Blomster på balkongen

Tenker du på å dekorere en balkong eller loggia? Blomster er den beste løsningen! Under veiledning av noen regler og din egen fantasi kan du lage et unikt blomsterhjørne i hjemmet ditt.

7 bilder

Funksjoner og fordeler med design

For at blomsterbalkongen skal bli akkurat slik du tenkte den, er det nødvendig å ta hensyn til flere nyanser: mikroklima, nabolag, etc. Når du planter favorittblomstene dine på balkongen, ikke glem funksjonene deres, for hver plante krever forskjellige vekstbetingelser. Noen elsker den lyse solen, mens andre ikke har noe imot å leve i skyggen. Det samme gjelder temperatur og fuktighet..

Det er også verdt å spørre før du planter hvilke planter som kan bo hos sine “naboer” og hvem som foretrekker å vokse alene. Et slående eksempel på en “individuell bonde” er en kjekk dahlia. Men de beskjedne ringblomstene, tvert imot, kjennetegnes ved spesiell vennlighet, dessuten er de ypperlige forsvarere av hagen fra en rekke skadedyr.

Hva du skal plante

Alle planter som noen gang har blitt plantet på balkonger kan deles inn i tre typer:

 • Årlige;
 • Stauder;
 • Biennaler.

Av navnene er det klart hvordan hver type er forskjellig. Mangfoldet av farger har praktisk talt ingen grenser. Valget er stort, så du kan plante blomster du liker på loggiaen eller balkongen. Imidlertid er det flere nyanser som bør vurderes når du planter en bestemt plante. Hvis du ønsker det, kan du bygge en mini-grønnsakshage, ved hjelp av hvilken landskapsarbeidet til loggien vil gå av med et smell. I tillegg kan du få en god høst i form av urter og litt grønnsaker..

Solsiden

Det er mange planter som elsker sol og varme. Derfor, for en åpen balkong på solsiden, er valget stort. Dette inkluderer raskt voksende ettårige, som østsiden er ideell om sommeren..

Ivrige gartnere anbefaler å plante klatreplanter som morning glory på solsiden. Det viktigste er å fikse boksene ordentlig slik at blomstene fletter det ønskede territoriet. Men gartnere gir førsteplassen til den vakre petuniaen, hvis fargeområde er så stort at alle vil finne en blomst som de liker. Det er ganske enkelt å ta vare på henne, og hun gleder seg over frodig blomstring i veldig lang tid.

Upretensiøse morgenfruer er ikke mindre populære. De, som petunier, er veldig forskjellige: de varierer i høyde, nyanser og tetthet av blomsten. Rosen slår veldig godt rot på balkongen. Imidlertid trenger hun ordentlig sitteplasser og stell. Hvis du følger alle reglene, kan du nyte dine egne dyrkede roser, som er hundre ganger vakrere enn kjøpte roser..

På en solrik balkong er det bedre å plante lavvoksende planter som calendula, nasturtium, noen typer asters, zinnias og dahliaer. Bright clematis ser veldig attraktiv ut.

Du kan kombinere forretninger med glede og plante greener på balkongen: oregano, balsam, timian, mynte, etc. Hvis du har en lukket balkong, vil frøplanter slå seg ned på den ikke verre enn noen blomst for en stund.

Skygge side

En balkong i skyggen er ikke en grunn til å gi opp en blomsterhage. Mange blomster elsker skygge og delvis skygge, så nordsiden kan dekoreres like godt som alle andre. I tillegg kan du under slike forhold plante innendørs planter på balkongen: de fleste løkformede og store planter som Monstera, Myrtle, Ficus og bregner.

Mange tror at skygge-tolerante planter ikke har frodige blomster, men dette er ikke tilfelle. En veldig lys skygge-elskende representant er Begonia. Den blomstrer i 5 måneder; elsker fruktbar og fuktig jord veldig. Ampeløse arter av denne blomsten er spesielt gode. Siden de ikke tåler varme og perfekt dekorerer skyggefulle områder. Ikke mindre lys representant for skyggen – Fuchsia.

Ikke glem også ettårige, som er upretensiøse: nasturtium, petunia, ringblomster, calendula og glem-meg-ikke. Og hvis du er glad i lyse aromaer, må du definitivt plante nellik, verbena, alissum eller levkoy på vestsiden i improviserte senger.

