Bad i et trehus fra en bar

Når du utstyrer et bad i et trehus, må du ta hensyn til mange nyanser. For eksempel må du på en eller annen måte “få venner” treet med fuktighet, pålitelig og trygt isolere de elektriske ledningene, komme med noe om krymping, som varer i mange år, og ikke lar deg utføre en normal finish. Vi vil behandle alle disse spørsmålene.

Krav til kommunikasjonssystemet

Høy luftfuktighet på badet, spesielt i et trehus, stiller spesielle krav til installasjon av kommunikasjon. Det er viktig ikke bare å utstyre rommet med rørleggerarbeid, kloakk og elektriske ledninger, du trenger også god ventilasjon for å unngå akkumulering av kondens og råte.. Badet krever også pålitelig vanntetting..

Vannrør

Når du installerer et vannforsyningssystem, blir det tatt hensyn til en rekke faktorer knyttet til oppholdet i et trehus..

  • Bygningen krymper i flere år, så du må velge rør som har mobilitet (bølgepapp eller montert med bevegelsesmargin).
  • For å unngå korrosjon, som kan forårsake lekkasjer og forfall av tre, er det bedre å foretrekke plastrør og relaterte produkter for vannforsyningssystemet..
  • VVS -systemet skal ikke komme i kontakt med treflatene i rommet. Spesielle rørholdere hjelper deg med å stå noen centimeter fra veggen..

Kloakk

Det er viktig å tette alle tilkoblinger til avløpssystemet på en pålitelig måte, siden enhver lekkasje vil påvirke treverket negativt..

Trehus er ikke spesielt varmebestandige, vann- og kloakkrør kan fryse.

For å unngå problemer, anbefales det å dekke dem med varmeisolerende materialer og grave i bakken..

Krets

Høy luftfuktighet på badet kan føre til oksidasjon av dårlig isolerte kontakter, og som følge av økning i motstand kan de ta fyr.. For trehus ender et slikt utfall av hendelser med katastrofe.. Derfor må alle elektriske ledninger passere i et plasthus (rør).

Stikkontaktene må installeres så langt som mulig fra vannkraner. For bad er de produsert med vanntette deksler..

Ventilasjon

For en trekonstruksjon er tilstedeværelsen av ventilasjon av stor betydning, fordi kondensat kan provosere utseende av sopp og mugg, starte forfallsprosesser. På badet er det kun en avtrekksrør utstyrt, og tilluften kommer fra boligkvarteret i huset. For dette må det være et gap mellom gulvet og døren eller en ventilasjonsgrill i bunnen av selve døren. Eksosvinduet som fører til ventilasjonskanalen er plassert på motsatt vegg fra inngangsdøren.

Oppsett

Plasseringen av badet i et tømmerhus er ikke annerledes enn å plassere det i noen annen privat hytte. I en liten bygning ligger et kombinert eller separat bad ved siden av gangen. I en samlet en-etasjers bygning kan det være to rom for dette formålet, mens det andre vanligvis er arrangert ved siden av soverommene. I et to -etasjers hus i andre etasje er et bad organisert rett over den første – dette gjør det lettere å utføre kommunikasjon.

Hvis plassen i hytta tillater det, er det bedre å dele rommet i to separate rom. La den ene stå for hygieniske prosedyrer, utstyr et badekar, en dusjkabinett, og utstyr den andre under en søppeldunk med vaskemaskin, tørketrommel, servanter.

Stort badekar fylt med vann er tungt. For å installere et slikt produkt bør det gjøres beregninger, og om nødvendig forsterkes gulvene. VVS og møbler bør plasseres mot veggene for å redusere belastningen på gulvet..

Dekorasjonsmaterialer

En fullverdig finish i et tømmerhus kan bare gjøres etter at den har krympet helt. Denne prosessen er assosiert med fordampning av fuktighet fra trematerialet, så hver bygning har sin egen timing: for eksempel vil tømmerstokker ta lengre tid enn profilerte bjelker. Frem til dette øyeblikket kan du bare lakke veggene..

Når krympingen er ferdig, er det fullt mulig å bruke fuktighetsbestandige etterbehandlingsmaterialer på badet..

Gulv

På badet bør gulvnivået være lavere enn i andre rom, og plassert under en liten skråning, i enden av hvilken det er et dreneringshull ved flom.

