Cum se stabilește un tabel și regulile de bază pentru finalizarea cu succes a sarcinii

De parcă pregătirea mâncării pentru o masă nu este suficient de stresantă, există și dificultatea de a învăța cum să așezi masa corect. Indiferent dacă găzduiți o cină intimă cu prietenii sau o masă elegantă cu trei feluri în timpul vacanței, există o anumită etichetă de urmat atunci când așezați farfurii, ustensile și pahare pe masă. Vă prezentăm regulile de bază pentru a pune o masă, în plus veți găsi și multe idei de decor.

Urmați acest ghid pas cu pas atunci când pregătiți următoarea cină, indiferent de ocazie

desenând cum să așezi o masă formală locurile exacte ale paharelor și farfuriilor pentru tacâmuri

Cum se așează tacâmurile ?

O cină este definită de felul în care sunt așezate tacâmurile. Fie că organizați o întâlnire de prieteni apropiați sau o aventură formală, asigurați-vă întotdeauna că știți cum să pregătiți o masă pentru ocazie..

 1. Stabiliți tipul de eveniment pe care urmează să îl găzduiți. Tipul evenimentului va fi un factor în formalitatea decorului tău argintiu. De asemenea, aveți o estimare a numărului de invitați pentru a vă asigura că aveți suficiente huse pentru toată lumea..
 2. Strângeți ustensilele de care veți avea nevoie. Nu uitați să folosiți cele 5 ustensile de bază – un cuțit pentru cină, o furculiță pentru salată, o furculiță pentru cină și o linguriță. Cina formală va include, de asemenea, o lingură, furculiță pentru desert, o lingură de desert și unt de împrăștiere.
 3. Așezați o placă plată în centru. Pentru un eveniment formal, așezați o farfurie mică pentru salată și un castron de supă deasupra. Setările informale pot omite farfuria de salată sau castronul sau ambele, în funcție de vasele pe care le veți servi.
 4. Faceți un cadru informal plasând cuțitul pe partea dreaptă a farfuriei cu lama orientată spre farfurie. Așezați lingurița lângă cuțit. Ustensilele trebuie așezate de la cea mai lungă la cea mai scurtă din farfurie și se deplasează spre dreapta. Mânerele ustensilelor trebuie să indice spre marginea mesei.
 5. Mutați-vă în partea stângă a plăcii pentru a finaliza aranjamentul ustensilelor. Așezați furculița lângă farfurie, apoi puneți furculița pentru salată în stânga acesteia. Aceleași reguli se aplică înălțimii ustensilelor și felului în care sunt orientate mânerele.
 6. Adăugați încă 4 ustensile pentru un set formal de argintărie. Așezați o lingură între cuțit și o linguriță în dreapta farfuriei. Așezați furculița de desert deasupra farfuriei cu știfturile îndreptate spre dreapta. Odată cu aceasta, deplasându-vă spre centrul mesei, veți plasa lingura de desert cu castronul din stânga.

O farfurie pentru pâine și unt și un cuțit pentru unt pot fi așezate chiar în stânga ustensilelor pentru desert

cum să pui tacâmurile pe masă trei pahare cu pahare și niște straturi de împrăștiere de unt

Urmați acești pași pentru setarea corectă a obiectelor de argint pentru orice eveniment

un set de tacâmuri argentiniene cuțite cuțite furculițe pe o suprafață albă cum să așezi masa

Cum să așezi ochelarii pe masă ?

În timpul acestei prime părți vă vom arăta cum să plasați paharele cu apă și vin.

 1. Puneți toate paharele pe care le veți folosi la începutul mesei. Oaspeții dvs. ar putea dori să comute între băuturile pe care le sorb la fiecare fel de mâncare. În loc să aduceți ochelari noi la fiecare curs, pregătiți-i din timp, astfel încât oaspeții dvs. să poată alege între ei. Dacă aveți vin de desert sau cafea, puteți păstra aceste pahare și cești până când desertul este servit..
 2. Așezați un pahar de vin alb în colțul din dreapta sus al plăcii. Păstrați-l cu aproximativ un centimetru deasupra lingurii, astfel încât oaspetele dvs. să nu trebuiască să meargă prea departe pentru a-l apuca. Paharele de vin alb sunt în general mai mici și mai drepte decât paharele de vin roșu.
 3. Așezați un pahar de vin roșu deasupra și în stânga paharului de vin alb. Păstrați următorul pahar de vin la 2,5 cm deasupra paharului de vin alb pentru a preveni scurgerea. Paharele de vin roșu sunt în general mai mari și mai în formă de bol decât paharele de vin alb.
 4. Așezați un pahar de apă deasupra și în stânga paharului de vin roșu. Păstrați paharul de apă la un centimetru deasupra celor două pahare de vin, astfel încât oaspeții dvs. să își poată turna propria apă pe toată durata mesei. Pentru o amenajare mai clasică, utilizați un pahar de apă, o sticlă în formă conică, cu tijă și picior. Dacă intenționați o cină mai dezinvoltă, puteți folosi orice cană de sticlă ca pahar de apă.

