Az 5 aranyszabály a megfelelő ágynemű kiválasztásához – közelítsen a matracra!

Életünk egyharmada, vagy 26 éve – ez az átlagos idő, amit egy férfi alvással tölt. És nem csak ez a feltűnő statisztika teszi annyira fontossá az alvást. A valóságban ez utóbbi jótékony szerepet játszik az emberi test számára. Ennek ellenére elismert, hogy képes javítani a koncentrációt és a memóriát, csökkenti a stresszt, szabályozza az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, csökkenti a szívproblémák és a közúti balesetek kockázatát … Annyi jó ok, amiért érdemes elkezdeni. Figyeljen jobban a környezet és alváshigiénia. Ma minden tippet megadunk a megfelelő ágynemű és különösen a matrac kiválasztásához, amely a minőségi alvás első szövetségese.

Hogyan válasszuk ki a matracot – mindegyiknek saját matracát ?

Mielőtt azonban berohanna az üzletbe, azt tanácsoljuk, hogy kezdje el az igényeinek és preferenciáinak tanulmányozását, hogy elkerülje a tévedéseket. A felhasználók száma és ezáltal a dobozrugó mérete természetesen elsődleges lényeges szempont, amelyet figyelembe kell venni. Ennek ellenére létezik az úgynevezett matrac sűrűsége – ez a kritérium nagymértékben függ a test morfológiájától. Ez határozza meg a matrac többé -kevésbé szilárd jellegét. Általában a szakemberek azt tanácsolják, hogy a megfelelő egyensúlyt kell elérni a szilárd és puha között, hogy optimális kényelmet és megfelelő gerincoszlopot biztosítsunk. Végül a hátfájás gyakran a helytelenül kiválasztott ágyalap eredménye !

A megfelelő ágynemű kiválasztása – vegye figyelembe a test morfológiáját !

hogyan válasszuk ki a matracot, fontos a megfelelő matrac sűrűség kiválasztása

Válassza ki a matracot a méretnek megfelelően ?

Ami a matrac méretét illeti, ez utóbbi a dobozrugó méretétől függően változik. Vagyis a matrac méretei nyilvánvalóan nem lesznek azonosak a egyszemélyes ágy franciaágy, felnőtt, tinédzser és gyermekágy. Ezenkívül a felhasználó mérete és az ágy kialakításának sajátosságai még inkább indokolják a szükséges intézkedések megtételét a megfelelő megoldás megtalálása érdekében. Ami a matrac vastagságát illeti, ez viszont közvetlenül összefügg a töltelékkel. Vagyis minél nagyobb ez, annál vastagabb lesz a matrac. Bár nem mindig! Mivel a rugós matracok általában sűrűbbek, nagyobb vastagságú (23 cm -es) matracot kell választani. Viszont egy 18 cm vastagság elég lenne egy latex vagy hab matrachoz..

A megfelelő méretű matrac kiválasztásának fontossága

matrac mérete kritérium a megfelelő matrac kiválasztásához, fotó deco felnőtt hálószoba matraccal szürke dobozrugón

Milyen technológia / felfüggesztés ?

  • Rugós matracok – az egyik legnépszerűbb és legnépszerűbb megoldás a matracpiacon, köszönhetően a jobb szellőzésnek, de mégis szilárdságának és tartósságának; Egy másik nagy érték a nagyobb alvásfüggetlenség, amely garantálja a tisztességes alvást, függetlenül a partner mozgásától;
  • Hab matrac – fő előnye a megfizethetőség, amely régóta indokolja, hogy a habot alacsony minőségű megoldásnak tekintsük; az ajánlat diverzifikálása azonban kiváló minőségű habok létrehozását eredményezte; közöttük olyan alakú memóriahabokat, amelyek jobban illeszkednek az emberi test formáihoz;
  • Latex matrac – nagyon rugalmas, a latex különösen nagyra értékeli a garantált kényelmet és a jobb szellőzést; ha azonban fenntartható megoldást keres környezeti hatások szempontjából, inkább természetes latexet válasszon.

Különféle felfüggesztési megoldások a költségvetés és az egyes igények szerint

milyen vastagságú matracot válasszon, skandináv hálószobai dekorációs ötletek, fehér matrac szürke ágyon, fehér falak

A kárpitozás szerepe mindebben ?

A töltelék olyan kritérium, amely a recepció sajátosságaihoz kapcsolódik, vagyis ahhoz az érzéshez, amelyet a test első érintkezése okoz a matrac felületével. A sűrűséghez hasonlóan ez is meglehetősen lágy vagy inkább tónusos üdvözlés lehet, a választott anyagtól és a tölteléket alkotó rétegek számától függően. Általában a vastag töltelék garantálja a kényelmes vételt. Mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk, hogy az anyag a kényelem másik lényeges eleme. A természetes anyagok nemcsak kellemes tapintásúak, hanem még jobb hőszabályozó tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami jobb megoldást jelent a szintetikus anyagokhoz képest. Ügyeljen azonban arra, hogy olyan fogadtatást válasszon, amely nem túl durva és nem túl lebilincselő.

A kárpitozás, mint a gubózó érzés hordozója

melyik tölteléket válasszuk a matracunkhoz, ötleteljük, hogy melyik matracot válasszuk a recepció szerint

Megingathatatlan kapcsolat a matrac és a dobozrugó között ?

Végül, aki matracot mond, dobozrugót mond! Mert a matraccsere önmagában soha nem elegendő az optimális kényelem biztosításához. Továbbá, ha egy új matracot egy régi dobozrugóra szerel, biztosan csökkenti a matrac élettartamát. Ne felejtsük el, hogy a dobozrugóhoz megfelelő matrac megtalálása néha meglehetősen nehéz feladat lehet. Változtasson tehát mindenen, mert a lágy fogadást igénylő testhez hasonlóan maga a matrac is megfelelő és szilárd alátámasztást igényel, hogy minimálisra csökkentse az emberi test által kifejtett nyomás hatását. Tehát ne habozzon, vásároljon egy komplett csomagot – dobozrugót + matracot, amely később megkímél minden lehetséges fejfájástól.

Új matrac + új dobozrugó = optimális kényelem !

hogyan válasszuk ki az ágyneműt, cseréljük a matracokat és a rugós rugókat, fekete -fehér skandináv stílusú hálószoba dekorációt világos fa parketta