Hovedkriteriene for valg av badekraner

Hovedkriteriene for valg av badekraner

Mange kjenner den ubehagelige situasjonen når en kran begynner å lekke på badet. Fra dette dannes plakk og gule flekker på VVS. Det blir vanskeligere å stille inn vannet i dusjen. Temperaturen endres vilkårlig fra kaldere til varmere under vaskeprosessen. Slike problemer er en konsekvens av feil valg av mikseren..

For å fikse situasjonen en gang for alle, må du kjøpe erstatningsrør, etter å ha studert hovedkriteriene for valg av badekraner.

Særegenheter

Når vi åpner vannet på badet, er det første vi gjør å justere temperaturen som er behagelig for hendene ved å blande bekkene. For å gjøre det varmere eller kaldere, vrir vi de tilsvarende ventilene eller spaken i ønsket retning. På dette tidspunktet er mikseren i gang. En kran er en rørleggerarmatur som regulerer vannstrømmen. Hovedoppgaven er å blande varmt og kaldt vann inne i et spesialkammer til ønsket temperatur. En like viktig funksjon til badekranen er å endre strømningsretningen fra kranen til dusjen og omvendt..

Parallelt med de to første oppgavene er enheten ansvarlig for trykket og dannelsen av strålen. Fra mikseren kommer vannstrømmen inn i tappen (tuten) på kranen eller i dusjslangen. Trykket i systemet gir en stabil jet uten å sprute i alle retninger. Den siste funksjonen er dekorativ. Hele systemet totalt sett er synlig på badet. Dette gjør det til et element i interiøret..

Badekarblanderen skiller seg fra mikseren med et annet formål i den modifiserte utformingen av tuten og tilstedeværelsen av flere deler.

 • Kort tut. Kjøkkenkranen har en rekke oppgaver: de vasker mat, hender, oppvask og trekker vann under den. For enkelhets skyld bør tuten være høy og buet slik at gjenstander og beholdere enkelt kan plasseres under den. Og på badet trenger du bare en kran for å vaske hender og fylle badestampen, så den blir kortere og mindre..
 • Dusjslangeforbindelse.
 • Bryter i form av en knapp, spak eller vippebryter. Det er nødvendig for å omdirigere vannstrømmen til dusjhodet. Noen ganger er bryteren multifunksjonell. Det omdirigerer vann på mer enn to måter.

Visninger

Utvalget av miksere er mangfoldig, men de fleste av dem avviker bare i eksterne parametere. Det er flere ganger færre typer miksere som arbeidsmekanismer. Alle kan deles inn i flere store grupper: etter formål, etter konstruksjonstype, etter festemåte, etter materiale, etter design.

Avtale

Det er kraner for kjøkken og bad. Det er høyt spesialiserte rørleggerarbeid som brukes i skjønnhetssalonger og medisinske institusjoner. Kjøkkenkraner er designet for å installeres over vasken. Spesifikasjonene til lokalene stiller spesielle krav til kvaliteten på sanitetsutstyret. Siden kranen på kjøkkenet brukes regelmessig, må rørene være holdbare, pålitelige og laget av slitesterke materialer. På kjøkkenet er vertinnenes hender ofte travle eller skitne, derfor er mikseren bekvemmelighet og den lakoniske utformingen av eksterne deler uten elementer som er vanskelige å rengjøre..

Baderomsbatterier er designet for å installeres over boblebadet eller over vasken. Strukturelt er de mer komplekse, men dyrere når det gjelder kostnad. VVS på badet brukes også regelmessig, og i tillegg er det en ekstra faktor som påvirker hastigheten på slitasjen. Dette er et økt fuktighetsnivå i rommet..

Derfor bør badekraner være laget av fuktresistente materialer inne og ute. Enkel kontroll er også viktig for å regulere vanntemperaturen så raskt som mulig..

Designmulighetene for badekar er større enn kjøkkenet.

Dusjblandere er fundamentalt forskjellige fra kran og kombinert. De har en kompleks enhet, brede muligheter og en høy pris. I tillegg til en hånddusj med en fleksibel slange og utskiftbare dyser, er de utstyrt med dyser og forskjellige varianter av den “tropiske” hodedusjen. De trenger en kvalitetsmikser som leder vann til ønsket element med en enkelt dreie på knappen. I mer moderne og dyre modeller – ved å trykke på en knapp på panelet i dusjkabinettet eller kontrollpanelet.

Bidetkraner er en del av det intime hygienebadarmaturet. Et intenst trykk er ikke nødvendig her, men det er viktig å nøyaktig og raskt regulere vanntemperaturen. Enheten kjennetegnes ved jevn trykkregulering, evnen til å endre strømningsretningen fra tuten i forskjellige retninger og tilstedeværelsen av en luftemaskin. Lufterens funksjon er å spraye vann.

Ofte på badet er det ikke plass til et bidet og et toalett samtidig, så kombinerte alternativer er installert. De er også utstyrt med en mikser som jevnt regulerer temperatur og vanntrykk..

Kraner til frisørvasker skiller seg fra kraner til kjøkken eller bad ved at de er designet med en uttrekkbar fleksibel slange. En slik enhet vil være praktisk, ikke bare i en profesjonell institusjon, men også hjemme..

