3 moduri excelente de a vă împrospăta bucătăria

Vara este cu siguranță sezonul de sărbători. Dar, este, de asemenea, o perioadă foarte favorabilă pentru a începe proiecte de renovare, reorganizare și decorare. Pentru că acest lucru ne va permite să ne odihnim în deplin confort și liniște în coconul nostru atunci când vin zilele frumoase. Și când vine vorba de transformări revigorante, ce loc mai bun pentru a începe decât colțul culinar? Bucătăria fiind inima fiecărei case, visăm adesea să o vedem modernizată și adaptată gustului și nevoilor întregii familii. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătit pentru o schimbare radicală, vă oferim 3 modalități eficiente și ușoare de a-i oferi un lifting facial.

Multe moduri de a vă moderniza bucătăria chiar și fără a începe o renovare completă

renovează-ți bucătăria parchet din lemn mobilier alb iluminat reflectoare cu led

Optează pentru un nou splashback

Splashback-ul este unul dintre elementele cheie din bucătărie. Acesta este motivul pentru care modernizarea spațiului dintre blatul de lucru și unitățile de perete este o alternativă practică și relativ accesibilă pentru renovarea bucătăriei. Pentru ce sunt opțiunile splashback-uri de bucătărie modern în materie sau design? Sincer, sunt multe. Să vedem o scurtă prezentare a celor mai populare variante:

  • A splashback din sticlă imprimată sau lăcuită : soluție foarte potrivită în ceea ce privește întreținerea sau estetica, printre modelele vedetă putem cita modele geometrice sau plăci de ciment (ideale pentru a adăuga o notă autentică și elegantă spațiului);
  • the laminat splashback : acest tip de splashback se remarcă prin mai multe avantaje – instalare ușoară, raport excelent preț / calitate, rezistență și, de asemenea, o gamă largă de modele moderne (printre acestea, lemnul este o idee superbă pentru a încălzi atmosfera și a încorpora o notă naturală în ea );
  • A splashback ceramic : materialul solid oferă o protecție ridicată împotriva căldurii și umidității, plus că profităm de un aspect foarte natural care se adaptează la toate stilurile de decorare (imitația de marmură splashback, de exemplu, este o opțiune frumoasă pentru a da stil și un aspect rafinat în bucătărie).

Oferiți un aspect proaspăt și modern colțului culinar optând pentru un splashback la modă

renovare bucatarie schimbare splashback design modern plan de lucru materia

Înlocuiți blatul

Un alt element important în proiectarea fiecărei bucătării, blatul de lucru ne oferă suprafața necesară pentru a îndeplini multe sarcini culinare. Cu toate acestea, odată cu frecvența și intensitatea utilizării, blaturile tind să se uzeze în timp. Deci, dacă doriți să oferiți bucătăriei dvs. un aspect tineresc, ar putea fi timpul să îi schimbați suprafața! Iată cele două sfaturi principale pentru a face cea mai bună alegere.

1 / Optează pentru materiale solide și rezistente precum granit, beton, marmură, cuarț, oțel inoxidabil etc..

2 / Favorizați designul care corespunde stilului dorit:

  • blatul de lucru din lemn are, în general, puterea de a face spațiul mai primitor și mai cald;
  • negru, pe de altă parte, oferă un aspect elegant și contemporan;
  • designul betonului este o opțiune potrivită pentru a imprima o notă industrială și brută decorului plictisitor;
  • blatul de marmură este, fără îndoială, alternativa emblematică atunci când vine vorba de o redare luxoasă și rafinată.

Un nou plan de lucru poate schimba total starea de spirit

decor bucătărie blat din lemn dulapuri albe mânere metalice

Makeover mobilierul: vopsiți fațadele și schimbați mânerele

Ultimul sfat, dar nu cel mai puțin important, este acela de a-ți transforma mobilierul de bucătărie. Există diverse posibilități disponibile în acest sens..

Pictarea fațadelor

Desigur, cel mai simplu mod de a personaliza mobilierul este să folosiți vopsea proaspătă. Pentru un aspect elegant și dramatic, gri cărbune este o opțiune ideală. Dacă doriți să revigorați atmosfera monotonă, puteți opta pentru o culoare strălucitoare precum galben, verde, albastru sau roz.

Scoateți ușile de pe unitățile de perete

O altă modalitate de a schimba starea de spirit în bucătărie este de a scoate ușile de pe unitățile de perete. În acest fel, scăpați de fațadele uzate în timp ce vă bucurați de depozitare deschisă, adică acces mai ușor la obiecte și, de asemenea, o redare vizuală mai plăcută.

Înlocuiți mânerele

Uneori, câteva detalii mici pot transforma într-adevăr starea de spirit într-un spațiu. Deci, pentru a împrospăta dulapurile, este de asemenea recomandabil să înlocuiți mânerele vechi cu modele contemporane și de designer. Mânerele metalice (aur, aur roz, alamă) sunt o idee foarte bună pentru a da un aspect elegant mobilierului. Pe de altă parte, mânerele în negru mat sunt, de asemenea, foarte populare și potrivite pentru modernizarea fațadelor..

Întineriți-vă bucătăria cu o apăsare pe fațade

cum să pictezi mobilier de bucătărie dulapuri de vopsea gri