Dacă serviți un fel de mâncare care se potrivește numai cu vinul roșu sau vinul alb, puteți alege 1 pahar de vin în loc de 2

cum să așezi pahare pe masă pahare de vin roșu și alb lângă tacâmuri și sticle de vin

Acum este momentul să vedem cum sunt așezate paharele de împușcat și desert

pahare de șampanie masă setare ordine de pahare lângă farfurie

 1. Puneți un pahar de sherry în dreapta paharului de vin alb. Când serviți un fel de mâncare care are ca ingredient sherry, oferiți oaspeților un pahar mic de sherry pentru a savura în timpul mesei. Dacă masa este prea aglomerată pentru a ține paharul de 2,5 cm în dreapta paharului de vin alb, îl puteți așeza în stânga. Ochelarii Sherry sunt ochelari mici de mărimea unui pahar împușcat, ridicați pe o tulpină cu o tulpină.
 2. Aduceți un pahar de vin de desert când se servește desertul. Puteți să-l așezați în spate și un centimetru în dreapta paharului de apă, dacă există loc. Dacă masa este aglomerată, așezați paharul de vin de desert direct în dreapta paharului de apă. Sfat: Tipul de vin de desert pe care îl serviți depinde de desertul pe care îl serviți și de ce se asociază cu acesta. Deserturile cu ciocolată se potrivesc foarte bine cu vinurile roșii, în timp ce deserturile cu vanilie sau fructe de pădure se potrivesc bine cu vinul alb..
 3. Așezați un flaut de șampanie lângă paharul de apă odată servit. Dacă șampania este singurul vin pe care îl serviți, puteți păstra paharul la un centimetru în dreapta paharului de apă pe toată durata mesei. În caz contrar, scoateți celelalte pahare de vin înainte de a servi șampanie pentru a face loc. Flautele de șampanie sunt pahare înalte, subțiri, care stau pe tulpini cu un picior.
 4. Adăugați o ceașcă de cafea de un inch și o farfurioară în dreapta plăcii. Puteți aduce propria ceașcă de cafea și farfurioara în timpul cursului de desert. Puneți mânerul cănii de cafea în poziția de ora 4, astfel încât oaspeții dvs. să o poată ajunge cu ușurință.

Păstrați ceașca de cafea și farfuria sub restul vaselor de sticlă

Aranjament de tacâmuri de masă francez, cu pahare de farfurie și unt cu pahar de cafea și farfurie

Cum să așezi o masă franceză ?

Francezii au un puternic simț al tradiției, motiv pentru care găsim adesea chiar și cele mai informale cine de săptămână, împodobite cu argintărie și lumânări fine. Am perfecționat un stil de masă care este atât elegant, cât și fără efort – destul de o ispravă. Iată câteva dintre secretele pe care le puteți adăuga la elementele de bază menționate mai sus.

Pentru a stabili o masă franceză, nu este necesar să investiți într-un set complet de porțelan, scriu autorii. Mai degrabă, porțelanul poate fi o colecție marmorată a descoperirilor dvs. de pe piețele de purici. Cu alte cuvinte, amestecul și potrivirea se aplică și pentru vesela în Franța. Ceea ce este important la ochelari este că trebuie să aibă tulpini. De fapt, atunci când este întreținut în mod corespunzător, tulpina joacă un rol important: menține vinul la temperatura de servire dorită..

Diferite farfurii nu înseamnă lipsă de gust

trei farfurii de porțelan ornamentale în albastru și alb așezate pe o suprafață de marmură albă

Dimpotrivă, ele aduc diversitate ca acestea

farfurii din porțelan albastru și alb cu ornamente pe o masă de lemn fețe de masă cu monograme și o ramură de soc ca decor

Pentru șervețele, este frumos să folosiți șervețele vechi albe, brodate cu o monogramă. De asemenea, nu este nevoie să pliați șervețelele complicate de origami; pur și simplu așezați-le pe sau lângă plăci. Francezii au trecut porțelanul, tacâmurile și chiar lenjeria de-a lungul generațiilor, așa că nu vă fie frică să cumpărați vintage. Feța de masă albă de in este obligatorie, dar nu petreceți minute prețioase călcând-o – lenjeria este oricum făcută să pară ridată. Și, în cele din urmă, nicio sticlă de băuturi sau condimente nu este acceptabilă pe masă, cu excepția unei sticle de vin și poate a unui borcan de muștar tradițional Dijon..