Designfunksjoner

VVS -utstyr i den grunnleggende konfigurasjonen består av:

 1. skrog;
 2. gummipakninger av flere typer (i noen progressive modeller er pakninger fraværende);
 3. beslag – tetningsringer, skruer, plugger, festemidler, holdere;
 4. kran aksel bokser;
 5. patron (vann er blandet i den): det er bedre å bruke keramikk, men det er også mulig fra et annet materiale, keramikk vil vare lenger, men det er dyrere og ikke egnet for regioner med dårlig vann, urenheter og rusk i vannet skade keramikken;
 6. elementer i manuell eller elektronisk kontroll – håndtak, håndtak, håndhjul, ventiler, elektronikk;
 7. spole;
 8. adapter;
 9. svingbart element – gander;
 10. sveiv;
 11. dusjhode bryter;
 12. dekorative elementer og tilbehør.

Prinsippet for bruk av miksere av forskjellige design er det samme. Kaldt vann renner gjennom den ene kretsen av rørene, varmt vann renner gjennom den andre, og de blandes inne i patronen. Andelen varmt og kaldt vann, samt intensiteten av trykket, kan justeres manuelt eller automatisk.

Store designforskjeller er knyttet til måten vannforsyningen reguleres på. Det er 5 typer design: ventil, enkeltspak (joystick), termostat, berøringsfri, del-trykk.

Ventil

En representant for denne typen er en velkjent kran med to svinghjul (lam) for kaldt og varmt vann. Ved hjelp av disse håndhjulene reguleres trykket og temperaturen på vannet. “Lammene” er vanligvis plassert på sidene av mikseren parallelt med hverandre. Låselementene i konstruksjonen er krankassebokser.

Ventilenheter er delt inn i to typer: snekkegir og med svingbare plater.. I ormen-typen, på gammeldags måte, er det gitt en stilk og en gummipakning. De fungerer som en plugg og stenger vanntilførselen. For å lukke stammen må du dreie håndhjulet flere ganger mot klokken og på slutten fikse posisjonen og bruke litt mer innsats.

Slike modeller er relikvier fra den sovjetiske fortiden, men de står fremdeles i mange leiligheter og selges. Kostnaden er lav – opptil 1800-2000 rubler, så de blir ofte kjøpt av renoverte leilighetsutviklere. Utstyret ser pålitelig og estetisk tiltalende ut, men det er billig. Det bør endres om et år., fordi det er en midlertidig type VVS. Men utbyggerne er tause om dette, og eierne av nye leiligheter oppdager at krankassen har løsnet og at det har dukket opp lekkasjer..

Europeiske ormeblandere er mer sofistikerte. Stangrotasjonen deres er translasjonell, ikke rotasjons. Derfor er det ikke nødvendig å stramme “lammet” med innsats. Blandere med roterende keramiske plater kalles også semi-roterende. Håndtakene trenger ikke lenger å dreies helt for å stoppe vannstrømmen. Dette gjøres i en halv omdreining, for i stedet for en stang med elastikk er det en plate med hull inni. Når “lammene” roterer, begynner platene å bevege seg. Når de matcher hverandre, helles det vann.

Fordeler med ventilblandere.

 • Rimelig pris. Midlertidig VVS i 1-2 år koster opptil 2000 rubler, pålitelig og holdbar – opptil 8000.
 • Reparasjonsevne. En mikser for 6-8 tusen rubler vil forstyrre bare hvert 5. eller 10. år, når det er på tide å bytte pakninger.
 • Støpt kropp. Det er ingen bevegelige elementer i det, noe som forlenger levetiden noe.
 • Uavhengighet fra andre kommunikasjonssystemer. Hvis strømmen i huset er slått av, kan vannet fortsatt brukes, noe som ikke kan sies om den moderne sensoren eller kontaktløse rørleggerarbeid, som er knyttet til elektronikk..
 • Enkle kontroller. Knottene snur lett, de har divisjoner, noe som betyr en gradvis økning i andelen kaldt eller varmt vann og trykkstyrken. Selv et barn kan åpne kranen og stille inn ønsket temperatur.

Takket være disse fordelene er det for tidlig å forgifte ventilblandere til skrap, slik produsenter av andre typer VVS prøver å gjøre..

Men de har også ulemper:

 1. det er vanskelig å finne reservedeler for reparasjon;
 2. temperaturen på vannføringen er ikke jevnt regulert;
 3. økt vannforbruk;
 4. Billige enheter med gummipropper er kortvarige og dyre med keramiske plater.

Spak

En spak er en flat eller strømlinjeformet plate som løfter og roterer innenfor designgrensene. Løftevinkelen i forhold til utgangsposisjonen til spaken er 60-65 grader. Svingradius er 45-60 grader. Når spaken løftes, øker vanntrykket, mens rotasjonen endrer temperaturen. Disse handlingene kan kombineres i en jevn bevegelse ved å løfte spaken til ønsket vinkel. To generasjoner av en-greps miksere finnes på markedet.