Vinterhagen

Vinterhagen er drømmen til mange kvinner. Hvis du ønsker det, kan du lage ditt eget grønne hjørne på en lukket balkong. Når du har et lite område av loggiaen, kan du plassere et stort antall forskjellige planter, det viktigste er å velge riktig art og skape alle nødvendige forhold.

En loggia eller en oppvarmet terrasse er ideell for en vinterhage. Hvis du planlegger å dyrke varme nok planter, må plassen forsynes med ekstra belysning og varmeenheter. I dette tilfellet vil valget av plantetype være stort..

Hvor vakkert å sette

Det er ikke nok å velge vakre planter, du må også velge en vakker beholder der du kan plante plantene. Skuffer og potter kan brukes til å dekorere fasaden på en interessant måte. Lyse blomsterpotter og beholdere i kunststil – en dekorasjon som ikke vil falme mot bakgrunnen av blomstrende planter.

Hvordan, hvor og hva du skal plassere, må du bestemme på forhånd for å ende opp med ikke bare en haug med blomsterpotter, men en vakker blomstrende komposisjon. Lenge før planting, tegne en plan for den fremtidige hagen på et stort ark. Velg for hvert anlegg sitt eget hjørne der det vil være behagelig. Det er viktig at plantene ikke forstyrrer hverandre:

 • Lianas vil være komfortabel mot en av veggene;
 • Sommerplanter i små esker kan plasseres vakkert mot bakgrunnen av et lerret av vinstokker;
 • Store planter i runde bokser kan trygt plasseres i alle hjørner;
 • Cannes, zinnias, dahlias og gladioli kan fordeles langs hele lengden på balkongen.

Det er mange interessante alternativer for å plassere blomster på en overbygd balkong. Hver av dem kan skrives separat..

Hyller

En veldig kompakt og enkel måte å plassere maksimalt potter og blomsterkasser på balkongen. Hyllene kan lages i alle størrelser, og de kan plasseres på forskjellige nivåer i avstand fra hverandre. Det er mer praktisk å ordne store planter nederst, og på toppen er det best å sette potter med rikelig blomster..

Hvilken beholder skal jeg bruke? Noen. For hyller er det bedre å velge avlange bokser eller små planter. Boksene kan lages av deg selv, med tanke på størrelsen på hyllene. Hvis ønskelig og mulig, kan du lage ekte hyller langs alle frie vegger. I dette tilfellet vil det være god plass til planter..

Klut “med lommer”

Et veldig interessant alternativ for å plassere blomster på balkongen. Passer best for åpne områder, fordi den ser original ut og tiltrekker seg oppmerksomhet. For å bygge denne strukturen med egne hender, må du kjøpe et tett lerret som står i forhold til balkongveggen og sy lommer av det samme tette materialet på det i forskjellige avstander fra hverandre. Deretter festes lerretet sikkert på veggen, og potter eller poser med blomster settes inn i lommene.

Tapet

Trellis består vanligvis av et sterkt nett eller mange sammenflettede ledninger vinkelrett på hverandre. Dette alternativet er ideelt for klatring av planter som morning glory, tunbergia, maurandia, etc..

Står

En variant som passer for både vanlige og krøllete blomster. I spesialforretninger kan du kjøpe stativer som har flere nivåer og tilleggsguide for loaches.

Moduler

Denne designen ligner mest sannsynlig et vanlig skap, som har mange åpne skuffer. Til tross for massen er den veldig praktisk å bruke, siden den lar deg plassere maksimalt med planter. For å forhindre at skapet ser grovt og upassende ut, kan det dekoreres eller skjules..

Nyttige tips

Noen tips for plassering og dyrking av balkongplanter:

 • Velg mellomstore esker og potter: i små beholdere tørker jorden raskt, og blomster blir veldig ubehagelige, store potter tar for mye plass og mugg starter ofte i dem på grunn av vannlogging.
 • Balkongbokser med holder er veldig ergonomiske å bruke, da de kan festes ikke bare på veggen, men også under balkonglommen, noe som vil spare plass betydelig. For å lage pålitelige hengekasser trenger du en brakett og de riktige hendene..
 • Du kan dyrke blomster på balkongen om sommeren på forskjellige måter. Men det er ikke mindre overnattingsmuligheter. Mange hyller og stativer er veldig praktiske i drift, som er enkle å gjøre med egne hender..
 • Vil du lage en levende balkong uten like? Deretter må du dekorere balkongen din. Dette kan gjøres ikke bare gjennom blomster, men også ved hjelp av beholdere for dem. Lag allsidige hyller eller kjøp stativ med flere lag, og plant i dem en blanding av de lyseste rike plantene som sameksisterer med hverandre, som har et frodig “hår”.
 • Vil du lage skuffer og hyller selv? Ikke glem sikkerheten deres. Før du begynner å bruke dem, dekk hver centimeter med et beskyttende lag med spesiell impregnering eller vanlig maling..
 • For hyller og skuffer, velg en fargetone som er mye lysere enn blomstene, eller noe nøytralt. Alle nyanser av grønt er ideelle. Ved å bruke et lignende triks, kan boksene lett gjemmes mot bakgrunnen av blomstrende grøntområder..

