Bakgrunn i barnehagen med stjerner

Glødende tapet for vegger er en kategori etterbehandlingsmaterialer, interessen som ikke har avtatt på flere tiår. Oftest limes slike bakgrunnsbilder til barnerommet. Men mange barn, som vokser opp, ønsker senere å returnere den unike magiske atmosfæren og velge lignende bakgrunnsbilder allerede på soverommet for voksne.

Hva er hemmeligheten bak populariteten til disse materialene? Det handler om deres spesielle egenskaper. På dagtid i sollys skiller de seg ikke fra alle andre bakgrunnsbilder med et vanlig mønster. Men om natten begynner de å lyse av et mykt dempet lys, og skaper en atmosfære av mystikk i rommet. Slike tapeter kan limes ikke bare på veggene, men også på taket..

Glødeffekten oppnås gjennom spesielle fargestoffer (pigmenter). Avhengig av hvilken produsent og hvilken teknologi han bruker, er bakgrunnsbilder med lysende elementer delt inn i to kategorier:

  1. Selvlysende tapet med glød i mørket. Denne typen finish er behandlet med spesielle forbindelser som absorberer solenergi for hele dagen, og med begynnelsen av mørket gir den mottatte energien i form av en svak glød..
  2. 3D fluorescerende glødende bakgrunnsbilde. Produksjonsteknologien deres er som følger, mønsteret på tapetet begynner å vises i lys av ultrafiolette stråler. For å oppnå glødeffekten er det lurt å kjøpe lamper med spesielle lamper som lyser med slike stråler. Antall slike lamper beregnes ut fra rommet: 1 lyspære per 3 kvadratmeter M. område. Hvis armaturene er utstyrt med reflektorer, kan antallet være mindre. Å velge et fluorescerende tapet er best for et rom på den skyggefulle siden. Solstrålene er skadelige for slike bakgrunnsbilder..

Utformingen av tapet med et lysende mønster kan være veldig variert. Hvis du leter etter klær til veggene på soverommet, bør du kanskje ta hensyn til tapetet som viser et havbilde, et bilde av en nattmetropol vil se bra ut i stua, og for et barnerom er det verdt å velge noe roligere.

Et universelt alternativ for barn av begge kjønn er tapet til barnehagen med glødende stjerner. De kan kombineres med andre bakgrunnsbilder for å lage et bestemt tema. Så for eksempel kan et gutterom limes inn med tapet med stjerner på den ene siden, og et tapet med et bilde av en rakett eller romvesener fra en tegneserie på den andre. For et jentes soverom i et par stjernetapeter kan du hente plakater eller klistremerker med magiske feer.

Valgtips

  1. Glødende tapet ser best ut på avstand og i store rom. Hvis du har et lite område av rommet, kan det lønne seg å lime over med et slikt tapet, ikke hele rommet, men en vegg eller et fragment av veggen..
  2. Velg bakgrunnsbilder med tegneseriefigurer med omhu. Disse bakgrunnsbilder er veldig populære blant små barn. Men når de begynner å vokse, blir disse bakgrunnsbilder lei. Alternativt kan du begrense deg til klistremerker som lyser i mørket, som om ønskelig kan fjernes og erstattes med et plott som er mer egnet for alder..
  3. Det er nødvendig å ta vare på det lysende laget ekstremt delikat. Selv om det er et ikon på tapetet som kan vaskes, må du ikke gni det med såpevann og andre husholdningskjemikalier..
  4. Det er verdt å kjøpe tapet med glødende stjerner og andre fragmenter bare hvis de har et sertifikat om samsvar. Det vil være en garanti for at det nye tapetet vil være en kilde til glede og ikke vil skade helsen din. Hvis selgeren ikke kan gi et sertifikat, før du kjøper, må du sjekke navnet på produsentens selskap og gå til nettstedet deres – et anerkjent selskap må ha et sikkert. Sammenlign tapetmerket der med den som er angitt på etiketten. Hvis alle dataene er de samme, kan du trygt kjøpe.
  5. Noen butikker tilbyr tapet med en “stjernehimmel” -effekt for taket. Som regel er de laget i en mørkere versjon enn veggene – i blått eller svart. Disse tapetene ser bra ut i et rom med stor takhøyde. Maksimal effekt av slike tapeter oppnås hvis det er skjult belysning rundt hele omkretsen av rommet..

Når du velger en veggdekorasjon med et stjernetema, må du ta hensyn til den generelle bakgrunnen og fargen på mønsteret, samt hvor ofte det gjentas og hvilken størrelse på stjernen..

  • Et lyst og stort ornament vil tiltrekke seg oppmerksomheten til yngre barn.
  • For de som allerede har begynt på barneskolen, kan det være verdt å velge små stjerner på gul eller lyseblå bakgrunn. Øynene blir ikke lei av et slikt mønster, spesielt siden det allerede er vanskelig for førsteklassinger og de ikke trenger ytterligere kilder til irritasjon.
  • Og en tenåringsjente vil sikkert sette pris på tapetet som viser Melkeveien – å se på det, det er så godt å drømme om noe romantisk.

7 bilder

FAQ

Mange stiller spørsmålet – er malingen som lyser skadelig for barns helse?? Produsenter forsikrer at det i så små mengder ikke er mer skadelig enn lim eller maling eller andre tapeter. Kilden til selve gløden er viktig her – pigmentet. Navnet på malingen inneholder ofte ordet “fosforescerende”. Dette betyr imidlertid ikke i det hele tatt at den inneholder fosfor. Det kan være et fosfor som er testet i Russland og er anerkjent som helt trygt..

Noen mennesker er bekymret for om lyset som kommer fra stjernene vil forstyrre nattens hvile? Hvis barnet ditt foretrekker å sove i fullstendig mørke, vil du kanskje ikke velge dette tapetet. Tapetmønsteret kan sammenlignes med den myke gløden til et nattlys som de fleste foretrekker..

Hvis du fortsatt er redd for de skadelige effektene av maling på barnets kropp, vær oppmerksom på nyheten: LED -tapet. Basisene deres kan være veldig forskjellige fra papir av lydabsorberende stoff til fleksible skjermer. Driftsprinsippet er likt: dioder er innebygd i basen, noe som skaper en flimrende glød. I versjonen med display kontrolleres dioder ved hjelp av reostatbrytere.