Drivhus til balkongen

Hvis du mangler et dyreliv i byen, kan du prøve å utstyre et drivhus rett på balkongen. I dette lyse området vil plantene dine ikke forstyrre noen hjemme. Og de vil vokse raskt og glede deg over utseendet og frukten..

Fordeler og ulemper

Plasseringen av det kompakte drivhuset på balkongen har både fordeler og ulemper. Hvis du vil arrangere et sted på balkongen din for dyrking av frøplanter eller friske blomster i potter, bør du gjøre deg kjent med alle fordeler og ulemper på forhånd.

Til fordelene kan utvetydig tilskrives den kompakte størrelsen. Et drivhus med 3 hyller eller til og med 4 hyller tar ikke mye plass. Samtidig vil designet se vakkert ut. Et annet åpenbart pluss er enkel installasjon. Selv en person som aldri har bygget noe i livet sitt, kan lage et drivhus med egne hender. Og å plante planter i forberedt eller til og med kjøpt jord vil ikke være vanskelig..

Du kan også raskt demontere strukturen hvis du ikke liker den, eller hvis du vil bruke balkongen til et annet formål..

Ulempe drivhus er bare at det ikke får plass i noen leiligheter. Noen ganger er det mer rasjonelt å bruke balkongen til andre behov, for eksempel for å utvide kjøkkenet eller soverommet for egen regning..

11 bilder

Visninger

En glassert og i tillegg isolert balkong av høy kvalitet kan allerede kalles et drivhus. Det gjenstår bare å supplere det med detaljene som er nødvendige for riktig dyrking av planter. Enkle hyllestrukturer installert under veggene eller nær inngangen er perfekte for dette formålet..

Mini-drivhus som kan installeres på balkongen din er delt inn i tre hovedtyper.

Mobil

Drivhus av denne typen består av flere nivåer. Det er drivhus i forskjellige størrelser. Du kan også lage dem selv. Denne mobile strukturen er ekstremt enkel. Men dette er samtidig ulempen. Denne typen drivhus er bare et sted hvor du dyrker planter på riktig sted og ved riktig temperatur. Og muligheten for vanning og tilstedeværelse av ekstra lys må gis på egen hånd, enten ved å kjøpe flere strukturer separat, eller ved å vanne plantene sine for hånd.

Automatisert

Denne typen drivhus er allerede mer avansert. Alle prosesser som er nødvendige for utvikling av planter skjer automatisk i dem. Disse drivhusene kan vanligvis brukes i forskjellige rom, ikke bare på balkongen. På en balkongplass er dette bra fordi det vanligvis ikke er belysning og sentralisert oppvarming der. Så etter å ha installert et automatisert drivhus, trenger du ikke å bry deg med å isolere rommet eller lede lys der. Dette betyr at du sparer både tid og penger..

Vitriner

Et annet interessant alternativ for en moderne leilighet er et utstillingsvindu. Denne designen lar deg tydelig se alle plantede planter og kontrollere prosessen med utviklingen. Dette designet er også selvstendig. Den er dekket av et gjennomsiktig beskyttende materiale. Grunnlaget for strukturen er representert av et enkelt stativ, bestående av flere nivåer. Stativets dimensjoner må tilsvare bredden på vindusåpningen. Over en slik drivhusstruktur er det tilrådelig å i tillegg installere et enkelt belysningsalternativ, for eksempel en enkel lyspære.

I drivhusene kan du dyrke både favorittgrønnsakene og urter og vakre blomster hele året, og bruke den ikke bare for å skaffe mat, men også for å dekorere plassen..

Viktige detaljer

For å organisere et mini-drivhus på balkongen, må du først gjøre rommet glassert. Hvis balkongen din før var åpen, må du umiddelbart sette doble eller tredobbelte vinduer. For de som allerede har glasset, er det også bedre å bytte glassene med mer holdbare og slippe inn et minimum av kulde..

For å konstant opprettholde en ideell temperatur for normal plantevekst i rommet, anbefales det å installere et romtermometer i rommet..

Sørg også for at plantene får nok lys. Tenk på naturlig lys først. Det er naturlig lys som bidrar til riktig utvikling av frøplanter og blomster. Men du trenger også ekstra belysning for mørke dager..

Sørg også for at plantene stadig får sin del frisk luft. For å gjøre dette, må du gjøre et av dem åpent når du installerer vinduer. For en balkong er det bedre å velge alternativet med et skyvevindu eller sash som svinger utover, og ikke innover.

Den siste viktige faktoren når du organiserer et drivhus er jordens konstante fuktighet. Noen ganger er det ikke nok tid til å konstant vanne plantene dine, så det er bedre å installere en struktur med automatisk vanning.

Når det gjelder plasseringen av minidrivhuset, er det ønskelig at det er på vestsiden. Hvis balkongen vender mot nord, bør du gi ekstra isolasjon for mini-drivhuset. Denne siden er den kaldeste.

De østvendte vinduene er gode fordi de lar plantene få mest mulig ut av morgensollys. Dette er bra for den raske veksten av plantene og blomstene dine..

9 bilder

DIY drivhus

Hvis du har gunstige forhold på balkongen for å installere et drivhus, kan du enten installere et ferdiglaget, eller lage det selv. Denne prosessen er faktisk ikke så komplisert som den virker..

Før du gjør ideene dine til virkelighet, er det lurt å lage en tegning av din fremtidige mini-parykk på papir. Tenk på hvor mange etasjer det vil ha og hvordan det vil passe inn i dimensjonene på balkongen din.

Det enkleste alternativet er å bygge et drivhus av tre. Dette materialet er miljøvennlig og naturlig, så det er ideelt for å dyrke planter der..

Det er ikke så vanskelig å lage en trekonstruksjon. For å gjøre dette trenger du bare glatte brett og riktig mengde negler. Chip plankene skikkelig sammen for å få en stabil og praktisk hyllenhet.

Gjennomsiktig polyetylen er festet på baksiden av denne ferdige strukturen. Dette bør allerede gjøres ikke med spiker, men med stifter og en spesiell stiftemaskin. Robust glass kan også brukes i stedet for film eller polyetylen.

Hvis det er mulig, er det også lurt å installere flere lamper på sidene av drivhuset. De vil holde plantene dine til å vokse og utvikle seg normalt. Du kan kjøpe disse lampene i nesten hvilken som helst jernvarehandel. Og å installere dem er ikke en så vanskelig prosess..

Når bunnen av drivhuset er klart, kan du begynne å plante planter. Forbered bakken først. Du bør ikke bare bruke ren jord. For at plantene skal vokse raskt, må jorden bestå av flere lag. I bunnen av boksen som plantene skal plantes i, legges det sand, som er dekket med drenering og først da med et tykt jordlag.

8 bilder

Etter det plantes plantene selv i den forberedte jorden. En hylle i et enkelt stativ rommer vanligvis omtrent ti standardbokser med planter. Men, avhengig av dine individuelle beregninger, kan tallet være annerledes..

Når plantene er ordnet, er forsiden av drivhuset dekket med folie eller glass. Dette er gjort for å skape et ideelt mikroklima inne. Men hvis du installerte lamper, er dette ikke nødvendig..

Et drivhus på balkongen er en ideell løsning for de gartnere som bor i en liten leilighet og ikke vet hvor de skal bruke talentene sine. Denne typen balkongdesign mottar ekstremt positive tilbakemeldinger fra gartnere. Derfor kan du trygt designe balkongen din på denne måten og bruke den med maksimal nytte..