Renovarea unei băi – plăcerea alegerii

Baia, considerată de mult timp relația slabă a casei, este acum văzută ca o piesă centrală, plasată în centrul atenției în timpul unei renovări sau a unei construcții noi. La fel ca bucătăria, care își propune să fie practică, bine amenajată și funcțională, baia solicită, de asemenea, anumite cerințe de confort și estetică. La fel ca în cazul unui living pe care îl dorim la modă și relaxant, alegerea culorilor, a materialelor și a mobilierului nu mai este lăsată la voia întâmplării atunci când vine vorba de dotarea caracteristicii de apă care ne va însoți ieșirea în fiecare dimineață..

În cele din urmă, realizează baia viselor tale

exemplu de baie de vis de lux cu fereastră de golf pentru vedere la munți

Mobilarea băii visurilor dvs. nu mai este rezervată pentru hoteluri de elită sau de lux. Datorită democratizării ofertei de către producători, a devenit posibil ca fiecare să ofere băii sale aerul unui palat, dând frâu liber dorințelor lor și permițând o personalizare aproape totală. Culorile, pardoseala sau pereții, colțul și / sau cabina de duș, cadă, toate gusturile sunt satisfăcute, în funcție de dimensiunea disponibilă și de anumite constrângeri tehnice, ele însele reduse de activitatea profesioniștilor din sector.

Finete sau cabină de duș pentru toată lumea

Duș sau baie? De ce nu amândoi căpitanul meu? Cu siguranță cea mai importantă parte a băii. Tendința actuală este că dușul a profitat în mare măsură de cadă, din motive evidente de economisire a apei. Dar acum, când vine vremea alegeți o cădiță de duș, distracția intră în joc.

Printre diferitele tipuri de cădițe de duș de pe piață, cabina de duș s-a bucurat întotdeauna de o estetică avantajoasă, întărită de tendința actuală către minimalism. Dispunerea sa, în mod tradițional posibilă doar prin instalarea unui canal de scurgere cu gresie, este acum simplificată prin instalarea de receptoare extra plane sau chiar de culoare de diferite finisaje și dimensiuni. Acestea vă permit să vă bucurați de un stil elegant mai modern ca niciodată, limitând în același timp costurile și constrângerile datorate instalării sale.

Pentru suprafețele mici, tava de duș de colț „cu un sfert” economisește spațiu, alunecând într-unul din colțurile camerei. Modelele ultra-plate îi vor permite, de asemenea, să urmeze trendul, la fel ca surorile sale mari italiene, în general forme dreptunghiulare..

O insulă, o combinație, un unghi

colaj de diferite modele de cadă, insulă de duș sau colț

Alegerea căzii potrivite este mai presus de toate o chestiune de plăcere, pentru că cum nu te poți bucura de o baie fierbinte bună într-o seară de iarnă? Pentru instalarea sa, va fi necesar, desigur, un minim de suprafață, chiar dacă oferta de mini băi tinde să se dezvolte, dar a cărei utilitate rămâne limitată. La fel ca în cazul dușului, un model de colț face posibilă optimizarea spațiului, păstrând în același timp un anumit volum de umplere.

În ceea ce privește tendința actuală, palma este, fără îndoială, cada independentă. Acesta, desprins de pereții care îl îmbrățișează, pare să fi căzut din cer. Independent din punct de vedere vizual, amintește de băile de odinioară, jucând cartea dublă de epocă și contemporană în funcție de trăsăturile sale, uneori drepte, alteori rotunjite. O condiție sine qua non pentru alegerea unei căzi independente, baia trebuie să aibă o suprafață generoasă, pentru a-i oferi spațiul de locuit care îi revine.

În cele din urmă, pentru cei indecisi care ezită între duș sau cadă, există o soluție care îi va face pe toți de acord: combinația de duș și cadă. După cum sugerează și numele, aceasta combină o cadă și un sistem de duș. Cu palma mobilă sau fixă, satisface atât ventilatoarele grăbite la duș, cât și cele adaptate relaxării spumante. Ca și în cazul alegerii unei căzi de baie clasice, factorul de spațiu va fi luat în considerare pentru instalarea sa.

Alegerea solului

ce etaj alegeți pentru o renovare elegantă a băii

Alegerea pardoselii: acest lucru este mai important decât pare. Deoarece va fi în contact direct cu picioarele tale mai mult decât orice alt etaj din casa ta, trebuie să fie confortabil, liniștitor și bine adaptat. Prin definiție, baia se confruntă cu umiditate ridicată și aceasta în mod frecvent. Tipul de sol va trebui, prin urmare, să reziste acestei bătălii a apei pentru a rămâne pe loc, dar și pentru a vă împiedica să alunecați.

Plăcile sunt, desigur, alegerea numărul unu când vine vorba de podeaua de baie. Universal, este ușor de instalat și poate fi combinat pe pereți. Deși nu este cel mai rezistent la alunecare, are o estetică care s-a adaptat vremurilor. Gata cu plăcile albe pătrate, face loc plăcilor mari în culori închise, foarte actuale. Este, de asemenea, cel mai rezistent la umiditate, dacă a fost instalat corect.

La fel ca în orice încăpere, parchetul este în continuare cel mai cald material din materie de pardoseală. Cu toate acestea, utilizarea sa rămâne neobișnuită într-o baie, unde alegerea benzinei este esențială, pentru a-i garanta rezistența la apă și, prin urmare, în timp..

Pardoseala laminată este versiunea artificială a celor două precedente. Fabricat din rășină sau PVC, se găsește într-o multitudine de versiuni, imitând pardoselile din lemn, pardoselile cu gresie sau efectul de beton. Este rezistent dacă este special conceput pentru încăperile umede.