Første generasjon – patronblandere. Dette er en modifikasjon av ventilmodeller. I konstruksjonen av mikseren er grunnlaget en patron med perforerte keramiske plater. I platens nedre del tilfører hullene vann, og i den øvre delen blandes det. Når du løfter og dreier spaken, er hullene på linje med blandekammeret, og det renner vann til tuten. Bevegelsen av spaken er gitt av et spesielt silikon smøremiddel. Keramiske plater beskytter filtrene mot skader forårsaket av slipende partikler. De er ikke alltid inkludert i den grunnleggende konfigurasjonen..

Når du velger VVS med keramiske elementer, er det viktig å finne ut om det er filtre i settet. Hvis ikke, må du kjøpe dem separat. Dette vil beskytte enheten mot rask sammenbrudd..

Andre generasjon – ballmiksere. I slike modeller er basen en ball med hull – en for kaldt vann, den andre for varmt vann og den tredje for blandet vann. Det er en blandingsbeholder inne i ballen. Kontrollstammen og gummipakningene hjelper enheten til å drive og kontrollere strømningshastigheten. Denne designen brytes sjeldnere enn patroner.

Fordeler med spakblandebatterier:

 • enkel og praktisk kontroll;
 • evnen til å regulere vanntemperaturen med en nøyaktighet på en grad;
 • fremledningstemperaturen endres umiddelbart, men byttet er jevnt;
 • vedlikeholdsevne;
 • lang levetid (8-10 år) og 2 års garanti;
 • estetisk utseende.

Ulemper:

 1. 10 år – kassettens levetid, ikke indre deler; utskifting av keramiske og gummideler kan være nødvendig mye tidligere;
 2. billige modeller med én spak er vanskelig å håndtere, og et kvalitetsprodukt er mye dyrere enn en ventilblander;
 3. for reparasjoner trenger du hjelp av en spesialist.

Termostat

Denne “smarte” VVS -enheten er i stand til å huske temperaturen på vannet. Den interne mekanismen er mer kompleks enn modellene med spaker og håndtak. Det gir rask og behagelig bytte av vann. I dette tilfellet trenger du ikke å rotere og vri håndtaket i et forsøk på å fange ønsket temperatur og strømningshastighet. Enheten justerer den uavhengig i samsvar med den ofte brukte modusen.

Reguleringselementer er forskjellige. For tilhengerne av klassikerne er det ventiler, for elskere av ny teknologi – berøringsskjermer.

Fordeler med termostatiske miksere:

 • sikker bruk;
 • slå på vannet raskt og enkelt ved riktig temperatur;
 • økonomisk vannforbruk;
 • motstandsdyktig mot trykksvingninger inne i varmtvannssystemet;
 • moderne stilig design;
 • pålitelighet og lang levetid.

Blandere med termostater blir aktivt populært og annonsert som det beste utstyret. Men de har også alvorlige ulemper..

 • Du må fortsatt justere vannet. For ett familiemedlem vil en temperatur være behagelig, for en annen, en annen. Termostaten vil ikke slå den på av seg selv.
 • Termostaten holder temperaturbalansen. Hvis temperaturen på varmtvannet har endret seg, vil det justere prosentandelen kaldt vann for å oppfylle de angitte parametrene. Men hvis varmtvannet er slått av, får du ikke kaldt vann fra det. Det vil blokkere begge trådene.
 • Kostnaden for utstyret er mange ganger høyere enn de mekaniske modellene.
 • De fleste modeller krever nettilkobling eller kjøres på batterier. Dette øker kostnadene ved vedlikehold av utstyr..
 • Kompleks og kostbar reparasjon.

Kontaktløs

Sensor og statisk mikser – to modeller som gir vannforsyning uten å påvirke enheten fysisk. De skiller seg fra mekaniske blandere ved fravær av ventiler og spaker. En infrarød sensor er innebygd i kroppen. Han reagerer på bevegelse hvis du tar hånden til ebbe. Sensorområde – ca 30 cm. I tillegg til sensoren er det en liten spak på kroppen. Hans kan brukes til mekanisk vannforsyning. Fremledningstemperaturen reguleres så presist som mulig. Enheten er i stand til å huske temperaturforhold. Et filter følger med sensormikser. Det beskytter de sensitive elementene i systemet mot hardt vann og urenheter.

Enheten er også utstyrt med en elektronisk enhet. Kranen kan operere på batterier og fra strømnettet. Batterier varer i 1-2 år ved daglig bruk.

Fordeler med kontaktløse kraner.

 • Økonomisk vannforbruk.
 • Praktisk. Uten mekanisk påvirkning på ytre deler av strukturen varer rørleggerarbeid mye lenger.
 • Hygiene. Badet er fuktig og bidrar til bakterier. Med en berøringsfri mikser er det færre gjenstander i den som må desinfiseres regelmessig.
 • Sikker bruk. Et slikt kran vil aldri oversvømme naboer, fordi de glemte å lukke det..
 • Lett å bruke, spesielt hvis det er barn i huset.
 • Lang levetid og garanti fra to år.
 • Slank, moderne design.

ulemper.