Dacă nu aveți un agitator de sare, puneți sare în două castroane de fiecare parte a mesei

cum să pui masa o sare de mare la francaise într-un castron mic, un agitator de sare și o lingură de lemn pe o masă rustică

Acum, că știi să pregătești o masă, de ce să nu-ți inviți prietenii și să-i tratezi la o cină curată.

decor de masă pentru ziua de naștere cu crengi verzi și flori într-o farfurie, pahare de șampanie și ape cristaline

decor de masa pentru o nunta cu flori roz, panglici si servetel alb

cum să așezi tacâmurile în timpul unei linguri informale și cuțitul două pahare pe tulpini

cum să așezi tacâmuri pentru o cină cu tacâmuri aurii, farfurii albastre ornamentate și un buchet de trandafiri

Florile sunt o parte obligatorie a bunei mese 

comanda de setare a mesei de pahare decorate cu flori roz și bomboane mici într-o ceașcă

dispunerea tacâmurilor masă franceză față de masă gri cu farfurii albe și pahare cu vin alb

cum să așezi tacâmuri pe masă stive de farfurii albe și pahare de apă fără tulpini

cum să amenajezi o masă cu farfurii de porțelan decorate cu elemente aurii și un castron plin de lămâi cu fețe de masă galbene

Un set ideal pentru servirea alcoolului 

cum se servește alcool în afară de pahare de vin cu ornamente și o lingură de amestecat aurie

decor de masa pentru ziua de nastere cu flori in vaze salata verde intr-un castron si o fata de masa bej

Puteți termina cu un decor tematic al mesei dvs. 

puneți o masă în stil toamnal cu flori albe și mere la grătar pe farfuriile perdelelor negre și a pereților albi

Aceste decorațiuni de toamnă sunt perfecte pentru cină de Halloween sau Ziua Recunoștinței

decor rustic de masă cu felii de trunchi de dovleci mici și conuri de pin idee de mulțumire

decor de masa original cu dovleci decor perfect pentru Ziua Recunostintei

decor original de masă cu tacâmuri negre și vaze vase de cactus și fețe de masă portocalii un șemineu în fundul camerei

cum să așezi o masă de mulțumire cu lumânări cu flori uscate și pahare de sticlă verde, stabilește o masă în franciase

decor original de masă în stil toamnal cu fețe de masă portocalii și rodii într-un castron

comanda de setare a mesei de pahare și fețe de masă pe o masă rustică din lemn decorată cu floarea-soarelui

set de masă pentru o primire oficială cu cuțite ceașcă de cafea și farfurie de masă albă și plante verzi

cum se pune masa o floare și o bezea pe farfurie pe o pernă de masă decorativă din două lumânări și o plantă verde

setări de setare

cum să gustați și să serviți vin trei pahare cu tulpini cu vin alb roșu și trandafir pe o masă de lemn

cum se servește șampanie la ce temperatură o sticlă lângă piscină lângă o găleată

cum se servește cafeaua, așează masa un ulcior și un pahar de cafea cu două mâini cu tatuaje

Și un mod original de a servi cafeaua la sfârșitul mesei

cum să așezi pahare pe o ceașcă de cafea și un percolator pe tăvi de lemn căptușite cu croissant

Ideea de decorare a mesei de Crăciun cu tacâmuri de argint față de masă albastră cu farfurii de porțelan brodate

cum să pui masa o sare de mare la francaise într-un castron mic, un agitator de sare și o lingură de lemn pe o masă rustică

amenajează o masă franceză cu farfurii multicolore și o tavă cu brânză, fructe și pâine

how to set the table a la francaise a dinner of green salad charcuterie platters bread and soses

puneți o masă în stil francez o cină servită ca un bufet delicios informal cu ridichi, salată și legume la grătar

Aranjament de tacâmuri de masă francez trei pahare două farfurii și tacâmuri argentiniene o farfurie mică și cuțit de unt

puneți o masă în stil francez cu farfurii din porțelan multicolor buchet de trandafiri în centrul mesei un tort presărați într-o tavă căptușită cu crengi verzi

idee originală de decorare a mesei cu tacâmuri cu plante verzi cu detalii din lemn și perne de masă din plută