Balkongdekorasjon med sidespor

Prosessen med boligforbedring består ikke bare i utformingen av boarealet, men også i forbedringen av balkongen, som i dag regnes som en integrert del av enhver leilighet eller hus..

Siding fungerer ikke bare som et dekorativt element, men også som en pålitelig beskyttelse mot eksterne faktorer. Rammen av moderne materiale er ikke redd for ekstreme temperaturer, solstråler, frost og vind, mens den utfører funksjonen til varme og lydisolasjon. Populariteten til ytterkledning av balkongbekledning skyldes også at bygningsmaterialet er preget av et vakkert utseende og har mange fordeler. I tillegg er det å fullføre balkongen på denne måten både inne og ute en helt ukomplisert hendelse som du kan gjøre selv.. Før du starter installasjonsarbeidet, er det viktigste å forberede overflaten ordentlig og sikre at alle nødvendige verktøy er tilgjengelige..

Funksjoner og fordeler

Utsiden av balkongen lar deg utføre ikke bare restaurering av det gamle belegget av høy kvalitet, men beskytter det på en pålitelig måte mot atmosfærisk nedbør, gir dekorasjonsstilen en særegenhet og individualitet. Når du skal dekorere en balkong, er det nødvendig å velge riktig sidespor, det må være i harmoni med det generelle interiøret i rommet. Under avsluttende arbeid bør følgende nyanser tas i betraktning:

  • Materialer av lav kvalitet ved høye temperaturer kan avgi giftige stoffer, så du bør foretrekke kjente produsenter og ikke spare på prisen.

  • Utseendet på sidesporet blekner over tid, mister sin opprinnelige farge.

  • Balkongbekledning på denne måten er preget av enkel installasjonsarbeid, som igjen gjør at den kan utføres uten involvering av mestere.

  • Siding er motstandsdyktig mot ultrafiolett stråling, tåler høye temperaturfall godt.

  • Materialet er presentert i et bredt spekter, har forskjellige farger og teksturer.

  • Fasaden er enkel å rengjøre og lett å rengjøre. Når du rengjør den, kan du også bruke hvilket som helst vaskemiddel..

  • Rimelig pris. Moderne materiale til sin pris er tilgjengelig for alle.

  • Takket være denne typen finish kan du øke konstruksjonens varmeisolasjon betydelig og skjule alle uønskede overflatefeil..

Visninger

Siding paneler er laget av en rekke materialer. De kan etterligne murstein, stein og naturlig tre. Vanligvis er panelene 2 til 6 meter lange og 10 til 30 centimeter brede. Siding er festet med spesielle skruer og snaplåser, som er plassert på panelene. I henhold til konfigurasjonen kan den lages i form av et sildben og en stang. På grunn av sin unike design og positive egenskaper, kan sidespor brukes i mange år uten ekstra restaurering og maling. I noen tilfeller er en kombinasjon av sidespor med bølgepapp egnet..

På byggemarkedet er det 6 hovedtyper av sidespor, som er forskjellige i materialegenskaper og utseende. Spesielt bemerkelsesverdig er modellene laget av tre, de er laget av harpiks og flyttede trefibre. Sementbekledning, som inkluderer cellulose og sementfibre, anses også å være ikke mindre populær. Det er veldig tungt og svært holdbart, mens slike paneler er vanskelige å montere og kutte..

Til tross for det store materialvalget, regnes kjellerbekledning som den dyreste og mest populære. Den brukes ikke bare til dekorasjon, men også til veggdekorasjon. Den etterligner perfekt alle typer naturlige overflater. Keramisk sidespor av leire er preget av høy brannmotstand og miljøvennlighet..

Hvis du trenger å finne et rimelig byggemateriale, er vinylbekledning det riktige valget. Den er laget av polyvinylklorid, takket være den som er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Slikt sidespor brenner ikke. Under installasjonen installeres panelene på en tre- eller metallkasse.

Overflaten på panelene kan være grov, glatt eller trelignende. På grunn av tilstedeværelsen av hull i de nedre delene av materialet, er det kontinuerlig luftsirkulasjon. Dette er svært viktig for ytterligere beskyttelse av isolasjonen og dreiebenken mot kondens, noe som kan forårsake forfallsprosessen og korrosjon..

