Design av en loggia kombinert med et rom

Loggia er en stor og praktisk balkong som utfyller noen hus og leiligheter. En lignende del av rommet kan godt brukes til å utvide det. Denne designløsningen har både fordeler og ulemper. Om dem og hvordan man implementerer utvidelse av plass fra et designmessig synspunkt, vil bli diskutert i denne artikkelen..

Er det verdt å kombinere?

I økende grad bestemmer huseiere å utvide rommet på rommet sitt ved å koble det til loggiaen. Men dette er ikke en enkel prosess, og noen ganger tar det lang tid å få tillatelse. Du kan finne ut om du kan arrangere en ombygging hos deg ved å kontakte BTI på bostedet. Faktum er at hvis veggen du vil rive for å kombinere rommet med loggiaen er en bærende, kan den ikke demonteres på noen måte. I tillegg til dette punktet, er det andre fordeler og ulemper..

La oss starte med fordelene med en slik kombinasjon. Først og fremst lar den deg utvide plassen betydelig. Dette gjelder spesielt for ikke veldig store rom eller ett-roms leiligheter..

Et annet viktig poeng er at rommet kombinert med loggia umiddelbart blir lysere. Det vil også bidra til å visuelt utvide plassen. Du kan også eksperimentere med den opprinnelige utformingen av rommet..

Den største ulempen med et slikt oppsett er at du mister plass til å lagre tingene dine og alle slags emner. Etter rivningen av veggen, som i seg selv er en ganske vanskelig og lang prosess, vil du ikke lenger ha mulighet til å trekke deg tilbake til loggiaen din. Imidlertid vil installering av en enkel partisjon hjelpe deg med å løse dette problemet..

Og det siste minuset – i rommet etter forening kan det bli merkbart kaldere. Spesielt hvis loggiaen selv ikke var isolert før. Og kostnaden for oppvarming av de nye lokalene dine kan også øke..

Design

Hvis du vil at loggiaen skal bli en del av ditt boareal, må du passe på å ombygge den på riktig måte..

Hvis loggien før ikke var glassert, må dette absolutt gjøres. Når det er koblet til hovedrommet, må rommet holdes varmt. For dette er det best å installere doble vinduer. Når det gjelder rammene, kan de være enten plast eller aluminium eller tre..

Men varmetap skyldes ikke bare utilstrekkelig isolerte vinduer. Kulde kan også komme inn i et rom og gjennom vegger eller gulv. Når du omarbeider loggiaen, bør du være spesielt oppmerksom på isolasjonen av brystningen. Ulike materialer brukes som isolasjon. Oftest er det polystyren, penofol eller ekspandert polystyren. Velg et av de passende alternativene for deg selv og bruk det til å isolere brystning, gulv, tak, samt alle eksisterende vegger.

Det er også lurt å i tillegg behandle alle eksisterende sprekker med et fugemasse eller skum. Denne prosedyren vil gi et normalt inneklima. I tillegg vil ikke fuktighet trenge inn i rommet, og du vil ikke møte risikoen for mugg i rommet..

Når det gjelder glass, er det tilrådelig å foretrekke den varme metoden. Med kaldt glass er sving eller glidende rammer installert. Men dette alternativet kan ikke fullt ut beskytte deg mot støy og kulde fra gaten. Derfor er det best å velge nøyaktig varmglasingsmetoden – den bruker plast- eller trerammer med doble vinduer.

Når du kobler loggiaen til hovedrommet, må du også ta vare på gulvisolasjonen. Når du skal dekorere et gulv, er både varmen og designet viktig, som ofte spiller en avgjørende rolle i det indre av et rom. Det enkleste og mest brukte beleggingsalternativet er linoleum. Det er veldig praktisk og motstandsdyktig mot mange mekaniske skader. Linoleum av høy kvalitet vil tjene deg i flere år uten å gni eller sprekker. I tillegg gir dette beleggingsalternativet også ekstra gulvisolasjon..

Og du kan takle legging av linoleum på egen hånd, uten å ty til hjelp fra fagfolk. En hyggelig bonus vil være et stort utvalg farger, som møter alle som bestemmer seg for å isolere gulvet i loggiaen med dette materialet. Du kan velge et monokromatisk linoleum, dekorert med forskjellige mønstre eller til og med stilisert som parkett eller stein.

Du kan også bruke andre materialer som belegg: stein, parkett eller fliser. Valget av dekning avhenger av hvilken tone du vil sette hele interiøret. Så, for eksempel, hvis loggia er en fortsettelse av barnehagen, er det fornuftig å dekke gulvet med teppe. Og rommet som er koblet til kjøkkenet vil bli supplert med et slikt belegg som fliser. Hvis du velger alternativer for kaldt belegg (for eksempel stein eller fliser), er det fornuftig å utstyre gulvet med et varmesystem.

Design

Å øke rommet ved å kombinere det med loggiaen lar deg lage et mer interessant design av rommet. Du kan lage drømmerommet ditt ved å utvide rommet og supplere det med de nødvendige detaljene..

Hvis du har en loggia for to rom med utgang fra ett, vil rommet bli enda mer romslig. En del av det kan deles inn i et rekreasjonsområde, og en del kan gjøres til et arbeidsrom. I små hus eller leiligheter vil denne utvidelsen være veldig merkbar..

Ved å bli med loggia til hovedrommet kan du i et glassert og isolert rom skape et flott sted hvor du kan slappe av og slappe av alene eller sammen med venner. For å gjøre dette er det nok å plassere en sofa eller flere lenestoler i ditt nye, utvidede rom. Og hvis det er mulig, kan du til og med fortelle en hengekøye – på denne måten vil rommet se mer interessant ut, og stedet blir reddet.

Etter å ha funnet et rekreasjonsområde på loggiaen, kan du beundre utsikten fra vinduet, tilbringe tid med venner eller drikke varm te.

Å utvide rommet på bekostning av loggia kan gjøre barnehagen større. Hvis du ikke har et rom for babyen din, eller hvis den er for liten, er dette alternativet verdt å vurdere. Ved å koble mellomrommet i hovedrommet og balkongrommet, vil du gi barnet ditt mer plass til lek og utvikling. På det nye territoriet vil det være mulig å plassere et skrivebord, en lekematte og andre detaljer som tidligere ikke hadde plass til babyens rom..

Loggia som en forlengelse av rommet kan brukes som en studie. Hvis du jobber hjemmefra, eller bare har en slags hobby, så vil det i dette området være mulig å installere et skrivebord, puffer, hyller eller hyller for alt materialet du trenger. Dermed vil du bruke tid på hobbyen din på et spesielt utpekt sted, men samtidig uten å skille deg helt fra familien din..

Og hvis hobbyen din vokser innendørs blomster, så vil loggia-plassen være et ideelt sted å plassere et minidrivhus der. Installer hyller eller stativer der du kan sette potter eller esker med blomster, og denne lille vinterhagen vil bli et slags tillegg til hovedrommet ditt..

Loggiaen kan også utvide kjøkkenplassen. I dette tilfellet vil det være et utmerket sted å installere en bardisk eller et bord hvor du vil spise og drikke te eller kaffe mens du beundrer utsikten fra vinduet. I dette tilfellet vil bordplaten mellom rommet og loggiaen bidra til å kombinere plassen og la den brukes mer rasjonelt..

Å koble en loggia til ethvert rom i huset er et flott alternativ for å gjøre plassen mer ledig. Derfor, hvis du har muligheten til å gjøre dette, og det ikke er noen forbud, kan du ta et slikt skritt og utvide lokalene dine uten å endre bosted..

7 bilder