Innglassing av balkonger med tak

Bygninger med ikke-standard takhøyder, samt leiligheter som ligger i de øverste etasjene i bygninger, krever en spesiell tilnærming når du glasser balkonger. Hovednyansen i disse situasjonene er at balkongen har tak.. Det er med montering av taket at det kan oppstå noen problemer. Glassing av balkonger utføres sammen med installasjon eller utskifting av taket i tilfelle at:

 • Topplaten dekker ikke balkongen helt.
 • Innglassing av en balkong med takeaway.
 • Balkongplate ødelagt litt.
 • Krever montering av kalesje over balkongen.

Hovedmålet i disse tilfellene er riktig installasjon av takkonstruksjonen. Glassvinduer med tak krever mye penger. For å unngå uforutsett forlegenhet, anbefales det å kontakte høyt kvalifiserte arbeidere som vil vurdere tilstanden til balkongen og velge de nødvendige materialene.

For at balkongen skal være varm, tørr og beskyttet mot påvirkning av været, er det et gjentatte ganger bevist alternativ – installasjon av aluminiums- eller plastvinduer. I denne artikkelen vil vi analysere alle hovedpunktene for montering av tak for balkonger..

Takkrav.

 1. Det er viktig at taket er lett (det er nødvendig å ta hensyn til belastningen det vil påføre glassene).
 2. Pålitelig og holdbar, tåler sterk vind, nedbør.
 3. Ha en skråning for å unngå opphopning av snø og vann.

Materialer

Tre er et populært materiale for balkongglass. Billig pris, enkel installasjon, lav varmeledningsevne er fordelene. Imidlertid er denne strukturen ustabil for miljøpåvirkninger, og temperaturfall kan føre til at strukturen løsner..

Den nest mest populære er metall, hvis installasjon vil kreve litt mer innsats enn tre. Kostnaden vil også være litt høyere. Imidlertid er de største fordelene med metallkonstruksjoner holdbarhet, kombinert med høy pålitelighet..

Visiret er vanligvis dekket med materialer som:

 • Praktisk og billig bølgepapp.
 • Forseglet, men brannfarlig skifer.
 • Lett og slitesterkt polykarbonat.
 • Med god sikkerhet og utmerket utseende metallfliser (det mest brukte alternativet)

7 bilder

Typer balkongtak.

Det er to hovedinstallasjonssystemer: avhengige og uavhengige..

Det avhengige systemet er en integrert takkonstruksjon med vinduer. Som et økonomialternativ er det egnet for beboere i nødhjelp eller de som ikke vil bruke mye penger. Ulempene inkluderer upåliteligheten til strukturen og det faktum at den ikke kan brukes til glassloggier.

Et uavhengig system består i å installere et baldakin over balkongen. Installasjonen utføres ved hjelp av braketter som hoveddekselet er festet til. Fordelene med systemet er bruken av det bredeste utvalget av takbelegg og fordelingen av belastningen på hele strukturen som helhet. Naturligvis vil denne typen installasjon koste mer..

Selve det uavhengige balkongvinduet er delt inn i to typer:

 • Utliggertaket er en stålkonstruksjon i ett stykke som festes til veggen. Fordelen med denne type installasjon er at det vil være mulig å håndtere vinduene etter at taket er installert. Hvis du vil isolere balkongen, er denne typen tak perfekt for deg..
 • Takstøttetaket er forskjellig ved at konstruksjonen har spesielle støttestolper. De lar deg lage steder for glass på forhånd. I fremtiden kan det være nødvendig med ytterligere takarmering, hele konstruksjonens vekt virker nøyaktig på støttepostene.

Takmateriale.

 • Galvanisert jern er et av de mest pålitelige og praktiske materialene. Det er rett og slett ikke mer ideell verdi for pengene. Relativ holdbarhet og motstand mot ulike typer værforhold er en av hovedkvalitetene til dette materialet. Av minusene, kanskje bare høy støy fra regn og vind.
 • Ondulin – i motsetning til galvanisert jern, har utmerket lydisolasjon. Det er veldig enkelt og enkelt å montere. Ulempene inkluderer den høye prisen, lav slagfasthet og lett utbrenthet i solen..
 • Polykarbonat – Perfekt for de som ønsker å lage et gjennomsiktig tak. Denne typen materiale har mange fordeler, men på grunn av de høye kostnadene trenger ikke alle å ha råd.

Takmontering

Hvis du bestemmer deg for å glasere balkongen med egne hender, må du nøye studere fremdriften i arbeidet før dette.

 1. Vi måler nøye den fremtidige strukturen og lager et diagram over balkongen. Vær oppmerksom på at takets hellingsvinkel må være minst 30 grader.
 2. Vi lager en sveiset ramme fra et formet rør.
 3. Ved hjelp av ankre fester vi rammen til veggen.
 4. For å øke konstruksjonens pålitelighet anbefales det å installere metallstøtter langs kantene på strukturen..
 5. Vi fikser gulvet på takrammen.
 6. Fra bunnen av gulvet installerer vi de nødvendige lagene – først vanntetting, og deretter varmeisolering (du kan bruke utvidede polystyrenplater).

Glass

 1. Velg type glass: kald – uten isolasjon eller varm – ved hjelp av varmeisolerende materialer.
 2. For den kalde versjonen bruker vi forsterkede aluminiumsprofiler, for den varme versjonen – doble vinduer (PVC).
 3. Du kan lage tradisjonelle vinduer, eller den franske versjonen, som består i å installere glass fra tak til gulv.
 4. Vi bestemmer hvilken type åpning av vinduer som kan hengsles (tradisjonelle) eller skyve (populære).

Avslutningsvis vil jeg si at glassene på loggiene bør overlates til profesjonelle arbeidere. De vil gjøre alt arbeidet så kompetent som mulig, og balkongen vil tjene deg i mange år. Men hvis du likevel bestemmer deg for å glasere balkongen selv, bør du vurdere alle mulige små nyanser som kan være. Ikke bare din, men også andres sikkerhet avhenger av den..