Designer de interior: tot ce trebuie să știți despre această profesie interesantă

Pentru cei a căror arhitectură este o vocație, sectorul oferă o gamă largă de meserii interesante. Cu toate acestea, s-ar putea greși cu ușurință exact cu ce serviciu să mergi. Mai ales, dacă acestea sunt ocupații care par relativ similare. Acesta este cazul profesiei de designer de interior și decorator. Trebuie să clarificăm confuzia cu privire la acest subiect? Astăzi, vă vom explica tot ce trebuie să știți pentru a vă face o idee mai clară despre profesia unui designer de interior. În cadrul programului: măriți funcțiile și abilitățile sale principale. De asemenea, facem un bilanț al pregătirii necesare pentru a deveni un specialist de succes în domeniul său..

Concentrați-vă pe specificul muncii unui designer de interior

plan amenajari interioare amenajari interioare arhitectura amenajare bucatarie pe lungime cu insula

Ceea ce caracterizează profesia de arhitect de interior ?

În general, designerul de interior este specialistul care lucrează la proiectarea și amenajarea clădirilor private sau comerciale. Ar putea fi o renovare sau o clădire de la zero. Oricum, specialistul proiectează interioare într-un mod atât estetic cât și practic. Prin urmare, misiunea sa nu se limitează la simplul fapt de a face un spațiu mai plăcut și mai atractiv. Într-adevăr, ia în considerare securitatea, funcționalitatea, nevoile specifice și bugetul clienților săi. Pentru a finaliza cu succes un proiect, procesul de lucru al unui designer de interior parcurge câțiva pași esențiali, inclusiv:

  • ascultați și înțelegeți pe deplin dorințele clienților săi
  • întocmește planuri (plan de bază, plan de masă, vedere în secțiune) și pregătește documentele necesare pentru proiect
  • creați o vizualizare 3D pentru a oferi o idee mai clară clienților săi
  • revizuiți și modificați aspectul unui spațiu
  • ajutați și sfătuiți clienții săi în alegerea materialelor, culorilor și finisajelor
  • colaborează cu alți specialiști (arhitect, meșteri) pentru a asigura cele mai bune rezultate
  • selectați companiile responsabile de proiect și coordonați lucrările

Un specialist în renovări sau construcții noi care proiectează interiorul într-un mod funcțional și estetic

Covor cu franjuri canapea de catifea albastru închis dulap de depozitare verticală din lemn

Cum diferă meseria de designer de interior de cea de designer de interior ?

Pe scurt, arhitectul de interior proiectează și întocmește planuri de amenajare interioară, căutând echilibrul dintre estetică și ergonomie. De asemenea, poate organiza și interveni în lucrări suplimentare.

Designerul de interior, pe de altă parte, este preocupat doar de aspectul estetic al spațiului. El își poate sfătui clienții cu privire la tendințele decorative și la posibilele schimbări cosmetice fără a fi în măsură să modifice structura clădirii..

Domeniul arhitecturii oferă multe perspective de realizare profesională

Ce studii și pregătire sunt necesare pentru a practica profesia de arhitect de interior ?

În prezent, profesia de arhitect de interior nu este încă reglementată oficial. Prin urmare, acest lucru exclude necesitatea unei diplome specifice pentru a o putea exercita. Cu toate acestea, pentru a deveni un specialist de succes și de succes și pentru a câștiga încrederea clienților, poate fi necesar să dobândiți anumite abilități. De exemplu, ne putem orienta pur și simplu către profesia de colaborator de arhitect de interior. Acesta din urmă necesită doar un nivel de bac + 2. Pentru cei mai mari entuziaști care doresc cu adevărat să se îmbunătățească în acest domeniu, bac +4 sau +5 trebuie luate în considerare.

Învață și îmbogățește-ți cunoștințele pentru a deveni cel mai bun din profesia ta

bucatarie deschisa living canapea bucatarie catifea albastru inchis lemn si covor alb