 1. Ikke egnet når vanntemperaturen må endres ofte.
 2. Det er vanskelig å trekke vann inn i badekaret. Du må hele tiden aktivere bevegelsessensoren slik at strålen er stabil, eller slå av sensoren.
 3. Kompleks installasjon.
 4. Ekstra strømkostnader.
 5. Høy pris.
 6. En kvalifisert tekniker er nødvendig for reparasjoner.

Del-trykk

Porsjonskranen kom inn på badet fra servanter og intercity -tog. Designet er veldig praktisk for økonomisk bruk av vann, derfor brukes det ikke bare på offentlige steder, men også hjemme. I stedet for en ventil eller en spak har en slik mikser en knapp som må trykkes for å helle vann. En stråle med stabilt trykk og temperatur helles i 20-30 sekunder, så må du trykke på knappen igjen. For de fleste modeller kan tiden økes, men ikke for lenge. Faktum er at inne i saken er det en liten “kopp” der vann samler seg. Det er hun som, etter å ha trykket på knappen, tømmer ut av gander. Etter at mekanismen returnerer knappen til sin opprinnelige posisjon, fylles vanntilførselen opp.

Push -modeller med dusjhode er arrangert på lignende måte, men de har større tilførsel av væske..

Vanntemperaturen reguleres manuelt med kontrollknappen eller i automatisk modus. Budsjettmodeller opererer med mekanisk kontroll, dyre – på elektronisk, men det er mulig å overføre dem til mekanisk kontroll.

Fordeler med porsjonsblandere:

 • vannet slås på ved å trykke på en knapp;
 • økonomisk forbruk;
 • hygiene;
 • moderne design.

Ulemper:

 1. over tid begynner knappene å synke;
 2. dyr enhet;
 3. upraktisk å fylle et bad eller vann i en stor beholder.

Tutlengde og type

Tuten er en funksjonell ytre del av strukturen. Dens størrelse, form, lengde og høyde sikrer praktisk bruk av VVS hvis det er riktig valgt for et bestemt bruksområde. I henhold til hvor kranen er planlagt installert, kan to typer miksere skilles. I begge typer er formen på tuten gjennomtenkt med tanke på egenskapene til funksjonsområdet..

Den første typen er egnet for kjøkkenet. Den andre typen er for badet. Det kommer i følgende typer.

 • Med dusjhode og bryter. En klassisk kombinasjon for et rom der sanitærutstyr er installert i kort avstand fra hverandre. I dette tilfellet er gander ganske høy og lang, på et hengsel. Den suppleres med en fleksibel og lang dusjslange med dyse.

 • Med tut uten dusjhode. I leiligheter med en ikke-standard layout eller et stort bad er det upraktisk å installere en kombinasjonsmodell med bryter. Noen mennesker trenger bare ikke et dusjhode. For slike tilfeller er det forskjellige alternativer for kraner uten dusj. De er ventil og joystick, sjeldnere – berøringsfrie og skyvbare. Formen og størrelsen på gander er absolutt hvilken som helst. De avhenger av plasseringen av VVS -enheten. Dette kan være en horisontal veggkran med en lengde på ikke mer enn 20 cm eller en gulvmodell med en høyde på mer enn 90 cm.
 • Med dusjhode uten gander. På et lite bad er det ofte installert en dusjkabinett for å spare plass. Den har en mikser med en slange og et massasjefeste, men stilen i designet er definitivt overflødig. I en slik modell kan det være en bryter. Det er nødvendig for å omdirigere strømmen fra vannkannen til dysene i taket eller på veggene i hytta og bak..

 • Med hygienisk dusj. En variant av temaet for kombinerte enheter. En hygienisk dusj er vanligvis installert ved siden av et bidet eller toalett. Ganderen er liten eller forkortet, i en minimumshøyde fra skallet. Det er en bryter for å levere vann til en liten hygienisk hånd.
 • Med termostat. Vanligvis er dette støpte modeller av liten lengde og bredde. Oftere en lakonisk rett form enn en krøllete. De fleste modeller med termostat har ikke bryter for dusjhodet, fordi det er designet for minimal innsats og styres av bare en ventil. I tillegg øker ytterligere detaljer kostnaden for det allerede dyre VVS. Modeller med termostat er installert rett over badekaret. De er støpt, så du kan ikke omdirigere vann til vasken..
 • Svingbar tut. Har en høy og buet gander med hengsel. Relevant når det trengs ett trykk for vask og badekar uten dusj.

 • Cast. Modell i ett stykke. Den roterer ikke eller vipper, derfor er den bare installert over ett rørlegeme.
 • Vertikal jet. Kraner med rett eller buet jib av mellomstore og store størrelser. Designet for større servanter i store rom.
 • Skrå jet. Dette er forkortede versjoner av støpte spisser som leder strømmen i ønsket retning. Relevant for små bad der det er lite plass til rørleggerarbeid. De er så kompakte at de vanligvis er installert over minivasker i vaskerom, barnehager, offentlige steder på vegkafeer, hvor badene er ekstremt trange..
 • Med uttrekkbar slange.

Tutenes dimensjoner og form avhenger av badets størrelse, innhold og design..

Plasseringsmetoder

Hvor du skal installere mikseren – vil fortelle deg formålet.

