Hogyan válasszunk jó matracot: a minőségi modell kiválasztásának kritériumai

Tudod, hogy életed egyharmada az ágyban telik? Különösen emiatt nagyon fontos befektetni egy minőségi matracba. Ezenkívül a napi stressz és feszültség jó éjszakai pihenést is igényel. Vagyis: a pihenést minőségi matrac biztosítja. De valójában honnan tudhatjuk, hogy ez nálunk is így van -e? Ebben a cikkben azokról a pontokról fogunk beszélni, amelyekre figyelni kell az új matrac kiválasztásakor.

Ne becsülje le a jó alvás fontosságát

fehér zászlók egy ágyban, fekete asztallal, válassza ki a matracot

A minőségi matrac jó támaszt nyújt a gerincnek és a test minden részének

A matrac ezen tulajdonsága mindenekelőtt attól függ, hogy milyen anyagból készült. Általában elég rugalmasnak kell lenniük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak a gerinchez és a testet ergonómiai helyzetben tartsák. Tehát számos keményebb vagy lágyabb anyag kombináció közül választhat, amelyek a testet a megfelelő helyzetben és egészségesen tartják. És bár a magas ár a minőség garanciája, a olcsó matrac a szükséges kényelmet is biztosíthatja.

Mondjon búcsút a nyaki fájdalomnak a megfelelő matraccal 

ez az új matrac nagyon kényelmetlen

Ezenkívül jó szellőzést biztosít

Testünk éjszaka nedvességet bocsát ki. Ezért rendkívül fontos, hogy a matrac tudja szabályozni. Valójában a tökéletes szellőzés az alapja a jó alvásnak és a matrac hosszú élettartamának. Néhány matrac gyártásához használt különböző anyagok könnyűek és jól lélegeznek. Például az Ecosel vagy Ultralatex modellek egyedi cellás jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő keringését és a felesleges nedvesség eltávolítását. Minden este szárazon és hűvösen tartja a matracot.

A matrackeret használata szintén szükséges a matrac jó szellőzéséhez

vonzó fiatal nő jól alszik az ágyban

A minőségi matrac hipoallergén

Egyre több ember szenved különböző allergiától. Ennek egyik leggyakoribb oka a poratka. Általában matracokban találhatók, mivel ideális körülményeket biztosítanak számukra – hőt és páratartalmat. Tanulmányok azt mutatják, hogy egy közönséges kétéves matrac körülbelül 2 millió atkát tartalmaz, élő és elhalt. Minden alkalommal, amikor megváltoztatja pozícióját a matracon, porfelhőt képez, amely allergiás tüneteket okozhat. Ezért ajánlatos olyan matracot választani, amely védett az ellenük. És persze ne felejtse el a matracot egy adott időpontban cserélni.

A megfelelő matrac nemcsak a poratka, hanem mindenféle baktérium ellen is megvéd

az ágy előtt ülő nő felhúzza a karját az ablak előtt

Védett a statikus elektromosság kialakulásától

A matrac kiválasztásakor ügyeljen arra is, hogy megvédje a port a statikus elektromosság miatt. Az elektromágneses szmogot különböző tárgyak okozzák, amelyek elektromágneses hullámokat bocsátanak ki: televíziók, rádiók, elektromos vezetékek, elektromos aljzatok. A matrac huzatába szőtt, szénszálas szövetek megakadályozzák ezen hullámok behatolását.

Számos tanulmány azt mutatja, hogy antisztatikus technológiával jobban felébredhetünk

két gyerek játszik egy matracon, pouffal körülvéve

A minőségi matrachoz nélkülözhetetlen visszaküldési irányelvek

Végül egy gyakorlatiasabb, de fontosabb pont – a visszatérési politika. Például választhat és vásárolhat egy matracot, majd megállapíthatja, hogy az nem felel meg a kényelem elvárásainak. Ezért rendkívül fontos, hogy legyen lehetőség ingyenes próbaidőszakra. Ez azt jelenti, hogy a matracot ingyenesen visszaadhatja indoklás nélkül, ha a tesztelési időszak alatt úgy gondolja, hogy nem megfelelő az Ön számára..

Győződjön meg arról, hogy jó minőségű szolgáltatást kap, amikor új matracot vásárol

egy szatén pizsamás nő ugrik a matracon egy ablak előtt, fehér függönyökkel