Fabrica de cristale Daum France, specialist în pastă de sticlă

Sticla este un mediu artistic cu versatilitate tehnică și o istorie lungă și bogată. Turnarea sticlei, de exemplu, este unul dintre cele mai populare procese. Realizarea de piese de artă folosind această metodă datează din perioada egipteană. Mai târziu, în timpul Imperiului Roman, a fost dezvoltat devenind o formă de artă cu totul nouă. Astăzi, lucrările în sticlă sau cristal continuă să fie foarte apreciate. În ceea ce privește producătorii lor, ne putem gândi întotdeauna la câteva nume remarcabile. Una dintre ele este fabrica de cristal Daum din Nancy pe care vi-o prezentăm în rândurile următoare.

O fotografie originală a casei Daum din Nancy

casa daum din nancy o fotografie a fabricii

Scurt istoric al fabricii de cristal Daum

Fabrica de cristal Daum a fost fondată la Nancy în 1789 de Jean Daum. Drept urmare, cei doi fii ai săi, Auguste și Antonin Daum, au preluat activitatea de fabricare a sticlei începută de tatăl lor. Compania devine renumită datorită abordărilor sale experimentale în arta sticlei. Cel mai semnificativ exemplu este tehnica „pastei de sticlă”, care a apărut după al doilea război mondial. Acesta este un proces în care sticla zdrobită este plasată într-o matriță și încălzită până când este topită. După răcire, folosim tehnicile de sticlă cameo pentru a da o notă unică creațiilor. După unele schimbări de direcție artistică, piesele de pastă de sticlă au fost reintroduse de companie în anii 1970 sub numele de Pâte-de-Verre Nouveau. Prin urmare, putem vorbi despre o tehnică remarcabilă.

Acesta este unul dintre pașii tehnicii de turnare a sticlei 

procesul de fabricare a obiectelor de cristal de către daum france

De ce admirăm întotdeauna fabrica de cristal Daum

Primul lucru pentru care Fabrica de cristale Daum este foarte apreciat, este calitatea înaltă a sticlei folosite. Apoi, casa Daum creează lucrări recunoscute în întreaga lume folosind tehnici rare și antice. Stăpânirea perfectă a pastei de verre, de exemplu, le-a câștigat o reputație mondială de excelență. Meșterii Daum sunt capabili să combine detalii fine și linii rafinate în același timp. Acesta este motivul pentru care fiecare dintre sculpturile lor din sticlă impresionează printr-un amestec armonios de lumină și culoare. Acest aspect unic și captivant îl face un plus fantastic pentru orice casă, precum și un cadou perfect..

Stăpânirea meșteșugului face ca sculpturile să nu se distingă de florile reale, ca aceasta

un iris realizat de tehnica pate de verre proces de studio daum france

Marea diversitate oferită de fabrica de cristale Daum

Lucrările produse de Daum France sunt distribuite în mai multe colecții. Fiecare colecție are un caracter unic și include diverse obiecte splendide, care pot fi descrise ca adevărate capodopere ale artei sticlei. Veți găsi, fără îndoială, pe cel care se va potrivi perfect cu interiorul dvs. și care se potrivește cu ideea dvs. estetică. Puteți alege dintre vaze de sticlă, corpuri de iluminat sau sticle de parfum, variind până la lucrări mult mai abstracte și artistice, care pot impresiona chiar și adevărații cunoscători ai cristalului Daum..

Lucrările de cristal Daum abundă cu lucrări de toate formele și culorile

vaze de cristal daum pe o masă albă în spatele scaunelor din plastic

La ce să fii atent atunci când cumperi cristal Daum

Ca și în cazul celor mai puternice mărci, Daum’s se încadrează adesea sub umbrela producătorilor de reproducere. Cu toate acestea, chiar dacă knockoff-urile reunesc stilul Daum, singurul lucru care ar determina pe oricine să creadă că sunt Daum ar fi marca care spune Daum Nancy. Ce puteți face pentru a evita escrocheriile este să acordați atenție culorii articolului dvs. De exemplu, vazele Daum autentice nu sunt niciodată de culoare solidă, ceea ce nu se aplică reproducerilor. În plus, lucrările originale au o margine mult inferioară. Sunt rotunjite și, de obicei, din sticlă transparentă. Obiectele false sunt de aproximativ trei ori mai groase și plate. Și, în cele din urmă, cel mai bun sfat al nostru este să cumpărați cristalinele Daum numai de la vânzători autorizați și verificați.

Bunul gust și estetica nu pot fi reproduse

un trandafir de cristal pe o masă setată pentru cină cu farfurii de porțelan