bakgrunnsbilder er laget med en spesiell støvavvisende impregnering. Derfor er det maksimale du trenger en liten fuktig klut..

Bakgrunn for maling, tatt i betraktning tilstedeværelsen av god maling, tåler lett rengjøring ved hjelp av universelle midler. Hvis topplaget var laget av vannbasert maling, kan et slikt tapet tørkes med en fuktig klut.

Stilig utseende

Hvis foreldre tenker på smaken og utdannelsen av skjønnhet i datteren sin, må du begynne med stilen på rommet hennes. I dag tilbyr designere forskjellige alternativer for å dekorere et tenårings barnerom..

 • New York stil. Jenter etter tolv år trekkes til en uformell stil. Dette gjelder først og fremst hennes viktigste tilfluktssted og hemmeligholderen – soverommet. Det er en ganske enkel gulv- og veggfinish. Som regel er gulvet laminert eller treplater, og veggene er kalket eller malt i lyse farger. Møbler i rommet ligner antikke, og det er også et stort antall forskjellige originale dekorelementer.

 • Paris. Stilen taler for seg selv og innebærer en romantisk og sofistikert ung dame. Veggene har vanligvis hvit eller blek beige maling. Et stort antall små eller en sentral plakat. Utskårne eller smidde møbler, samt tilstedeværelsen av et stort antall forskjellige søte dimser.

 • Moderne. Denne stilen innebærer enkelhet og komfort. Hvis en tenåringsjente synes det er vanskelig å velge en stil på rommet hennes, er det ganske mulig å velge denne. Nøkkelposisjonene i denne stilen er enkle og klare linjer, dvs. møbler uten unødvendige dekorasjoner. Funksjonalitet er til stede i alt, og moderne teknologi og materialer brukes i dekorasjonen. Denne stilen gir mulighet for lyse farger, men med måte. Møblene i et slikt rom er funksjonelle og enkle i design..

 • Klassisk. Klassikere er klassikere, de er passende når som helst. Ikke alle trenger protest og opprør. Hovedkriteriene for den klassiske stilen vil være tilstedeværelsen av et trebord på gulvet i naturlige farger av valnøtt, wenge eller eik. På gulvet vil laminat eller linoleum se best ut for å matche fargen på hovedmøblene i rommet. På veggene er det lyse og monokratiske tapeter, en liten tegning er tillatt.

 • Høyteknologisk. Den kule og funksjonelle stilen kan appellere til en jente på femten til seksten år. Uansett kan den tilpasses litt til et tenåringsrom..

 • Minimalisme. Når du dekorerer et rom, er lyse farger tillatt, det er gardiner på vinduene. Alt er designet i nøytrale farger og uten unødvendig tilbehør og detaljer.

 • Stein. Hvis en jente brenner for denne retningen innen musikk, kan lidenskapen gjenspeiles i det indre av rommet. Vegger er vanligvis malt grå eller beige for graffiti eller plakater av favorittstjernene dine..

7 bilder

Uansett hva foreldrene foretrekker, bo i dette rommet – den fremtidige jenta. Hun må dyrke smak og føle seg komfortabel..

10 bilder