Vinduskarmen på balkongen

Når vi velger en leilighet for oss selv, tar vi vanligvis hensyn til om den har balkong eller loggia. Hvis leiligheten har en lukket balkong med et vindu, avhenger brukervennligheten i stor grad av tilstedeværelsen av en vinduskarme, som om nødvendig kan installeres eller byttes ut med egne hender..

Hvordan brukes balkongen?

På det nåværende tidspunkt har balkonger og loggier sluttet å være ekstra plass for lagring av unødvendige ting, og oftere og oftere foretrekker husmødre å gjøre dette stedet til et koselig og behagelig hjørne for avslapning og kontemplasjon av omgivelsene..

På balkongen kombinert med kjøkkenet er det logisk å utstyre en liten hage for å dyrke favorittgrønnene dine. På balkongen festet til soverommet er det godt å arrangere et hyggelig romantisk hjørne med blomstrende planter. I tilfelle når leiligheten er liten, og rommet er multifunksjonelt, må mulighetene for boligkvarteret vårt ganske enkelt utvides ved å arrangere et ekstra arbeid eller til og med soveplass på balkongen..

I tillegg kan plassen til et rom eller kjøkken økes ved å feste en balkong eller loggia kombinert med den. I dette tilfellet, i stedet for en vinduskarme, i stedet for en vinduskarme, i stedet for en vinduskarme, er det best å installere en benkeplate, som kan brukes til å lagre bøker, fat og forskjellige husholdningsartikler..

Hvorfor trenger du?

Vinduskarmen på balkongen installeres vanligvis samtidig med glassprosessen. Det er en integrert del av vindussystemet og er montert nederst på karmen. Først og fremst er vinduskarmen designet for å beskytte rommet mot kulde og forhindre varmelekkasje fra balkongen og kald uteluft som kommer inn i rommet..

I tilfelle det ikke er noen vinduskarme på balkongen i det hele tatt eller vi ikke er fornøyd med størrelsen eller formen, kan du fikse alt selv..

Størrelsen

Hovedkriteriene når du velger størrelsen på vinduskarmen og dens geometriske form er størrelsen på balkongen og det funksjonelle formålet..

Når balkongen er stor nok, kan du installere en bred vinduskarme og plassere blomsterpotter, krukker med blomster, esker med grønn løk, dill og andre urter på den. Hvis dimensjonene tillater det, er det fullt mulig å montere et skrivebord eller en sofa for avslapning under vinduet. Under en så bred vinduskarme vil hyller eller oppbevaringsskap passe godt..

I tilfelle balkongen ikke er fornøyd med størrelsen, kan du installere en ekstern struktur som vil være plassert utenfor vinduet og øke arealet på balkongen. Den bør installeres før du installerer vinduskarmer, og det er viktig å sørge for ebbe for å fjerne nedbør. Den indre delen kan være smal, bare til dybden av vindusåpningen, men ha en sammenleggbar overflate som vil bli brukt som et ekstra arbeidsbord.

Valg av materiale

Vanligvis er det ingen oppvarming på balkongen, så temperaturfall er uunngåelig om vinteren. Dette betyr at materialet må velges med tanke på slike sprang. Oftest foretrekker de for fremstilling av en vinduskarme å bruke det samme materialet som ble brukt i glassprosessen, selv om dette ikke er nødvendig. Når du velger, ser vi på ytelsen, kostnaden og vekten, siden balkongstrukturen er lett og ikke skal være vesentlig tyngre.

Vi må ikke glemme at en vinduskarme er et dekorativt element i ethvert interiør, inkludert en balkong, og derfor er det nødvendig å velge et materiale som er egnet i farge og tekstur til elementene og glassene i rommet. Utvalget av byggematerialer er stort, men spesielt for bruk på balkonger er tre eller plast best egnet.

7 bilder

Hva skal vi velge?