I et trehus, etter å ha styrket gulvene, er det tillatt med en betongbelegg, som helles over vanntettingslaget. Sementbelegget bør ikke være tykkere enn 5 cm. Slikt arbeid bør utføres 4-5 år etter at konstruksjonen er fullført.

Det er bedre å velge vanntette sklisikre produkter som finish. Keramiske fliser, linoleum, selvnivellerende gulv er egnet. Mange velger lerk av trematerialer. Over tid blir det tettere, lar ikke vann passere gjennom, hovner ikke, råtner ikke.

Vegger

Du kan starte en fullverdig veggdekorasjon først etter at huset har krympet helt, ellers kan ikke sprekker unngås. Før du legger fliser, skal fôr, plastpaneler på veggene, lending eller maling av overflater utføres med gipsplater.

Veggene i et hus laget av kalibrert tømmer ser bra ut alene.. Alle som ønsker å bevare denne skjønnheten må jobbe på overflatene for å gjøre dem vanntette. For å gjøre dette er veggene tonet med beis, behandlet med voks, dekket med vegetabilske fargestoffer ved bruk av etsing eller lakk..

Tak

Hvis takbjelken ikke er kompatibel med designet, må du bygge en hengende struktur og dekke den med et etterbehandlingsmateriale. Det kan være fliseprodukter laget av keramikk eller plast, stativalternativer laget av beskyttet metall eller tre..

Stretch er også egnet for etterbehandling av badet. Det er praktisk å skjule kommunikasjonssystemet bak den hengende og stramme overflaten.

Stiler

Øko -design og alle typer land er egnet for et bad i et trehus – hytte, rustikk, provence, ranch, skandinavisk eller russisk stil.

Hvis bygningen har motstått en full krympeperiode, kan du utføre en hvilken som helst finish på badet, slik at du kan velge et interiørtema etter smak, og ikke med at designet er knyttet til tømmer eller tømmervegger.. Hvordan et bad i et trehus, laget i forskjellige stiler, kan se ut, la oss se på eksempler.

  • Interiør i et romslig bad i Provence -stil. Ikke-jernholdig metall brukes i design av rørleggerarbeid, møbler er laget av tre, stukkstøping, keramikk, blomstertrykk er involvert i innredningen.

  • Hytta er preget av tilstedeværelsen av “vill” natur. Dårlig hugget tre og grov stein tiltrekker og intriger omgivelsene.

  • Det grove interiøret i loftretningen er ideelt for trehus. Bordplate på kjeder med rustikk kran av industritype matcher godt med plankevegger.

  • Moderne romslig hi-tech trenger vegg- og takdekorasjon, tre må måles ekstremt.

  • Raffinert og koselig shabby chic tolererer ikke kunstige materialer, derfor legger det seg organisk ned i trehytter.

Møbler og rørleggerarbeid

Når du velger rørleggerarbeid (selv om du tar hensyn til vanntetting), bør du ikke glemme at huset fremdeles er av tre. Det er å foretrekke å dvele ved sparsomme alternativer. I stedet for en åpen dusj kan du installere en innebygd forseglet hytte, eller enda bedre – en hydrokasse med alle slags moderne alternativer.

Elskere av store badekar bør pålitelig forsterke gulvbelegget. Bedre å velge alternativer for akryl eller tynt stål. Designet for andre etasje beregnes med tanke på fylling med vann.

Suspenderte VVS kjøpes før du står overfor arbeidet, siden du må installere en installasjon i veggene eller montere en ekstra falsk vegg.

Formene på vasker, utseende av miksere, kraner, håndtak, ventiler er valgt for utformingen av rommet. For eksempel, for retrostiler, brukes metall med bronse eller kobberbelegg..

Når det gjelder møbler, for små bad hvor vannkilden er nær et hvilket som helst sted, bør du ikke velge treprodukter.. Hyller, hyller med kurver eller nettingskuffer må være laget av plast eller forniklet metall.

Bare i store rom er garderober, kommoder, hyller av tre eller erstatninger tillatt. Hvis dimensjonene tillater det, er vakre innebygde benkeplater i stein med integrert vask installert på badene. Under overflaten kan det være åpne hyller, et skap med skuffer, en vaskemaskin.