Loggia gardiner

I en moderne leilighet er en innglasset loggia faktisk det samme fullverdige lille rommet. Det blir ofte et favorittsted for å slappe av, drikke te, lese eller sove. Det er umulig å gi det et komplett utseende og skape en følelse av kos uten gardiner, heldigvis lar de forskjellige moderne modellene deg velge et alternativ som tar hensyn til alle funksjonene i dette rommet.

7 bilder

Rullegardiner eller rullegardiner

En veldig populær løsning for loggier og balkonger. De er smale stoffduker som ved hjelp av en spesiell mekanisme enkelt kan senkes til ønsket lengde og heves, og derved justere belysningsnivået. Fordelene med dette alternativet inkluderer:

 1. fiksering på rammen, uten ekstra gardiner;
 2. stilig utseende;
 3. tett stoff impregnert med en spesiell støvavvisende forbindelse;
 4. enkel håndtering – de blåses ikke opp av seilet fra vinden, og forstyrrer ikke åpning og lukking av vinduer;
 5. lang levetid (noen ganger opptil 25 år).

Nylig har sorten “dag-natt” av gjennomsiktige og ugjennomsiktige stoffstrimler blitt fasjonable. Ved å veksle disse stripene kan du justere belysningsnivået på balkongen..

Romersk

I motsetning til rullegardiner ruller ikke denne modellen, men samler seg i horisontale striper til grasiøse gardiner. En av deres viktigste fordeler er at de i lukket posisjon sitter tett inntil vinduet, og tar dermed ingen ekstra plass.

Det store materialutvalget de gjør, gjør det enkelt å kombinere dem med alle typer interiør. For eksempel vil lakoniske hvite være passende i stil med minimalisme, og mer frodig, med et blomstermønster, dekorert med flette – i stil med Provence. Ofte veksler de – et enfarget lerret – med et mønster, som gir en betydelig liv til plass.

Bambus

Flott sommeralternativ. De blir vanligvis produsert som rull eller romerske modeller. De lar luft passere godt gjennom selv i lukket posisjon og beskytter pålitelig selv mot den varmeste solen. Slike materialer og naturlige farger er perfekte for kjennere av øko-design eller vil være passende på en loggia kombinert med et rom i landlig stil.

Gardiner

Vanlige lette, gjennomsiktige eller gjennomsiktige gardiner ser alltid bra ut. Lett stoff er pustende og diffunderer behagelig sollys, noe som gjør det mykt.

Det beste alternativet er doble gardiner som beveger seg ut til sidene i midten av vinduet. Du kan velge hvilken som helst lengde – fra kort, uten å nå vinduskarmen til gulvlengde. Men overdreven lengde kan være upraktisk i et lite rom..

Det er viktig at gardinene er enkle å flytte inn og ut. Store ringer vil tyngre eller ødelegge utseendet til produktene betydelig, men store øyer i selve lerretet vil sikre problemfri glidning. Det er spesielt godt å bruke metalløyer.

Persienner

Deres største fordel er holdbarhet og brukervennlighet. Gode ​​persienner blekner ikke, de trenger ikke vaskes, tørkes bare av og til med en fuktig klut, de brytes sjelden og beskytter godt mot solen.

Når du velger, bør det gis preferanse til horisontale modeller, siden de tar mindre plass enn vertikale kolleger. Persienner kombineres ofte med tykke gardiner og gardiner..

Plisségardiner

En av de nyeste variantene, men allerede veldig populær. I motsetning til tradisjonelle persienner, er de laget av bølgepolyester, men de kan også enkelt betjenes med en kjede eller ledning..

Takket være forskjellige alternativer for bevegelsesmekanismer for gesimser, kan foldene installeres ikke bare på vanlige, rette, men også på buede, trekantede, trapesformede og runde balkongvinduer i hvilken som helst ønsket vinkel.

Østerriksk og fransk

Deres viktigste kjennetegn er letthet og luftighet med tilstrekkelig stor mengde materiale. De er laget av et enkelt stykke stoff, gjentatte ganger snøret langs hele lengden. Ved hjelp av snorer kan lerretet samles i vakre folder og lengden justeres. Østerrikske gardiner er vanligvis laget av tyll, mens franske gardiner er laget av silke, ofte med lyse blomstermønstre, og dekorert med flette, buer eller frynser..