Vinduskarmen i tre er tidstestet og er godt egnet for boligkvarter. Den er laget både med trerammer og ved installasjon av doble vinduer i plast. For at det skal vare lenger, er det nødvendig å beskytte treverket mot fuktighet og forfall ved å behandle det med vannavvisende og antiseptiske midler..

Vinduskarmen i plast er holdbar, fuktbestandig, immun mot effekter av mikroorganismer. Det er lett å ta vare på ham. Dette er det mest økonomiske alternativet. Det er et stort utvalg av farger og mønstre som kan tilpasses enhver smak.

Vinduskarmen i kunststein ser solid og elegant ut. Det etterlater ikke flekker og riper, patogene mikrober, sopp og mugg lever ikke. Det vil vare lenge. En rekke teksturer og farger vil tilfredsstille ethvert behov. Imidlertid må det huskes at en slik bordplate er mye tyngre enn en plast eller en tre, og ikke alltid er egnet for et balkongvindu..

Montering

Å installere en vinduskarme er en enkel prosess, og hvis du har litt kunnskap, kan du gjøre det selv. Det viktigste er å gjøre jobben effektivt og pålitelig. Hvis vinduskarmen ikke har en sterk støtte, kan den under belastning falle av og skade gjenstandene som er plassert på den. Med tanke på at balkongen oftest ikke er oppvarmet, gjøres arbeidet i dette rommet best i den varme årstiden..

Først og fremst er det nødvendig å forberede selve benken fra det valgte materialet og justere det til vindusstørrelsen. Vi sjekker tilstanden til overflaten som vinduskarmen skal monteres på. Den må være ren og tørr. Vi undersøker vinduets struktur. Hvis det blir hulrom under vinduskarmen, må de fylles med polyuretanskum for å utelukke strømmen av kald luft.

Avhengig av bredden på vinduskarmen og dybden på vindusåpningen, utføres festingen ved hjelp av monteringsskum eller braketter.

7 bilder

Montering med polyuretanskum

Hvis vi valgte en smal vinduskarme som bare stikker ut noen få centimeter, kan den enkleste installasjonsmetoden brukes ved bruk av polyuretanskum. Vi legger det nødvendige antallet pads med nødvendig høyde på den forberedte basen. Vi prøver på en bordplate og sjekker posisjonen ved hjelp av et nivå. En liten (2-3 grader) tilt mot rommet er tillatt, noe som vil unngå kondens på overflaten. Vi fyller plassen under bordplaten med polyuretanskum.

Braketter

Hvis vi ønsker å lage en bred vinduskarme, er det bedre å bruke en mer pålitelig festemetode ved hjelp av klemmer og metallbraketter. En U-formet profil bør installeres under vindusblokken og klemmene skal festes til den for å sette bordplaten inn i dem. Vi fester brakettene til veggen under vinduet med et trinn som maksimerer strukturen. En vinduskarme plasseres på det forberedte stedet i klemmene, og deretter festes den til brakettene fra undersiden ved hjelp av selvskærende skruer og en skrutrekker.

Hvis balkongen er liten, men det er behov for en bred arbeidsflate, er det mulig å velge spesielle brettebeslag som lar deg lage en mer kompleks, men praktisk design. Det vil bli brukt som et sammenleggbart balkongbord som kan rettes ut og fjernes om nødvendig..

Vi bringer skjønnhet

De siste øyeblikkene i prosessen er de samme for alle fester. Ved hjelp av silikonforsegling forsegler vi krysset mellom vinduskarmen og vinduskarmen. Vi fjerner eventuelt overflødig herdet polyuretanskum. Hvis enden på benken ikke hviler mot veggen, må du gi dem et vakkert utseende. Å lage en elegant vinduskarme på balkongen med egne hender uten hjelp utenfra er ganske innenfor makten for alle. Alt avhenger av ønsket og fantasien til den lykkelige eieren av balkongen.

Se nedenfor for mer informasjon.

10 bilder