7 bilder

Gjør det du liker uten hastverk og med spesiell oppmerksomhet, og la blomsterhagen i hjemmet ditt glede deg og forbipasserende.

Omsorg

For at blomsterhagen skal glede deg hver dag, er det nødvendig å ta vare på den riktig og i tide:

 1. Vanning. Hovedpoenget i å dyrke en hvilken som helst plante. På solsiden trenger blomster mer fuktighet enn sine skyggeelskende kolleger. Hvis balkongen er på nordsiden, kan visse typer blomster klare seg uten vanning. Det er også verdt å vurdere typen balkong: på en åpen balkong i overskyet vær blir blomster ikke vannet, og på en innglasset balkong er vanning ganske enkelt nødvendig uansett hva som skjer på gaten.
 2. Gjødsel. Hver art krever sin egen hastighet og type fôring. Men alle blomster har en ting til felles: du trenger bare å legge til gjødsel i andre halvdel av dagen, når solaktiviteten avtar. Men det er best å mate blomstene på grumsete dager..
 3. Beskyttelse. Insekter er de viktigste fiendene til enhver blomsterhage, uansett beliggenhet. Det er veldig viktig fra tid til annen å forhindre infeksjon ved hjelp av spesielle midler..
 4. Mikroklima. Hvis alt er klart med en åpen balkong (temperaturen på den er den samme som på gaten), er situasjonen helt annerledes med en loggia. Temperaturen i den glassede blomsterhagen vokser betydelig om sommeren, så innendørs planter og til og med blomster fra sørlige land kan dyrkes der. Omsorg for dem trenger spesiell og grundig, fordi selv den minste svikt i temperatur eller fuktighet kan ødelegge planten..

Følg enkle regler og nyt suksessen din.

Interessante ideer innen interiørdesign

Ofte lager gartnere og gartnere ekte mesterverk på balkongene og loggiene sine. Hva er hemmeligheten bak deres suksess? Saken er at de velger de riktige plantene, og kombinerer horisontalt og vertikalt arrangement..

Vil du komme enda litt nærmere dyktigheten til profesjonelle? Lær deretter å lage komposisjoner fra balkongblomster, og kombiner de riktige typene, fargene, størrelsene og formene på blomster. Og vi vil vise noen slående eksempler på bildet:

 1. En liten balkong med samme type blomster i rødt ser veldig lys og uvanlig ut. Rødt er et symbol på ferien, så denne tilsynelatende ubeskrivelige balkongen ble til et sommerstykke.
 2. Stor lys balkong, sjenerøst dekorert med rikelig planter i rosa nyanser.
 3. Den mest dekorerte balkongen i en vanlig leilighet. Nesten alle fargeplasseringsalternativer finnes i dette designet. Når det gjelder nyanser, er det ingen sterk overbelastning: rød, rosa, hvit og litt gul.
 4. Et levende eksempel på hvordan du stilfullt kan dekorere balkongen din med én plantetype. Petunia er favoritten til mange. På dette bildet blir hun presentert i all sin prakt..
 5. Denne balkongen tilhører sannsynligvis elskere av saftige grønne nyanser, ettersom den er omgitt av nydelig luksuriøst løvverk i en rekke farger. Her kan du se espalier, potter på braketter og hengekasser. Litt overbelastning i mengde, men ser generelt sett vakkert ut.
 6. Et godt eksempel på hvordan du vakkert kan ordne blomster på en lukket balkong. En liten overbygd balkong i en standard leilighet er veldig koselig og ryddig.

11 bilder

Fød dine egne ideer og lag din egen unike blomsterhage. Få mest mulig ut av den tilgjengelige plassen og vær spesielt oppmerksom på hver blomst. La balkongen din bli et sted for ro og kontemplasjon av blomsterskjønnhet.

8 bilder