En slik modell ser bra ut på en lang loggia på omtrent 6 meter, siden den ikke virker kjedelig og ensformig, noe som er viktig for et langstrakt rom.

Gardiner og gardiner

Slike varianter er bare egnet for balkonger og loggier, glassert til gulvet. Hvis solen er en sjelden besøkende på denne siden, er det bedre å velge gjennomsiktige, lyse gardiner. Men hvis du har en sørside, bør du foretrekke tette gardiner laget av lett, men ikke gjennomsiktig stoff..

Ikke glem også vakre lambrequins for å samle lerret. Velvalgte lambrequins fungerer som et viktig dekorativt element og utfyller det generelle interiøret.

Fargeløsninger

I motsetning til stuen eller soverommet, er det bedre å forlate mørke toner til fordel for lyse, noen ganger til og med hvite og gjennomsiktige når du velger gardiner for loggiaen. Nøytrale farger vil se bra ut – oliven, ecru, lys beige eller fersken.

Modeller med blomstermønster ser vakre ut. Hvis bakgrunnen er hvit, kan blomstermønsteret være veldig fargerikt. Produkter med grafisk design har et originalt utseende. Generelt bør fargeskjemaet kombineres med den generelle utformingen av selve loggiaen eller rommet som den grenser til.

Med egne hender

Å lage gardiner med egne hender er ikke en så vanskelig oppgave, og noen ganger er dette den eneste veien ut hvis du har et ikke-standardrom.

Det enkleste å produsere er romerske persienner. For å sy dem trenger du: et ganske tett og godt formet stoff, trelister i henhold til antall planlagte folder, metallringer, en vektstang, en sterk snor på to lengder og en bredde på det fremtidige produktet, gesims og borrelås for festing.

 1. For å bestemme stoffets lengde måler du bredden på rammen og legger til 2 cm for kvoter;
 2. Åpne produktet, sy lommene til lamellene;
 3. Bruk fargestifter, masker eller pinner for å markere brettene;
 4. Hem alle kanter;
 5. Fest ett av borrelåsbitene;
 6. Brett og sy bunnen to ganger, sett inn vektstangen;
 7. Sett inn lamellene, og fest ringene;
 8. Før ledningen langs ringene;
 9. Fest lerretet, og koble ledningene.

Installasjon

Måten å feste gardiner på avhenger av modellen du har valgt og egenskapene til rommet. Hvis du foretrekker gardiner, gardiner eller franske gardiner, må du installere en gesims.

Det er mulig å montere en vanlig gesims og henge gardiner som i rommet hvis vinduene er atskilt fra taket med et murstein eller betonglag. Gesimsen kan være:

 1. Rund, i form av en tre- eller metallstang med ringer og kroker;
 2. Glidende (eller teleskopisk) – en glidestang med en fjærmekanisme, som er plassert i et avstandsstykke mellom motstående vegger;
 3. Samleskinne (plast eller aluminium), med skjulte spor og kroker for festing;
 4. For lette gardiner kan du bruke en godt strukket tykk linje..

Det må huskes at gesimsen skal være 10 cm over rammen, og bredden skal overstige bredden på vindusåpningen med 20-30 cm.

Valgtips

Vinduene på loggia er vanligvis mye større enn de andre vinduene i leiligheten, de har flere skjermer og de gir belysning av det tilstøtende rommet. Derfor, når du nærmer deg valget av gardiner, bør følgende punkter tas i betraktning:

 1. De utfører ikke bare dekorative, men også en viktig solbeskyttelsesfunksjon. Derfor bør du tenke på om stoffet vil falme i solen. Ellers vil det fine utseendet gå tapt veldig raskt..
 2. Tilgang til vinduer og balkongdører må forbli gratis;
 3. Brede og tunge gesimser “spiser opp” et allerede smalt mellomrom (bredden på en standard loggia er ikke mer enn 120 cm), så det er bedre å velge modeller som er montert direkte på rammen eller i taket;
 4. Av samme grunn er det bedre å forlate unødvendige dekorative elementer – tunge utkant, buer og store lambrequins.