Indretningsarkitekt: alt hvad du behøver at vide om dette interessante erhverv

For dem, hvis arkitektur er et kald, tilbyder sektoren en bred vifte af interessante handler. Man kan dog let tage fejl af præcis hvilket job man skal gå efter. Især hvis det er erhverv, der ser relativt ens ud. Dette er tilfældet med erhvervet som indretningsarkitekt og dekoratør. Har du brug for at opklare forvirringen om dette emne? I dag vil vi forklare alt, hvad du har brug for at vide for at få en klarere idé om erhvervet som a indretningsarkitekt. På programmet: zoom ind på dets vigtigste funktioner og færdigheder. Vi gør også status over den uddannelse, der kræves for at blive en succesrig specialist inden for sit område..

Fokuser på det særlige ved arbejdet i en indretningsarkitekt

indretningsplan indretning arkitekt arkitekt køkken layout på langs med ø

Hvad kendetegner erhvervet som interiørarkitekt ?

Generelt er indretningsarkitekten den specialist, der arbejder med design og indretning af private eller kommercielle bygninger. Det kan være en renovering eller bygning fra bunden. Uanset hvad, designer specialisten interiører på en måde, der er både æstetisk og praktisk. Dens mission er derfor ikke begrænset til den simple kendsgerning at gøre et rum mere behageligt og attraktivt. Det tager faktisk hensyn til sine kunders sikkerhed, funktionalitet, specifikke behov og budget. For at gennemføre et projekt med succes går en indretningsarkitørs arbejdsproces gennem et par væsentlige trin, herunder:

  • lytte og forstå fuldt ud kundernes ønsker
  • udarbejde planer (grundplan, masseplan, snit) og udarbejde de nødvendige dokumenter til projektet
  • oprette en 3D -visualisering for at give en klarere idé til sine kunder
  • revidere og ændre layoutet på et rum
  • hjælpe og rådgive sine kunder i valg af materialer, farver og finish
  • samarbejde med andre specialister (arkitekt, håndværkere) for at sikre de bedste resultater
  • udvælge de virksomheder, der skal stå for projektet og koordinere arbejdet

En renoverings- eller nybyggeri, der designer interiøret på en måde, der både er funktionel og æstetisk

Frynset tæppe mørkeblå fløjlsofa lodret opbevaringsskab i træ

Hvordan en indretningsarkitørs job adskiller sig fra en indretningsarkitekt ?

Kort sagt designer indretningsarkitekten og udarbejder indretningsplaner for at søge balancen mellem æstetik og ergonomi. Han kan også organisere og gribe ind i yderligere arbejde.

Indretningsarkitekten er derimod kun optaget af det æstetiske aspekt af rummet. Han kan rådgive sine kunder om dekorative tendenser og mulige kosmetiske ændringer uden at være i stand til at ændre bygningens struktur..

Arkitekturområdet giver mange muligheder for professionel præstation

Hvilke studier og uddannelser er nødvendige for at udøve erhverv som interiørarkitekt ?

I øjeblikket er erhvervet som interiørarkitekt endnu ikke officielt reguleret. Dette udelukker derfor behovet for et specifikt eksamensbevis for at kunne udøve det. For at blive en succesrig og succesrig specialist og få kundernes tillid kan det imidlertid være nødvendigt at erhverve visse færdigheder. Så for eksempel kan vi simpelthen orientere os mod erhvervet som en samarbejdspartner inden for interiørarkitekt. Sidstnævnte kræver kun et niveau på bac +2. For de største entusiaster, der virkelig ønsker at forbedre sig på dette område, skal bac +4 eller +5 overvejes.

Lær og berig din viden for at blive den bedste i dit erhverv

åbent køkken stue sofa mørkeblå fløjl køkken træ og hvidt tæppe