Mai este profitabil să investești în imobiliare?

Într-un anumit context de sănătate și într-un moment în care stilul de viață și consumul se schimbă, proprietatea imobiliară este încă un refugiu sigur? Ar trebui să investim în continuare în piatră, în special pentru închiriere? Facem bilanț.

Cele mai profitabile proprietăți pentru o investiție imobiliară

Pentru a fi sigur că optați pentru o proprietate rentabilă de închiriere, va fi necesar să vizați unii, mai degrabă decât alții.

Investiția imobiliară pentru o bună rentabilitate a închirierii

Printre cele mai bune alegeri de investiții imobiliare, puteți opta pentru o clădire. Vorbim despre investiții imobiliare pentru o proprietate formată din mai multe locuințe și aparținând unui singur proprietar. Aceasta are avantajul de a avea un preț de achiziție mai mic pe metru pătrat decât un apartament simplu în aceeași locație. În plus, notarul și comisioanele bancare sunt mai mici la cumpărarea unei clădiri întregi.

În ceea ce privește comisioanele de administrare, beneficiați și în comparație cu o singură proprietate: nu este nevoie de un administrator de condominiu. În caz de renovare, puteți, de asemenea, economisi multe lucrări de construcție prin aducerea unui singur furnizor de servicii. Astfel, pentru imobiliare în general, este posibilă maximizarea profitabilității cu o investiție imobiliară datorită costurilor mai mici de achiziție și gestionare. Apelați specialiștii în managementul închirierii pentru a evita greșelile.

bloc de apartamente mare, cu balcoane verzi

Optează pentru suprafețe mici în orașe mijlocii

Dacă venitul dvs. este intermediar, nepermițându-vă să obțineți un împrumut bancar mare sau dacă preferați să investiți mai puțin, vizați suprafețe mici, de maximum 50m2. În general, acestea sunt mai profitabile decât proprietățile imobiliare cu o suprafață mare. Pentru o rentabilitate maximă, mergeți spre orașe de dimensiuni medii. Într-adevăr, proprietățile situate în localități precum Limoges, Perpignan, Amiens sau chiar Saint-Étienne și Le Mans înregistrează rate de rentabilitate care pot depăși 5%..

Acest lucru se explică prin costul relativ scăzut al imobilului, astfel încât plățile dvs. lunare pot rămâne reduse și veți beneficia în continuare de un mediu atractiv pentru chiriașii care doresc din ce în ce mai mult să se îndepărteze de marile orașe.

studio însorit podea cu parchet ușor pereți albi tavan înalt

Alegeți orașe atractive pentru a investi în imobiliare

Dacă bugetul dvs. o permite, parierea pe cele mai atractive orașe din Franța este încă o idee bună. Investind în proprietăți imobiliare situate în orașe precum Toulouse, Bordeaux, Lyon, Strasbourg, Nantes, Rennes sau Lille, vă asigurați că evitați vacanțele de închiriere. În aceste orașe populare printre muncitori pentru fondul lor mare de ocupare, nu veți avea probleme în a găsi chiriași și veți avea chiar luxul de a face o selecție importantă pe dosare.

Alte lucruri importante de luat în considerare înainte de a investi în imobiliare

Când ați vizat un tip de proprietate și un oraș, ar trebui să luați în considerare cu seriozitate locația acestei proprietăți și căile de comunicație din apropiere..

Locația este esențială pentru o investiție imobiliară de succes

Orașul, satul sau peisajul rural, indiferent de locație, asigurați-vă că alegeți un apartament sau o casă situată într-un cadru plăcut. Prin urmare, evităm casa de pe autostradă sau apartamentul izolat de magazine. Dacă optați pentru o garsonieră sau un apartament mic, ținta dvs. va fi mai mulți tineri. Așa că alegeți o locație strategică lângă baruri, cinematografe și restaurante. În cazul cazărilor mai mari, destinate familiilor, va fi necesar să alegeți o zonă mai liniștită, aproape de școli și parcuri.

Cartierul parizian strazile calme masini apartamente cladiri mari

Fii cu ochii pe transport

În cele din urmă, înainte de a decide asupra unei proprietăți, verificați dacă aceasta se află în apropierea mijloacelor de transport în comun. Acest element este esențial în orașul în care mașina este rareori folosită. Chiar și pentru o proprietate situată într-un sat, apropierea de gară poate fi decisivă pentru a evita vacanțele de închiriere. Axele de comunicare precum autostrăzile trebuie să fie în cele din urmă ușor accesibile cu mașina.

femeie din stația de metrou urcând pe vagon