Rammeløs balkongglass

Rammeløse glass er en ny retning i utformingen av fasader. Det er forskjellig i originalitet og praktisk, slik at du kan lage lyse rom og beskytte dem mot ytre påvirkninger. Lignende design finnes ikke bare på balkonger eller loggier i boligblokker med flere leiligheter, men også ved innredning av kontorlokaler eller private hus..

7 bilder

Særegenheter

Slike produkter blir i økende grad brukt til installasjon på en balkong. De kan klassifiseres som kalde glass, siden glass ikke er i stand til å holde på varmen. Så et varmt rom med disse egenskapene er nesten umulig..

Det rammeløse systemet består av følgende komponenter:

 • Den øvre og nedre profilen, som danner rammen for hele strukturen. Disse elementene festes til tak og gulv med ankerbolter. Profilen har flere spor av en viss størrelse, som ikke bare lar glasset holde, men også gjør det mulig å bevege seg fritt når rammen åpnes.
 • Den nærmere fører glassenheten inn i en spesiell nisje for å gjøre en sving. Hovedmaterialet for produksjonen av denne egenskapen er plast..
 • Sideprofiler, som er installert for å oppnå høy tetthet på de stedene glasset grenser til veggene. Disse attributtene kan også ta noen av belastningene og optimalisere driften av systemet..
 • Øvre og nedre låser, som brukes til å fikse rammen i en bestemt posisjon.
 • Briller. Antallet avhenger av størrelsen på åpningen der de er installert. Spesielle karakterer av glass brukes, som kjennetegnes ved høy slagfasthet. Minste tykkelse på disse materialene er 6 mm, men produkter av høy kvalitet kan ha større størrelse..
 • Glassprofil, som brukes til å fikse glasset. Mange varianter av slike produkter kompletteres med spesielle lagre som forenkler bevegelsen av strukturen. Festing til den utføres ved hjelp av polyuretanbasert lim..
 • Opphengssystem med ruller.
 • Nedre og øvre drenerings gesimser, som begrenser inntrengning av vann i strukturen.

Varianter av rammeløse glass

Slike systemer er ganske enkle å ordne, men det er likevel flere måter å installere dem på markedet.. I henhold til dette kriteriet kan de deles inn i følgende kategorier:

 • Øvre lagerprofil. I slike systemer er glasset suspendert på spesielle rullestøtter. Bunnklaffene brukes kun som bevegelsesbegrensere. For dette er visse mekanismer montert på dem. En lignende installasjon brukes i tilfeller der det ikke er pålitelige rekkverk på balkongen..

 • Nedre bærende base. I slike systemer brukes ruller allerede både nedenfra og ovenfra. I dette tilfellet mottar den nedre basen hovedbelastningen. Antall rullestøtter avhenger av konstruksjonstypen, som lar deg organisere åpningen som en “bok” i en bestemt retning.

 • Mange guider. Her er det allerede antatt at hver sash vil bli montert på separate ruller, slik at de kan flyttes uavhengig av hverandre. Disse designene ligner døråpninger til skyvedører. Kostnaden for å bygge slike systemer er noe lavere, men de kan bare monteres på rettlinjede fasader, noe som ikke alltid er mulig.

Fordeler med “gjennomsiktige” produkter

Et særtrekk ved rammeløse balkongglass er fraværet av vertikale søyler som sådan. Dette fører til det faktum at de gradvis bytter ut doble vinduer som ligner dem, og er en utmerket erstatning for dem..

Blant de positive egenskapene til denne typen glass kan flere viktige egenskaper skilles:

 • Økt lysstrøm. Dette gjør det mulig å belyse leiligheten eller selve balkongen ved hjelp av en naturlig kilde..
 • Høy beskyttelse mot vind, støv og regn.
 • Ventilasjon automatisering. Mange moderne systemer er utstyrt med spesielle ventilasjonskanaler, som lar frisk luft komme inn i rommet..
 • Lang levetid.
 • Universell applikasjon. Glass av denne typen kan utføres ikke bare på balkonger, men også på terrasser, verandaer og lysthus..
 • Relativt enkel installasjonsprosess.
 • Estetisk tiltrekning. Rammeløse balkonger ser veldig originale og vakre ut, noe som gjør at de kan passe inn i ethvert interiør, selv uten å bruke etterbehandling.