For vasker

De er vanligvis montert på den brede enden av vasken, på veggen eller på benkeplaten. Kranens plassering på vasken er praktisk når den er innebygd i baderomsmøblene eller montert på veggen. Du kan velge rørleggerarbeid med alle design – kort eller lang, høy eller lav svanehals, klassisk eller original form.

Enhver modell vil fungere for servanter så lenge tuppen av tuten ikke stikker ut over tuten. Når strålen ikke kommer inn i avløpet, er det mye sprut i rommet..

Blanderen på benken er designet for vasker som ikke er innebygd i møblene og ikke har sider for å installere en kran. Disse vasker er vanligvis skålformede, tynne kanter og benkeplate montert.. For bordet er det viktig å velge en kran med høy gander slik at den stiger over vasken.

Veggmontering er et allsidig alternativ. Den er egnet for innebygde servanter og benkeplater, for montering av en blandebatteri med omskifter og dusjhode mellom servant og badekar, for montering av modeller med vertikal stråle i romslige rom og installering av kraner med skråstråle i et lite rom.

Det er to måter å installere rørleggerarmaturer på veggen..

 1. Tradisjonell, når alle de funksjonelle elementene i kranen er synlige. Den er egnet for romslige rom og bad med en original design, der mikserens utseende er viktig som et element i møblene..
 2. Skjult installasjon. Med dette arrangementet er festene, rørforbindelsene og blandekammeret plassert i en fordypning inne i veggen. Bare en del av tuten og ventiler for styring av systemet forblir utenfor. Det vil si deler som strengt tatt ikke er en mikser..

Innfelt montering krever litt mer innsats enn konvensjonelle ledninger, men en rekke fordeler med denne plasseringen begrunner det..

 • Praktisk å bruke. Med en innfelt installasjon kan du plassere systemkontroller og vannforsyningselementer på forskjellige steder. For eksempel vil tuten på kranen over badekaret være ved føttene, over dreneringshullet, og spaken vil være tilgjengelig. Du kan også fikse dusjhodet i en høyde og bryteren i en annen høyde..
 • Sparer plass på et lite bad.
 • Visuelt gjør plassen mindre overbelastet.
 • Opprettholder en stabil vannføringstemperatur. Dette gjelder innebygde modeller med termostat.
 • Forenkler rengjøringsprosessen. Det er alltid upraktisk å vaske og polere de forkromede delene av kranen. Når bare to elementer av hele strukturen er synlige, er prosessen mye raskere..
 • Gir maksimal komfort. Innebygde deler kommer ikke i veien i en trang dusjkabinett, og utstående deler varmes ikke opp av varmt vann. For modeller med to ventiler er dette fortsatt et problem. På siden av varmtvannsforsyningen varmes kroppens produkt opp, og på den kalde siden dannes kondens på grunn av dette. I innebygde modeller styres temperaturforskjellene av en termostat.
 • Ser organisk ut på badet med ethvert design.

For Bath

I dette tilfellet er 4 monteringsmetoder relevante: på veggen, på badekaret, på gulvet, på en sokkel. Veggplasseringen velges når badekaret er installert så nær veggen som mulig. Installasjonen kan være tradisjonell eller innebygd. Begge alternativene er like praktiske. Også en mikser med tut og dusjhode er ofte plassert på veggen slik at avstanden til vasken og skriften er den samme. På siden av badekaret er det viktig å plassere støpemikser med kort tut. Den skal ikke være for stor for ikke å forstyrre å ta et bad..

Det er to typer fiksere av mikseren til siden av badekaret: på endesiden og på langsiden. End-to-end arrangement er praktisk. Gander kan roteres, strålen ledes til dreneringshullet, kranen er lett å nå.

Kranen på langsiden av badekaret ser original ut, men Det er en rekke nyanser som er viktige å vurdere når du velger et slikt alternativ.

 1. Du må nå ventilen gjennom skriften. Dette er problematisk hvis det er stort.
 2. I midten av badekaret vil strålen først treffe de følsomme områdene i kroppen. Hvis mikseren ikke har termostat og temperaturen må justeres, er det fare for ubehag..
 3. Den lange gander vil stadig komme i veien for hånden.

På grunn av disse egenskapene er langsidsarrangementet et alternativ for termostatblandere med kort tut. I andre tilfeller er det å foretrekke å avslutte.

I små leiligheter, der firkantede eller halvcirkelformede hjørnebad er installert for å spare plass, er det rimelig å plassere mikseren i hjørnet. Som regel har et firkantet badekar hjørner som er brede nok, som hyller, og dette er et praktisk sted for å fikse en kran..

En mikser på gulvet er en sjeldenhet. Det brukes bare når badekaret ligger langt fra veggen og ikke har brede felger som kranen kan festes på. For dette alternativet trengs svært høye (ca. 100 cm) ganders med en stabil kropp. En mikser på en sokkel er også sjelden, siden en slik designløsning krever et romslig rom..

For dusj

Hvis vi snakker om et dusjhode, er det praktisk å plassere det på veggen. Og i dusjkabinen er den optimale løsningen skjult installasjon..