Når det gjelder metallbekledning, er panelene hovedsakelig laget av sink, stål og aluminium, i tillegg er overflaten av materialet dekket med jord og polymerer. Det er veldig praktisk, men dyrt.. Metallbekledning motstår korrosjon godt, er ikke redd for mekanisk deformasjon, brenner ikke og presenteres i et stort utvalg, blant hvilke paneler dekorert med naturstein og tre er spesielt populære.

Farge

Farge spiller en stor rolle når du velger et etterbehandlingsmateriale for en balkong. Det skal passe til det generelle interiøret. Hver produsent har en annen farge og struktur på sidespor. På samme tid, når du kapper veggene på balkongen, er det nødvendig å velge en farge som ville være i harmoni med taket og vinduene. Oftest foretrekker de naturlige kontrastfarger, et utvalg i mørke og pastellfarger..

For at balkongen kledd med sidespor skal ha et klassisk utseende, velges paneler i fargen på kaffebønner eller kaffe med melk.

Hvis designet inneholder tre dekorelementer, anbefales det å kjøpe materiale av terrakotta eller auberginefarge. Nyanser av vårløv ser ikke mindre vakre ut, i brun, oliven og kastanje design..

De fleste designere anbefaler å ta hensyn til klimasonen når du velger en sidespor. For områder der regnvær råder, er lyse og varme farger perfekte. For varme områder vil grå nyanser være det beste alternativet..

Trinn-for-trinn instruksjon

Bekledning av balkongen med ytterkledning utenfra er innenfor alle makters makt, det eneste du må kjenne til og følge visse regler når du er ferdig med arbeidet. De vil ikke bare lette installasjonsprosessen, men også bidra til å unngå alle slags feil. Som alle andre typer overflater, yttermontering begynner med forberedelse av overflaten og gjerdet. Som gjerder, skifer, metallprofiler eller jernstenger brukes hovedsakelig. Derfor demonteres først det gamle foringsrøret, og metallstengene renses for rust med en spesiell børste..

Neste trinn i arbeidet er grunning og maling av stengene. Vær oppmerksom på at før du installerer panelene, balkongen må rengjøres for støv og smuss. Alle ebber og rekkverk kan også demonteres. I tilfelle det er forvrengninger på balkongen, og dette kan kontrolleres ved hjelp av et nivå, installeres kassen med tanke på dette. I tillegg kan uregelmessigheter på balkongen indikere at den er i en nødstilfelle, og kan derfor kreve ytterligere reparasjonsarbeid og styrking av strukturen..

Den neste fasen av mantel vil være installasjon av dreiebenken. For å gjøre dette er stengene festet på stengene, tidligere satt på beltene fra bunnen og fra toppen. Samtidig bør bjelkens høyde ikke overstige 8 cm. Trestrukturen er festet til veggene på metallhjørner eller ved hjelp av flytende spiker. Nedre belte på dreiebenken legges på spesielle sider eller direkte på selve betongfoten.

Etter at lathing -systemet er installert, kan du fortsette med festene til tilleggselementene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot de ytre hjørnene, som spiller rollen som reir. Det settes inn hjørnestrimler i dem, som har et V-formet snitt i midten og en 90-graders fold. For at mantelen skal være sterk og pålitelig, anbefales det å varme opp panelene ved montering av plasten.

Det første sidepanelet er festet på linje med de øverste kantene på lektene. Den er festet til fabrikkkroker, som etter installasjon bringes ut på utsiden av balkongen. Installasjonen av påfølgende paneler utføres på samme måte, de skrus inn med selvskruende skruer. Deretter styrkes de ytre hjørnene i strukturen til det nedre beltet; for dette brukes en liten mengde konstruksjonslim. Når du dekker en balkong, er det best å starte arbeidet fra sideveggene, og deretter jevnt flytte til midten.

Det siste trinnet i installasjonen er å fikse de siste planker. De legges på de siste sidene..