Negative sider

Selv om rammeløse vinduer er veldig populære, må du finne ut alle ulempene med dette systemet før du installerer det:

 • Høy pris sammenlignet med andre typer glass.
 • Lavt nivå av varmeisolasjon. Dette eliminerer utvidelsen av rommet på grunn av loggiaens eller balkongens territorium.
 • Konstant rengjøring. For at brillene alltid skal se vakre og estetisk tiltalende ut, må de vaskes med jevne mellomrom..
 • Minste forseglingsnivå kan føre til fuktinntrengning. Om vinteren kan rammene fryse, noe som ikke gjør det mulig å betjene dem optimalt.
 • Rammeløse strukturer gir ikke mulighet for å installere et myggnett, noe som kan være årsaken til at insekter kommer inn i leiligheten.

Hvis den er installert feil, er det en mulighet for skjevhet, noe som igjen vil føre til umuligheten av å åpne dørene..

7 bilder

Forbereder brystningen før installasjon

Rammeløse glass, selv om det ikke bærer stor belastning på basen, krever et solid fundament. Derfor er kvaliteten og påliteligheten til driften av hele strukturen avhengig av hvor godt rammen vil bli forberedt..

Det forberedende arbeidet kan deles inn i flere stadier:

 • I utgangspunktet blir det gjort en analyse av tilstanden til den støttende balkongplaten og brystningen selv. Vær oppmerksom på at hvis sistnevnte er laget av metallstenger, må den demonteres..
 • Den siste fasen er byggingen av en ny brystning ved hjelp av murstein eller blokker. Den må plasseres slik at topplaten overlapper den med minst 6 cm..

Hvis integriteten til basen krenkes, er det tilrådelig å styrke den. Denne prosessen er veldig kompleks og krever viss kunnskap, så du må stole på den til spesialister..

Trinn-for-trinn installasjon

Algoritmen for installasjon av glass uten rammer innebærer å utføre flere sekvensielle trinn:

 • Først av alt må du kontrollere tilstanden til alle bærende elementer. Sørg for at brystningen er plan, overflateavviket er ikke tillatt mer enn 2 mm. Langs hele omkretsen av balkongen må avstanden mellom basen og topplaten være den samme. Hvis disse verdiene er forskjellige noen steder, vil dette føre til fastkjøring av rammen og manglende evne til å åpne den..

Du kan jevne ut avstanden ved å påføre et forsterkende metallnett i taket og pusse det.

 • Etter det festes guidene. Før du fortsetter med denne prosedyren, må du merke av stedene deres. Samtidig må begge rammene være plassert i samme vertikale plan, derfor er det veldig ansvarlig å nærme seg denne prosessen..
 • Profilen festes ved hjelp av plugger, som er plassert i de borede hullene.
 • På dette stadiet monteres sidestolpene på lignende måte som den forrige prosessen..
 • Det siste trinnet er å installere glassene i sporene og fikse dem med spesielle beslag. Det er viktig at når du utfører slike operasjoner, må du kontrollere ytelsen til systemet..

For å tette leddene mellom profilen og veggene må du fylle dem med en spesiell silikonforsegling, og når hullene er store, kan du bruke polyuretanskum.

Vi velger det beste alternativet for produkter

Det er mange produsenter av slike systemer på markedet i dag. Blant innenlandske produkter kan man trekke frem merkene STS og Estelle, som har gode tekniske egenskaper.. Fordelen med dette rammeløse glasset er at rammen er festet til den øvre og nedre profilen, noe som øker vindmotstanden betydelig..

7 bilder

Rammene til slike systemer er ikke laget av aluminium, men av rustfritt stål. Blant analoger til utenlandsk produksjon kan merkevaren Lumon skilles.

Disse produktene er laget av spesielle aluminiumslegeringer, der sammensetningen av urenheter konstant reguleres. Rammeløs glass av dette merket kan installeres i åpninger av enhver form. Etter anmeldelser fra eierne av slike balkonger å dømme, ser de luksuriøse ut og er veldig praktiske å bruke..

7 bilder