For en hygienisk dusj

Bidetkranen kan installeres på vegg eller gulv. Hvis et toalett brukes i stedet for et bidet – på siden av toaletthuset.

Med de beskjedne dimensjonene på badet kombineres en hygienisk dusj med et kran over vasken..

Materialer

En mikser kalles vanligvis et sett med rørelementer for tilførsel og regulering av vann. Den inkluderer både interiøret og huset, noe som gjør mikseren estetisk tiltalende og brukervennlig. Innvendige elementer er laget av plast, keramikk, gummi eller silikon. Det er ikke noe alternativ til disse materialene. Men kroppen kommer i minst seks varianter..

Av disse må du velge den mest slitesterke, en som ikke sprekker av høyt hydraulisk trykk og ikke vil kollapse under forhold med konstant fuktighet. Det kan være følgende materialer.

 • Rustfritt stål. Dessverre betyr ikke dette navnet at metallet ikke tærer i det hele tatt. Det blir bare dekket med rust saktere og kan fjernes midlertidig. Kranen vil glitre med en speilvendt overflate til den er riper. Ødeleggelsen av metallet vil uunngåelig begynne på disse stedene. Stålkraner vil ikke vare lenger enn 5 år. Det er viktig å kjøpe dem som en midlertidig løsning i et år eller to. Minimumskostnaden for enheten tillater.

 • Messing. Denne kobberlegeringen med tilsatt sink og aluminium regnes som det beste materialet for kontakt med vann. Den ruster aldri, tåler hydrauliske belastninger og mekaniske skader, og på grunn av sprøyting ser den vakker ut. Samtidig selges kraner av messing av høy kvalitet som varer minst 8 år til en rimelig pris..
 • Bronse. Tyngre og mer holdbar enn messing, til tross for den samme legeringsbasen i form av kobber. Den tærer heller ikke, er ikke redd for kontakt med vann og er holdbar. Fargen på bronse er mørkere enn messing, derfor er et slikt produkt uten belegg egnet for alle baderomsinteriører. VVS av bronse er imidlertid dyrere enn messing.
 • Silumin. Det er umulig å bruke siluminprodukter (en legering av aluminium og silisium) på permanent basis. Disse mikserne er myke, skjøre og kortlivede. De samler sediment fra hardt vann. De brytes raskt sammen og begynner å lekke i løpet av et år. Silumin -miksere kommer i store mengder fra Kina og er etterspurt på grunn av de lave kostnadene. Det er lønnsomt å kjøpe dem som midlertidige i en leilighet (i 12-15 måneder) eller i et landsted, hvor vann sjelden brukes..

 • Keramikk. Keramiske plater har bevist sin effektivitet som indre deler av enheten, men russiske forbrukere er ennå ikke vant til et keramisk etui. Dette materialet er enda bedre egnet for kontakt med vann enn messing, men vannet må være mykt og fritt for urenheter. Og med mekanisk skade sprekker den og flis. Samtidig er kostnaden for en keramisk mikser høyere enn for et dusin silumin.
 • Plast. Dette materialet er grovt undervurdert i rørleggermarkedet. De er vant til å omgå det og oppfattes som noe useriøst og upålitelig i sammenligning med metallprodukter. Imidlertid vil den vare lenger enn silumin- og stålprodukter. Plastkraner ruster ikke, rust legger seg ikke på dem, de er ikke redde for vann av dårlig kvalitet. Materialets plastisitet lar deg gi det en hvilken som helst form, derfor er det mange designer og uvanlige plastprodukter. Plast er billig, og med et beskyttende belegg ser det ut som et dyrt bronseprodukt.

Ulempene med plast er dens lette vekt og tendens til termisk ekspansjon. Det er viktig å vurdere dette under installasjonen for å opprettholde et termisk gap..

På et bad vil en plastkran vare i ca 5 år. I et badehus eller en badstue, hvor det ikke brukes hver dag – ca 8 år. I tillegg varmes ikke dette materialet opp som stål, noe som reduserer risikoen for å bli brent..

En integrert del av kroppen støver. Det beskytter produktet mot fuktighet og riper og har et estetisk utseende. Metaller brukes til sprøyting: krom, bronse, kobber, gull. Krom er det billigste, mest moderne og praktiske materialet. Bronse er slitesterkt, men dyrt og ser gammeldags ut. Gull ser luksuriøst ut og beskytter produktet pålitelig, men det er veldig dyrt. Kobber beskytter mot rust, men kan mørkne på grunn av kontakt med vann og kjemikalier.

Ekstra funksjonalitet

Moderne miksere har lenge sluttet å være monofunksjonelle. I tillegg til at de vet hvordan de skal blande vann i riktige proporsjoner, er de utstyrt med tilleggsfunksjoner.

Følgende typer presenteres på markedet.

