Bad i et rammehus

Et bad i et rammehus kan raskt mislykkes hvis det ikke blir lagt nok vekt på vanntetting og ventilasjon av rommet.. Alt forebyggende arbeid bør utføres selv på byggetrinnet.

Særegenheter

Et badekar i et rammehus må være ferdig i henhold til en rekke regler. Dette forklares med at høy luftfuktighet i nærvær av treoverflater vil føre til utseendet av mugg, soppinfeksjoner eller bakterier, samt ødeleggelse av strukturer.

I et lite rom er det viktig å organisere et ventilasjonssystem av høy kvalitet, og på reparasjonsstadiet behandle alle vegger med et antiseptisk middel som forhindrer tre fra å forfalle og utseendet av skadelige mikroorganismer.

For etterbehandling må det brukes materialer som er motstandsdyktige mot fuktighet, for eksempel spesielle fuktresistente gipsplater eller keramiske fliser. Av treslagene har lerk og teak de nødvendige egenskapene..

Ved montering av foring eller brett på veggene er det nødvendig å la det være plass til ventilasjon mellom isolasjonen og etterbehandlingsmaterialet. Den samme regelen gjelder for gulv med tak. Som regel, det er ekstremt viktig at isolasjonen har evne til å ventilere, men samtidig er beskyttet mot inntrengning av væsker.

Hvordan beskytte mot fuktighet?

For vanntetting av et bad kan både en-komponent og to-komponent løsninger brukes. Disse varianter fungerer faktisk det samme, men er laget med forskjellige metoder.. For å fortynne enkomponentblandinger trenger du vanlig vann, hvor mengden er angitt i instruksjonene, og for blanding av tokomponentblandinger kreves en polymeremulsjon som forhindrer utvikling av mugg og mugg. I tillegg brukes spesielle materialer til lokalene. Eksperter anbefaler ikke å bruke en film som ikke er i stand til å gi en dampsperre for rommet, men de behandler godt den dyrere folieisoleringen.

Slike materialer vil skape beskyttelse mot fuktighet, men vil holde rommet varmt og beskytte det mot unødvendig støy..

På toppen av isolasjonen, for eksempel isover, legges først et lag med fuktresistent gipsvegg, og deretter er etterbehandlingsmaterialet allerede festet. Gipsplateskjøter er forsterket med mesh og pusset. Installasjonen av taket vil også kreve beskyttelse av de eksisterende bjelkene mot fuktighet. Til dette formålet brukes rulleisolasjon, på toppen av hvilken kryssfiner er montert. Det er bedre å legge taket selv med en spesiell membran, som deretter forsvinner under gips eller strekkloft. Maksimal beskyttelse av gulvet vil bli gitt av en sementbelegg på toppen av en tetthet med høy tetthet, noe som forhindrer installasjon av et gulvvarmesystem.

Generelt er det viktig å huske at alle steder som utsettes for vann må være vanntette, og den eksisterende isolasjonen må også være dampisolert.. Steder i den “våte sonen”, det vil si rundt vasken, badekaret og også inne i dusjen er behandlet med vanntettingsløsninger. Fuktresistent gips kan også legges i to lag. Arkene er festet på en metallramme laget av profiler, hvoretter hull for rør og ventilasjon kuttes i dem. De forseglede sømmene må kittes.

Hvis keramiske fliser velges for etterbehandling, må veggene i tillegg grunnes og behandles med et middel som forbedrer vedheft av materialer.

Dekorasjonsmaterialer

Veggene på badet i et trehus kan dekkes med vanlige PVC -paneler, som monteres på to lag med gips. Fuktresistent maling eller keramiske fliser er også egnet for etterbehandling.. Når du bruker fliser, må du ikke glemme behandlingen av skjøter med en skjøt, som fungerer som vanntetting. Denne typen fugemasse forhindrer fuktighet i å komme inn i leddene, noe som betyr at den forhindrer ødeleggelse av limbunnen. I prinsippet er det mulig å kappe veggene i rommet med plastpaneler, selv om dette alternativet ikke alltid ser harmonisk ut.

For å dekorere taket i en rammehytte, kan PVC -paneler også festes over gips. Når du bruker plastpaneler til taket på veggene, bør du bruke dem, men i et par med fliser er det bedre å installere et nedhengt tak som etterligner det. Det skal nevnes at i en lett rammestruktur er det bedre å ikke bruke så tunge etterbehandlingsmaterialer som naturstein. Gulvbekledning utføres ideelt på toppen av sponplater, et lag med vanntetting og sementbelegg.

I første etasje i bygningen kan keramiske fliser brukes på badet, men i den andre er det bedre å foretrekke plastlinoleum.

Rørleggerarbeid og møbler

Arrangementet av baderomsinteriøret i et rammehus skjer i samsvar med eiernes preferanser, men valget av tremøbler bør være bevisst.. Interiør av tre må bløtlegges i en fuktresistent løsning.. I tillegg vil det være et stort pluss hvis møblene viser seg å være vaskbare. De optimale treslagene på badet er eik og lerk..

Rommet kan utstyres med separat dusjkabinett, film eller dusjramme. Ideelt sett bør dette være en hydroboks som er i stand til å isolere seg helt fra det omkringliggende rommet..

Oppvarmingsvann utføres mest praktisk med en varmekjele..

I et trehus kan du sette et tørt skap eller en struktur med en kloakkpumpe og en kvern. Hvis badet finner sted i andre etasje, er det i stedet for et tungt støpejernsbad klokere å bruke et badekar av stål eller akryl. Når veggene er forhåndsbelagt med PVC-paneler eller panelplater, må suspenderte VVS også forlates..

Interiørdesign alternativer

Hvis stuer i huset er dekorert med tre, så på badet er det bedre å bruke dette materialet som hoveddekorasjon. For eksempel, horisontalt lagt brett på veggene ser veldig edel ut, supplert med det samme taket og en tredør. Denne løsningen utvider plassen visuelt og gjør det koselig takket være riktig belysning. Store “marmor” fliser legges på gulvet, som også beskytter det “våte” området nær VVS. Dusjområdet uten brett er gjemt i en tonet glassboks.

Badet på loftet i et rammehus ser veldig fordelaktig ut.. Taket er dekket med lyse treplanker, som også brukes til den øvre delen av veggene. Den nedre delen av veggene, samt gipsplater for innebygde hvitevarer og badekar, er dekorert med fine fliser i harmoniske nyanser. Det er også en flis på gulvet, men større. I tillegg til grunnleggende rørleggerarbeid, har rommet to originale avrundede vasker montert på et hengende skap og et stort rektangulært speil som utvider plassen. Flernivåbelysning og innredning gjør interiøret komplett.