 • Oppvarmet vann. En rekke modeller med termostat.
 • Med økonomimodusfunksjon. I utgangspunktet er dette engrepsblandebatterier som det er installert en begrensning på. Hvis du løfter spaken i en vinkel der vannstrømmen overstiger økonomimodus (4-5 liter per minutt), vil det være en merkbar motstand. Ved å slippe spaken kan du fikse denne posisjonen. Men hvis det er viktig å raskt fylle badekaret med vann, kan du øke stigningsvinkelen..
 • Med funksjonen å begrense minimum og maksimal temperatur. En type termostat som er populær blant småbarnsforeldre.
 • Med luftemaskin. En luftstrøm tilføres samtidig med vannet. Denne flyt er myk, jevn og behagelig.
 • Med bunnventil. Dette er spaken på kranen som åpner sluket på badet. Hvis vannet er for varmt, trenger du ikke å stikke hånden inn i det for å åpne sluket.
 • Med vannfilter. Filteret forbedrer vannkvaliteten og forlenger levetiden til rørleggerarmaturer i flere år.

Tilbehør og komponenter

Blanderen er en prefabrikert struktur. For full funksjon, trenger den flere elementer. Noen ganger leveres de som standard, noen ganger må de kjøpes separat. Ikke alle komponenter er nødvendige for normal drift av mikseren, men alle gjør rørleggerarbeidet enklere og mer praktisk..

I tillegg til svinghjul og tut, uten hvilken mikseren generelt er ubrukelig, kan du trenge:

 • manuelt dusjsett;
 • regndusjhoder og sidestråler;
 • utskiftbare dusjhoder;
 • luftere for mykning av vann med luft;
 • flerveisbrytere (for 2 eller flere vannforbruksobjekter);
 • braketter og holdere for et dusjhode;
 • dekorative hetter for veggblandere;
 • reservedeler (foringer, pakninger, krankassebokser, svinghjul, foringsrør, adaptere, festemidler);
 • nøkler for lufting og patronreparasjon;
 • husholdningskjemikalier for rengjøring av mikseren og kroppen og mikrofiber servietter.

Hvis bruk eller reparasjon av VVS er komplisert uten komponenter, er tilbehøret bare nødvendig som et ekstra visuelt element..

Disse inkluderer fargede tappelys, dekorative håndhjul og dusjholdere, designertuter. Tilbehør i form av håndkleholdere, såpedispensere, såpeskåler i samme stil med mikserens utvendige deler finnes også ofte. Slike detaljer er viktige hvis interiøret er nøye gjennomtenkt på badet..

Design

En av de viktigste funksjonene på badet er avslapning. Og å slappe av og ha det gøy å ligge i et boblebad er mer behagelig når interiøret er vakkert. Derfor bør kraner og sanitærutstyr ikke bare betraktes ut fra holdbarhet og bekvemmelighet, men også som stildannende elementer. Moderne miksere er konvensjonelt delt inn i to store kategorier: universell og design.

Allsidige modeller er egnet for et upretensiøst interiør. Alle er laget av tilgjengelige materialer og er forkrommet. Belegget er sølvfarget og kan være blankt (med reflekterende overflate) eller matt. I sjeldne tilfeller er kroppen og svinghjulene ikke sølv, men hvite, svarte eller gull.

Det eneste dekorative elementet på de universelle modellene er betegnelsen på varmt og kaldt vann på svinghjulene. Det kan farges pålegg, innlegg, kalligrafiske inskripsjoner..

Universalmiksere er ikke forskjellige i den komplekse formen på nakken, håndhjulene eller kontrollspaken. Det er to populære alternativer. Den første har glatte, strømlinjeformede linjer og en rund åpning på tuten. Den andre har en mer geometrisk form. Ganderen er ikke sylindrisk, men fasettert; tut kvadratisk eller rektangulær.

Designer modeller er designet for et interiør som er designet i en bestemt stil..

For retro -design er viktige messingblandebatterier uten en blank finish, med to ventiler og en høy gander med en rund seksjon relevante. Også blandere av messing og bronse i sin naturlige farge vises til interiør som har en tendens til gammeldags og naturlighet (Provence, land, etnisk). For elskere av den klassiske stilen, som er full av rike materialer og tilbehør, er rørleggerarbeid med gullbelegg ideelt. I dette tilfellet kan kranens form være hvilken som helst, inkludert den originale kaskadeflate tuten eller støpte massive modeller..

Fans av minimalisme vil foretrekke innfelt VVS. Slike miksere kjennetegnes ved et moderne utseende, enkel, men ikke-triviell form, speilfinish, minimale detaljer og mangel på innredning. Kromglansen smelter godt sammen med glass, metall og monokromatisk finish på minimalistiske bad. En egen kategori – blandere av en kaskadetype laget av glass og krystall, samt modeller med en kropp som etterligner tre, keramikk, stein.

Ofte kan kraner i en bestemt stil støttes av et ferdig utstyr med tilbehør fra samme produsent..

Produsenter

De beste badekranene er rørleggerarmaturer fra pålitelige produsenter. Brukervurderingen for 2018 inkluderer følgende firmaer: Teka, Wasser Kraft, Oute, Hansa, Gessi, Ravak, Ganzer, Cezares, Zegor, Orange, Vitra, Calorie, Granfest, Timo, Florentina.

VVS -inventarene til italienske, tyske, tsjekkiske, russiske, tyrkiske og kinesiske produsenter ble sjekket hjemme. Langsiktig erfaring med bruk bekrefter at mikserne i disse selskapene perfekt takler hardt vann, ikke ruster, tåler driftsbelastning på funksjonelle elementer i to eller flere år. For mange modeller er garantien 1,5-2 år. På dette tidspunktet kan du kontakte serviceavdelingen for en gratis reparasjon. Ansatte vil hente merkede reservedeler og gjenopprette utstyret til å fungere.

Med produktene fra ledende selskaper viser badet seg å være behagelig og stilig..

Anmeldelser

Tyske produkter (Teka, Ganzer, Wasser Kraft, Hansa, Orange) er i spissen for antall positive anmeldelser. Blant fordelene merker brukerne et rustfritt messinghus med et motstandsdyktig belegg og en lakonisk design, funksjonelle detaljer og praktisk betjening. Den smale tuten og hånddusjene gir god vannføring med minimalt forbruk. Prisen på tysk sanitetsutstyr er over gjennomsnittet, så det er mer lønnsomt å kjøpe ferdige sett, i stedet for å samle gjenstander fra forskjellige samlinger.

Estetiske foretrekker italienske mestere (Gessi, Cezares). Denne VVS har lang levetid (minst 5 år), der den ikke forårsaker problemer. Den er enkel å bruke og pålitelig. Alle delene er laget av kvalitetsmaterialer og belagt med et beskyttende belegg. Men det viktigste i det er stilig og moderne design..

Når du kjøper italiensk sanitærutstyr, er det viktig å tenke på at det krever nøye vedlikehold. Trenger spesielle mikrofiberkluter og milde kjemikalier.

Praktiske eiere velger kvalitetsprodukter fra Tsjekkia (Ravak) og Tyrkia (Vitra). VVS har tjent godt i mange år, er praktisk og lett å betjene, ser estetisk tiltalende ut, men prisen er ikke overpriset på grunn av den beryktede tyske kvaliteten eller italienske designhemmeligheter. Du kan til og med finne keramiske kraner fra tyrkiske produsenter til prisen av messing. Analoge reservedeler er egnet for alle VVS.

Sparsomme brukere kjøper russiske produkter (Gran Fest, Florentina) eller kinesisk sanitetsutstyr (Oute, Zegor, kopier av det finske selskapet Timo). Fordelene med husholdningsartikler er at de er laget med tanke på felles realiteter (hardt vann, trykkfall, meter), og du kan alltid finne originale reservedeler til den. Prisen for et ferdig sett er minst dobbelt så lav som for europeiske produkter med lignende kvalitet. Kinesisk rørleggerarbeid får kontroversielle og stort sett negative anmeldelser.

Det er viktig å huske på at billige produkter laget av silumin og plast hovedsakelig er designet for midlertidig bruk (ca. et år). De takler denne oppgaven, og kvaliteten tilsvarer prisen..

Selgerens anbefalinger

Det er godt å komme til en butikk med et bestemt bilde av ønsket produkt i hodet og en ide om dets tekniske evner. Men dette skjer sjelden. Blanderen må byttes hvert tiende år, og det er vanskelig å få erfaring i denne saken. Butikken begynner å kaste mellom ti modeller, og valget faller kanskje ikke på det beste alternativet..

Noen ganger kan du derfor stole på en konsulent. Som regel anbefaler selgere et mellomstort alternativ som vil fungere for de fleste bad. Det er en ettgreps blandebatteri med tut og dusj, omskifter, dusjhodeholdere. Gander er på et hengsel, slik at det er praktisk å snu det til veggen eller vasken, for å samle vann i beholdere med forskjellige volumer.

I tillegg anbefaler konsulenter å kjøpe luftere for tuter og tilbehør for pleie av VVS -inventar.

Råd

Men vi vet alle at oppgaven til selgeren, selv den mest ærlige, er å selge varene. Derfor er det verdt å lytte til ekspertene til den uinteresserte parten – rørleggere.

De anbefaler å ta en slik sjekkliste med deg til butikken for å sjekke VVS..

 • Produsenten har et godt rykte. Det originale produktet er ofte merket for å skille det fra en falsk.
 • Kroppen er laget av messing eller bronse, tung og holdbar. Som en siste utvei, fra “rustfritt stål”.
 • Kostnaden for produktet er fra 4000 rubler og mer. Bare kinesiske midlertidige bygninger vil være billigere.
 • Patronbrytermekanisme for dusj. Eksentrikken løsner og lekker raskt, og kuleavvikeren er integrert i mikserhuset og kan ikke repareres.
 • Keramiske plater, ikke gummiputer.
 • Tilstedeværelsen av en luftemaskin på tuten. Dette sparer vannforbruk og sikrer godt hode.
 • Gjenget dusjhode slik at det kan byttes ut med et annet hode (for massasje eller godt trykk) og / eller forskjellige vannmoduser.
 • Emalje eller krom beskyttende belegg.
 • Praktisk tut: den kan vendes til veggen slik at den ikke forstyrrer å ta et bad, beholdere av forskjellige størrelser plasseres under den.

Hvis minst 6 av 9 poeng faller sammen, er dette en god mikser som vil tjene lenge og regelmessig..

I den neste videoen finner du hemmelighetene ved å velge en badekran..